• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir.rs/Informer.rs

04.06.2022

17:08

"IGORA SRBINA" BOJE SE I ČUVARI U ŠPANSKOM ZATVORU! Opet ga premeštaju, po ćelijama ostavljao jezive poruke poput "Vratiću se po vas"...

Vesti

"IGORA SRBINA" BOJE SE I ČUVARI U ŠPANSKOM ZATVORU! Opet ga premeštaju, po ćelijama ostavljao jezive poruke poput "Vratiću se po vas"...

Podeli vest

Norbert Feher, poznatiji kao Igor Vaclavić ili Igor Srbin, šesti put je prebačen iz jedne zatvorske jedinice u drugu, a ovaj put je to iz zatvora "A Lama" u Pontevedru u zatvor Madrid VII u Estremeri

Vaclavić je u Italiji i Španiji osuđen na dve doživotne robije zbog pet ubistava, a kako je uhapšen na Pirinejima, ovu zemlju nije napuštao.

Igor Srbin je klasifikovan kao „izuzetno opasan” zatvorenik i podleže najrestriktivnijem stepenu nadzora. Služenje svoje doživotne kazne u Španiji počeo je u zatvoru Teruel, a posle toga promenio je još četiri zatvora, da bi na kraju bio prebačen i u šesti zatvor pre nekoliko dana.

Tokom njegovog boravka u A Lami, stražari su više puta upućivali protestna pisma u kojima su se žalili da su ugroženi i da se plaše za svoj život, pošto je Vaclavić opasan zatvorenik.

Zaposleni iz ovog zatvora obratili su se medijima kako bi skrenuli pažnju na to da zbog Vaclavića i posebnih mera koje se primenjuju u zatvoru otkako je on tu nemaju dovoljno kolega, ali i da strahuju od Igora Srbina.

- Kada se Igor transportuje ostali zatvorenici su u ćelijama i ne izlaze napolje iz bezbednosnih razloga. Uz njega se nalazi šest službenika u zaštitnim odelima sve vreme dok svedoči preko video poziva. Na taj način, smanjen je nadzor na nekim drugim odeljenjima u zatvoru - rekli su iz zatvora i opisali kako Igor provodi vreme:

- Otkada je prebačen u ovaj zatvor živi u ćeliji od osam kvadrata, ne izlazi nigde. Ne znamo za šta je sposoban, a mi nismo obučeni da radimo sa takvim licima - kažu iz zatvora.

Tokom jednog od njegovih prelazaka povredio je četiri stražara naoštrenom pločicom iz toaleta, nakon što je odbio da napusti svoju ćeliju, a svoj četvorici morala je da bude ukazana medicinksa pomoć.

- Igor je zapretio da će ubiti svakoga ko uđe u njegovu ćeliju. Na sebi uvek ima više slojeva odeće koji bi mu ublažili udarce koje je zadobio. U njegovim prostorijama pronalažene su ceduljice na kojma su ispsane zastrašujuće poruke poput "Prvi deo je gotov" i "Vratiću se po vas" - piše španska Republika.

Podsetimo, pet godina je prošlo od kada je Subotičanin ubio barmena Davida Fabrija, a potom, nedelju dana kasnije čuvara šume Valerija Veru i teško ranio njegovog kolegu Marka Ravalja u Italiji, između provincija Bolonja i Ferara.

Prošlo je nekoliko meseci od njegovog nestanka, u kom niko nije znao gde se Igor nalazi, ali onda španska policija dobila prijavu da je viđen u jednom malom selu u toj zemlji.

- Policajci su ga tada našli onesvešćenog od alkohola, ali kada je došao sebi uspeo je da dohvati pištolj i da počne da puca. U razmeni vatra nastradala su dvojica španskih policajaca i jedan farmer - preneli su mediji tada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija