• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.06.2022

11:24

PROŠIRENJE OPTUŽNICE ZA BELIKUVA I NJEGOV KLAN! Na teret im se stavljaju i ubistva u Atini i na Krfu! Vulin DAO OBEĆANJE DA ĆE BITI RASKRINKANI! "Dužni smo porodicama i dužni smo stradalima"!

printscreen

Vesti

PROŠIRENJE OPTUŽNICE ZA BELIKUVA I NJEGOV KLAN! Na teret im se stavljaju i ubistva u Atini i na Krfu! Vulin DAO OBEĆANJE DA ĆE BITI RASKRINKANI! "Dužni smo porodicama i dužni smo stradalima"!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je, povodom suđenja Veljku Belivuku i ostalim okrivljenim članovima njegove kriminalne grupe, da "zna da je broj ubistava (koja su počinili) daleko veći" od broja koji im se trenutno stavlja na teret

Vulin je za televiziju "Pink" izjavio da će se optužnica protiv Belivuka i ostalih okrivljenih „proširivati tokom suđenja“.

Foto: Printscreen

Aleksandar Vulin

- Dužni smo porodicama i dužni smo stradalima-  rekao je Vulin i dodao da je „ne samo srpska policija, nego su i evropske policije bile šokirane brutalnošću“ te kriminalne grupe.

Vulin je naveo da je kriminalna grupa Veljka Belivuka "odgovorna za četiri ubistva u Grčkoj, dva lica u Atini i dva lica na Krfu u istom trenutku", kao i da se za sada pregovara da li će se tim ubistvima baviti srpska ili grčka policija.

U Specijalnom sudu u Beogradu za danas je zakazano pripremno ročište na suđenju Belivuku i njegovoj grupi, koje je do sada više puta odlagano.

Foto: printscreen

Veljko Belivuk

Prema našim informacijama, srpski i grčki istražitelji koji rade na rasvetljavanju ubistava vođe škaljarskog klana Igora Dedovića (43) i njegove "desne ruke" Stevana Stamatovića (43) u Atini, prema nezvaničnim informacijama, prikupili su dokaze koji dovode Veljka Belivuka, odnosno "kavački" klan za koji je on radio, u vezu sa ovom dvostrukom likvidacijom.

Sastanak

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić, sastao se još u septembru prošle godine sa predstavnicima grčke policije sa kojima je, kako smo tada naveli, razmenio saznanja na temu ovog slučaja.

Tada je pokrenut predistražni postupak za ova dva ubistva, a dodatno zanimljiv podatak je i taj da je u trenutku likvidacija Veljko Belivuk bio upravo u Atini.

Foto: printscreen

Marko Miljković

Ono što se, prema za sada nezvaničnim informacijama, proverava je da li su među četvoricom likvidatora bili Nikola Vušović, poznatiji kao Džoni sa Vračara ili Ćopavi, koji je navodno trebalo da nasledi Belivuka, i Ljubomir Lainović, inače sin ubijenog Branislava Lainovića Dugog. Inače, Vušović je nadimak Ćopavi dobio nakon što ga je Lazar Vukićević, koji je ubijen u "klanici" u Ritopeku - ranio u nogu.

- Sumnja se da su Dedović i Stamatović ubijeni po nalogu Radoja Zvicera. Nađena je komunikacija na “skaju” iz koje se vidi da je Miljković besan, jer smatra da “sve rade” on i Belivuk, a da veći deo kolača uzima Zvicer. Miljković je u nekoliko navrata govorio Veljku da ih Zvicer “malo plaća” - rekao je tada sagovornik "Blica" o ovom slučaju i dodao da se jedna poruka koju je poslao Belivuk posebno izdvaja. Svojim "vojnicima" u Ritopeku, na pitanje, "šta radi", odgovorio: “Evo, deremo ove glupe Crnogorce”.

Zločini od Atine do Krfa

Postoje indicije i da su Belivuk i Miljković , navodno, posle ova dva ubistva u Atini, dobili nalog da idu na Krf da ubiju Baranina Alana Kožara i Damira Hadžića iz Užica. Oni su isto važili za bezbednosno interesantne osobe, bliske “škaljarcima” i Filipu Koraću.

Foto: Informer

Zloglasni klan

Podsetimo, ubistvo se dogodilo 19. januara 2020. godine u restoranu "Voskopula" u Atini. Dedović i Stamatović su sedeli sa ženama i decom za stolom. Tačnije, sa devetogodišnjim dečakom i šestogodišnjom devojčicom.

U restoran su ušetala četvorica muškaraca maskirana kapuljačama i šalovima. Prišli su stolu, izgovorili nekoliko reči na srpskom jeziku i počeli da pucaju. Dedović i Stamatović su podlegli povredama, a Stamatovićeva žena dobila je metak u butinu, nakon čega je hospitalizovana.

Kamere

Dvostruko ubistvo dogodilo se naočigled brojnih očevidaca, izvršioce su snimile kamere.

- Ubice su, prema opisu očevidaca, izgledali kao vojnici. U lokal su ušetali u crnim pantalonama, sa šalovima preko lica i okružili sto. Bili su precizni. Čim su završili s pucnjavom, okrenuli su se i izašli - ispričali su grčki istražitelji i naveli da je Lainović posle ubistava u Atini nestao. Spekuliše se da postoji mogućnost i da je ubijen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17