• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

21.06.2022

12:31

DEDA I OTAC ĆE SE MOŽDA IZVUĆI ZA SILOVANJE DETETA? Tužilaštvo odbacilo sve optužbe, MEDICINSKI DOKAZI NISU DOVOLJNI!

printscreen RTV Pink/Shutterstock

Vesti

DEDA I OTAC ĆE SE MOŽDA IZVUĆI ZA SILOVANJE DETETA? Tužilaštvo odbacilo sve optužbe, MEDICINSKI DOKAZI NISU DOVOLJNI!

Podeli vest

Slučaj devojčice (3) iz Novog Sada koju su, prema tvrdnjama njene majke, seksualno zlostavljali otac i deda, uznemirio je Srbiju. Zbog nedostatka dokaza tužilaštvo je ukinulo krivične prijave protiv ova dva muškarca i postoje velike šanse da za ovaj užasavajući zločin prođu nekažnjeno

Majka, koja je u nedelju gostovala na jednoj televiziji, sedam dana nakon što je u istoj emisiji gostovala i njena advokatica, izričito tvrdi "da je prošle godine primetila da joj se ćerka drugačije ponaša kada dođe od oca i dede, a da joj je kasnije ispričala šta joj se tamo događa", tužilaštvo navodi da su krivične prijave protiv dvojice muškaraca odbačene.

Foto: printscreen RTV Pink

majka silovanog deteta

U pomenutoj emisiji, majka maloletne devojčice ispričala je jezive detalje. Navela je "da je dete počelo da vrišti prilikom uriniranja i da je rukom trljala vaginalni predeo, a kada je bivšem mužu predočila ovo, pretio je oduzimanjem deteta". Žena je dodala da je usledio pakao kada je to prijavila policiji, kao i da je njena ćerka prilikom davanja iskaza ispirčala "da je otac i deda diraju po guzi, da imaju "dizalicu" i "rampu" i da je bockaju po okicama, obrazima, pupku, guzi". Majka je rekla i da je tokom razgovora nadležnih sa detetom, ono počelo da povraća nakon pitanja o dedi, a da se upiškila stojeći kada je videla oca.

Kako mediji nezvanično saznaju u MUP, ova majka je u periodu od 5. maja 2021. do juna ove godine četiri puta prijavljivala bivšeg muža i svekra za seksualno zlostavljanje deteta.

Foto: printscreen RTV Pink

majka silovanog deteta

Iz Osnovnog javnog tužilaštva navode da "su krivične prijave odbijene i da nema elemenata krivičnog dela".

Advokat Nemanja Todorović izjavio je za Kurir televiziju da je neophodno da se svi dokazi prikupe kako bi se predmet pred sud izneo na najbolji mogući način, jer ukoliko bi se oslobodili optuženi, o tom predmetu više ne bi moglo da se sudi.

Foto: printscreen RTV Pink

majka silovanog deteta

- Ako mislimo da nešto ovako monstruozno završi na sudu, moraju svi dokazi da se prikupe. Dokazi moraju biti takvi da ne postoji ni razumna sumnja koja može dovesti do oslobađanja. Ako pokrenete postupak u ovako osetljivom predmetu, on mora dovesti do osuđujuće presude. Uznemiravanje javnosti je na jako visokom nivou. Sada je ogromna odgovornost tužioca da iznese predmet pred sud na najbolji mogući način jer ako budu oslobođeni o tome se više ne može suditi. Postoje neki slučajevi gde vreme nije tako presudna stvar, ali kod ovakvih stvari vreme je odlučujući faktor. Zamislite da se ovo rastegne na nekoliko godina, kao što često i biva u našem pravosuđu. To je jedan horor koji bi mogao da nastane. Sa druge strane, dokazi moraju biti čvrsti - rekao je advokat Todorović.

Foto: printscreen RTV Pink

majka silovanog deteta

Advokat ističe da medicinski dokazi u ovom slučaju nisu dovoljni.

- Mi vidimo da je majka uporno reagovala, vidimo da je konstantno prijavljivala i obraćala se Centru za socijalni rad. Šta se desilo pa oni i dalje ništa nisu uradili, ne znamo. Javnost ni ne treba da zna detalje ovakvog predmeta, radi se o izuzetno malom detetu. Mora se zaštititi ličnost deteta. Institucije moraju raditi brzo i efektno. Praksa nas navodi na to da su to sve situacije koje se mogu desiti i ovakvim predmetima treba pažljivo pristupati. Ako medicinski dokazi zaista postoje, tim bolje, oni su jedna vrsta dokaza. To su iskazi i veštačenja ali konkretno u ovom slučaju sama medicina nije dovoljna. U ovom momentu možemo samo da nagađamo - izjavio je za medije Nemanja Todorović, advokat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ema

pre 1 godinu

Ma nema sud Ili socijalno...moj dete da pati Ili ne daj Boze dozivi ...licno bi I'm presudila...metak u Celo monstrumima I kraj ...kakav bre centaur,sud

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija