• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

09.06.2022

08:51

TUŽILAŠTVO DOŠLO DO DOKAZA! Dejan Lazarević bio glavni Šarićev pomagač?! OVO SU ULOGE UHAPŠENOG ADVOKATA

printscreen

Vesti

TUŽILAŠTVO DOŠLO DO DOKAZA! Dejan Lazarević bio glavni Šarićev pomagač?! OVO SU ULOGE UHAPŠENOG ADVOKATA

Podeli vest

Advokat Dejan Lazarević, poznat po nadimku "Đavolji advokat", u žižu javnosti dospeo je 14. aprila kada je uhapšen Darko Šarić čiji je on bio branilac, a potom pomenutog datuma uhapšen sa njim kao drugookrivljeni, odnosno, njegova - "podrška"

Kako je Tužilaštvo za organizovani kriminal navelo u naredbi o proširenju istrage Dejan Lazarević je kao pripadnik organizovane kriminalne grupe neposredno ili koristeći kriptovane telefone sa aplikacijom Skaj nakon odlaganja manifestacije na Drini na kojoj je od strane organizatora i pripadnika organizovane kriminalne grupe planirao i učestvovao u organizaciji kako da ubiju Nebojšu Joksovića sa orgnizatorom Darkom Šarićem dogovorio da se Joksović ubije na teritoriji Beograda, kao i da se u vozilo oštećenog Gorana Nikolaševića u Valjevu postavi eksplozivna naprava.

Foto: printscreen

Uhapšeni advokat Dejan Lazarević

Kako se sumnja,postupajući po dobijenim nalozima od strane okrivljenog Darka Šarića radi lišenja života, odnosno, ubistva, Joksovića pronašao je plaćenog ubicu koji se na Skaju potpisivao kao Alen. Njemu je prenosio poruke od Darka Šarića, potom lično je vršio opservaciju kretanja i dnevne rutine Joksovića i njegovog obezbeđenja sa ciljem da nađe najbolje mesto sa koga bi Alen ubio Joksovića kao i što je za ubistvo Joksovića pronašao i obezbedio stanove za skrivanje neposrednog izvršioca pre i nakon izvršenja krivičnog dela, odnosno, vršio je sva plaćanja.

Inače, Nebojša Joksović je svedok saradnik u sudskim postupcima protiv Šarića za krijumčarenje više tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu, a bombu su postavili ispod kola Gorana Nikolaševića koji je bio svedok u procesu Šarić, a to delo su uradili sa ciljem da diskredituju Joskovića kao svedoka saradnika, odnosno da ga "svale" upravo na njega.

Nakon što je, kako Telegarf.rs navodi, organizator manifestacije na Drini odložio događaj Darko Šarić je prema navodima iz Tužilaštva za organizovani kriminal ubistvo Nebojše Joksovića "pomerio" u Beograd. Kao glavni pomagač označen je upravo Lazarević. Tačnije, on "vodi računa o svemu" za ubistvo Joksovića.

Foto: printscreen

Lazarević uhapšen ubrzo nakon poslednjeg hapšenja Draka Šarića

U međuvremenu jedan od pripadnika Šarićevog klana, Bojan Stanojković je, navodno nabavio tri snajperske puške, bicikl-snajper puške sa prigušivačem. Takođe je organizovao kola i štek stanove za izvršioce.

Lazarević, kako se sumnja, potom prolanazi treću osobu za izvršenje likvidacije, izvesnog - Alena. Za ubistvo na Drini već su bili angažovani Kurjak i Inženjer. 

Šarić tada javlja Lazareviću da će za ubistvo Joksovića da 1.000.000 evra. Lazarević, navodno potom ide u izvidnicu najboljeg terena za ubistvo Joksovića. Navodi da su to dve lokacije, kafić u kojem često boravi meta ili neposredno ispred ulaza u kojem živi.

Logistiku radi u odnosu na policijsko obezbeđenje koje je Joksović u tom trenutku imao zbog statusa svedoka saradnika.

Sumnja se i da kada je sve "izračunao", advokat javlja Šariću da imaju problem sa snajperom.

"Treba nam snajper dometa od 200 metara, a ovaj naš je slab", rekao je Lazarević i dodao: "Joksović sam prelazi rutu od 50 metara. Sam izlazi iz ulaza i na toj razdaljini ga čekaju policajci. Toliko imamo da ga gađamo, zato nam treba jači snajper", na šta je Šarić rekao da će da pošalje tri snajpera i da "izaberu koji im je najbolji". Inače, reč je o "bicikl snajperu" sa prigušivačem.

Foto: MUP Srbije

Telefoni/ ilutsracija

Šarić je potom izdao naređenje Lazareviću da se pobrine da ubica ima sve što mu treba u štek-stanu, u šta spada i novi Skaj telefon.

"Čovek svakako mora u štek i treba da bude spreman i da ima sve od opreme", napisao je Šarić na Skaju.

Nakon toga, Šarić nalaže okrivljenom Danilu Odoviću da odnese pare koje su potrebne za sve navedeno.

"Gađaćemo ga najverovatnije u kafiću u kojem jede", rekao je Lazarević Šariću i dodao mu da će sve još da utanače, navodi se u naredbi o proširenju istrage.

Lazarevićeva uloga u slučaju - bomba 

Od kraja jula 2020. godine, pa do 15. avgusta 2020. godine u Beogradu i Valjevu Darko Šarić i njegovi saradnici imali su nameru da diskredituju Nebojšu Joksovića kao svedoka saradnika. Komunicirali su preko kriptovane aplikacije "Skaj".

Foto: printscreen

Tekst potpisa

Darko Šarić je, sumnja se, u periodu od 1. do 9. avgusta poslao preko "Skaja" sve podatke vezane za Nikolaševića, među kojima je bila informacija da on parkira kola na ulici, jer nema garažu. Nakon toga izdaje nalog okrivljenom Nikoli Spasojeviću da pronađe i angažuje osobe koje će da nabave i postave bombu Nikolaševiću. Takođe je izdao nalog okrivljenom Danilu Odoviću da prikupi detaljne podatke o adresi i dnevnoj rutini oštećenog Gorana Nikolaševića kao i podatke o njegovom vozilu.

Danilo Odović prikuplja podatke o adresi i dnevnoj rutini oštećenog Nikolaševića nakon čega ih šalje preko Skaja okrivljenom Nikoli Spasojeviću zajedno sa fotografijama Nikolaševićevog džipa "Honda" i obaveštava Šarića.

Spasojević potom po nalogu Šarića angažuje Stefana Andrejića da pronađe osobe koje će da montiraju i postave bombu ispod kola. Spasojević potom nabavlja bombu i angažuje Uroša Radovanovića i Marka Vukića kao izvršioce.

Spasojević u dva navrata obaveštava preko "Skaja" Šarića da je sa Andrejićem sve dogovorio oko podmetanja bombe, traženja mesta za sklrivanje i mogućnost bekstva.

Dejan Lazarević je, navodno potom obavestio Šarića preko "Skaja" da postoji rok od 8 dana za podnošenje prigovora na odluku tužioca o odbačaju krivične prijave podnete protiv Joksovića. Šarić tada donosi odluku da se bomba Nikolaševiću postavi u tom navedenom roku. Izdaje naređenje Lazareviću da "sve pripremi" i da se predmetni prigovor preda u sredu, a uništavanje vozila uradi u petak kako bi to delo bilo iskorišćeno kao dokaz o osnovanosti navoda krivične prijave podnete protiv Joksovića, kao i da nakon izvršenog krivičnog dela Nikolaševića usmeri tako što će da "kuka na sve strane" u medijima i označi Joksovića kao osobu koja je sama ili preko nekog drugog postavila bombu.

Foto: ATA Images

Lazarević i Šarić pred sudnicom

 

Lazarević to čini, a potom je Šarić obavestio Spasojevića o svemu i rekao mu: "Sve mora dobro da bude pripremljeno, ne sme da bude žurbe jer se radi o strategiji, a lica koja postave bombu ne sme niko da primeti".

Marko Vukić i Uroš Radovanović dana 08.08 2o2o u ranim jutarnjim satima sastavljaju bombu i nose je do Nikolaševićevog vozila i postavljaju je, ali ona nije eksplodirala. Potom, Spasojević istog dana obaveštava Šarića oko 04:18 časova da su ova dvojica pokušala da aktiviraju bombu, ali da nisu uspeli i da će da angažuju NN lice iz Bosne i Hercegovine da sastavi eksplozivnu napravu i da je donese u Beograd. Bombu predaje Stefanu Andrejiću o čemu preko Skaja Stanojković obaveštava Šarića. Andrejić preuzima bombu i prevozi je u Valjevo. Unosi je u stan Aleksandra Boškovića u kome se rade pripreme za postavljanje.

Bombu predaje Vukiću i Radovanoviću koji je 09.08.2020. iznose iz pomenutog stana i nose je do kola. Vukić je postavio bombu, a Radovanović je "čuvao stražu". Bombu su aktivirali oko 02:50 časova. Obzirom da je bila ogromne razorne moći nanela je štetu na okolnim vozilima, potom su popucala stakla na stanovima...

Nakon što su uspešno digli auto u vazduh, ova dvojica odlaze sa mesta kolima u kojima je bio Stefan Andrejić. On je Radovanovića odvezao do stana Boškovića gde je proveo noć, dok je sa okrivljenim Vukićem nastavio u pravcu Beograda.

Foto: ATA Images

Darko Šarić iz kućnog pritvora 

Spasojević je istog dana oko tri sata noću obavestio Šarića prenoseći mu da je "posao završen".

"Posao je završen. To su uradili mladi momci koji su nosili kapuljače i maske i sve je kontrolisao Andrejić", rekao je on Šariću i predložio da im se za to da ukupno 10.000 evra. Šarić se složio.

U međuvremenu kontaktira Lazarevića i nalaže mu da Nikolaševića usmeri tako da nadležnim organima iznese sumnju da mu je bombu podmetnuo upravo Joksović čime bi ga diskreditovali kao svedoka saradnika.

"Usmeri ga tako da nadležnim organima iznese sumnju kako je bombu podmetnuo Nebojša Joksović i neka ga u medijima označi kao osobu koja mu je postavila bombu".

Lazarević potom to govori Nikolaševiću koji već sutradan odlazi kod nadležnog tužioca i traži obezbeđenje za sebe i svoju porodicu. Istog dana u 8 časova ujutru okrivljenom Šariću Bošković šalje tri fotografije sa mesta eksplozije.

Lazarević potom obaveštava Šarića da je jedan svedok ispitan u policijskoj stanici i da je njegova izjava "Vrh".

"Izjava mu je vrh, uklapa nam se uplan", rekao mu je navodno Lazarević.

Šarić potom u cilju da usmeri policiju u pogrešnom pravcu odlučuje da lažno prijavi Sašu Cvetinovića za postavljanje bombe. Taj "prljavi" posao obavlja preko Bojana Stanojkovića koji prolanazi NN lice koje je tu dojavu uradilo sa Novog Beograda.

Foto: printscreen

Akcija hapšenja

Podsetimo ukratko, početkom 2020. godine Darko Šarić je organizovao navedenu grupu sa kojom je planirao ubistvo gore pomenutog Nebojše Joksovića. Likvidacija je trebalo da se "obavi" za vreme jedne poznate manifestacije na reci Drini. Plan je, kako se sumnja napravio dok je bio u pritvorskoj jedinici Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, Višeg suda u Beogradu.

Naloge za izvršenje dela slao je preko kriptovanih telefona sa instaliranom aplikacijom "Skaj". Okrivljeni Lazarević, Stanojković, Spasojević, Odović, Andrejić, Vukić, Radovanović, Vučinić, potom, Kurjak, Alen i Inženjer - plaćene ubice, "narudžbenice" primali su upravo preko "Skaja".

Foto: Tanjug

Specijalni sud

Inače, Tužilaštvo za organizovani kriminal 31. maja ove godine donelo je naredbu o proširenju istrage protiv Darka Šarića i članova njegovog kriminalnog klana - Dejana Lazarevića, advokata poznatog po nadimku Đavolji advokat koji je osim njega branio i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, potom, Bojana Stanojkovića zvanog Boki označenog kao jednog od organizatora šverca više od dve tone kokaina koji je u policijskoj akciji "Balkanski ratnik" 2009. godine zaplenjen na jahti "Maui", te Danila Odovića telohranitelja, Stefana Andrejića, Uroša Radovanovića i Milana Vučinića, da su pripremali likvidaciju Nebojše Joksovića, svedoka saradnika u sudskim postupcima upravo za krijumčarenje više tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu, kao i to da su postavili bombu ispod kola Gorana Nikolaševića koji je bio svedok u procesu Šarić.

Darko Šarić je u Specijalnom sudu izneo odbranu o pokušaju ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića pre dva dana.

On je, kako nezvanično saznajemo, negirao sve što mu se stavlja na teret, a odbranu je iznosio u Specijalnom sudu više od tri sata.

- Moj klijent je negirao je sve što mu se stavlja na teret. Saslušanje je završeno - potvrdio je za Telegraf.rs Šarićev advokat Dalibor Katančević.

Osim Šarića, ispitan je i Dejan Lazarević, kao i jedan član krimi-grupe Uroš Mišić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija