• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

09.06.2022

10:45

PUSTITE MI BRATA, NI ON NIJE KRIV! Molba Milana Džonića: Osumnjičeni smo za zločin koji nismo učinili

D. K.

Vesti

PUSTITE MI BRATA, NI ON NIJE KRIV! Molba Milana Džonića: Osumnjičeni smo za zločin koji nismo učinili

Podeli vest

Milan Džonić, brat Stefana i sin Gorana Džonića protiv kojih je podignuta optužnica za ubistvo porodice Đokić iz aleksinačkog sela Moravac, a koji je takođe bio osumnjičen za učešće u ovom krivičnom delu, apelovao je na pravosuđe da Stefana puste iz pritvora u kojem je sedam i po meseci

- Proveo sam četiri i po meseca u pritvoru, bilo mi je mnogo teško jer sam osumnjičen za zločin u kome nisam učestvovao. Kao nevinom čoveku, užasno mi je bilo saznanje da mogu  biti osuđen za nešto što nisam  učinio. Najteža mi je bila odvojenost od dece, to me je strašno mučilo. Ta agonija i dalje traje, ja sam pušten iz pritvora ali istraga protiv mene nije obustavljena. Mom bratu je još teže, on je u Kazneno popravnom zavodu sedam i po meseci, i on je potpuno nevin a ta strašna optužba mu i dalje preti. Molim tužilaštvo i sud da se izjasne o optužnici, da uzmu u obzir dokaze koji idu u korist moga brata i da ga puste na slobodu jer sam potpunu siguran da nije nizašta kriv – kazao je Džonić.

Foto: printscreen facebook

Goran Džonić

Milan je pušten iz pritvorske jedinice KPZ Niš 3. marta i, kako kaže, još pokušava da se vrati normalnom životu.

- To što je desilo udarilo  je tragičan pečat na moj život, toga nikada neću moći da se oslobodim. Vratio sam se na posao, kolege su uz mene, otpočetka su verovale da nisam kriv, lakše mi je kada radim, kada sam sa ljudima - rekao je mladi Džonić.

Na pitanje novinara, šta misli o optužbi na teret njegovog oca da je iz koristoljublja ubio svog brata Gorana, njegovu suprugu Gordanu i dvadesetpetogodišnju ćerku Lidiju, vidljivo uznemiren Milan je ostao bez reči.

- Iskreno, o tome ne mogu ništa da kažem, ne znam šta da kažem – završio je razgovor Džonić.

Njegova majka Suzana pridružila se sinovljevom apelu da Stefan bude pušten na slobodu.

- Sinovi su mi nastradali ni krivi ni dužni. Imali su alibi, protiv njih nema nikakvih dokaza, nevini su potpuno. Ne znam dokle sve ovo može da traje, samo tražim da mi decu oslobode, ostalo neka se vidi. Ostao je strašan pečat na našoj porodici, imamo problema sa komšilukom ali to će proći. Samo se brinem za sinove, preživećemo nekako sve, svima bi nam bilo lakše da je i Stefan sa nama. Obilazim ga u pritvoru, mnogo je nervozan, dete osam meseci nije video, mnogo tuguje za njim. Kaže da mu je svaki dan kao godina, mnogo mu je teško jer sedi u pritvoru bez ikakve krivice – očajna je Suzana.

Foto: Privatna arhiva

Porodica Đokić

Stefanov branilac, advokat Filip Domazet smatra da pritvor u odnosu na Stefana više nema nikakvog smisla s obzirom na to da je istraga završena a optužnica je podignuta.

- Po mom mišljenju, ispunjeni su svi uslovi da  Stfanu bude ukinut pritvor pa mi nije jasno zbog čega je drugi put produžen i posle podizanja optužnice. Sa druge strane, smatram da je i optužnica neprihvatljiva sa svih aspekata. Na osnovu svega što je utvrđeno tokom istrage mislim da nema osnova da optužnica u odnosu na Stefana bude potvrđena. Međutim, on je i dalje upritvoru, mora to da istrpi a nama ostaje da se nadamo da će se  Viši sud u što kraćem roku izjasniti o potvrđivanju optužnice. Ne verujem da će suđenje uskoro početi jer mislim da sud neće u odnosu na Stefana neće ni potvrditi optužnicu  – rekao je Domazet.    

Više javno tužilaštvo optužnicu protiv oca i sina prvi put je podnelo Višem sudu na potvrdu 7. aprila. S obzirom na to da je veće Višeg suda ustanovilo da optužnica nije propisno sastavljena, vratilo je tužiocu da ispravi nedostatke.  Ispravljenu optužnicu Više tužilaštvo je ponovo podnelo sudu na potvrdu 9. maja ali Viši sud odluku o njoj još nije doneo.

Foto: D.K.

Automobil porodice Đokić

Vlasnik menjačnice Goran Džonić, njegova supruga Gordana i dvadesetpetogodišnja ćerka Lidija, nestali su 26. septembra prošle godine kada su se iz Moravca, nakon posete Goranovoj majci Stojanki, vraćali u Aleksinac. Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac dok je njihov „folksvagen pasat“, koji je takođe zapaljen zatečen  nedaleko od Tešice. Dvadesetak dana nakon zločina uhapšen je žrtvin brat od tetke,  Goran Džonić, njegovi sinovi Stefan i Milan i braća Aleksandar i Kostadin Milošević.  Miloševići i Milan su pušteni iz pritvora , ali istraga protiv nijednog od njih nije obustavljena.

Goran Džonoć se tereti za krivično delo teško ubistvo a Stefan  za isto krivično delo ali u pomaganju jer je, kako tvrdi tužilaštvo, stavio na raspolaganje ocu kako bi prikrio tragove krivičnog dela i sakrio ukradeni novac.  Osim toga, obojica se terete i za  i nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Ukoliko budu osuđeni, preti  im kazna  zatvora od deset godina do doživotne robije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija