• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo/informer.rs

21.06.2022

18:05

O LJUBI ZEMUNCU SE I 36 GODINA POSLE SMRTI ISPREDAJU NEVEROVATNE PRIČE! Glumac Željko Kundović dobio ozbiljan zadatak! Snima se film o legendarnom jugoslovenskom mafijašu!

printscreen

Vesti

O LJUBI ZEMUNCU SE I 36 GODINA POSLE SMRTI ISPREDAJU NEVEROVATNE PRIČE! Glumac Željko Kundović dobio ozbiljan zadatak! Snima se film o legendarnom jugoslovenskom mafijašu!

Podeli vest

Glumac Željko Kundović glumiće mafijaša Ljubu Zemunca u serijalu „Dosije“

- Tražen je neko ko liči na Ljubu da uverljivo igra mafijaša. Već sam na specijalnom režimu ishrane, treniram boks i uvežbavam Ljubin specifičan stil borbe, pokrete, reakcije. Priprema me čovek koji je boksovao s Ljubom.

On ga je odlično poznavao jer je jedno vreme čak delio i ćeliju požarevačke „Zabele“ s njim. Od njega sam saznao da je Ljuba voleo da se šali, ali da se gotovo nikad nije smejao, kao i da je imao običaj da udara rukama o sto kad nešto priča - otkriva Željko Kundović koji će igrati legendarnog jugoslovenskog mafijaša.

Foto: prinstcreen

Željko Kundović

Posle kastinga za ulogu Ljube Zemunca, jugoslovenskog mafijaša, preko noći mu se promenio život! Glumac Željko Kundović kaže da su četiri epizode o Ljubomiru Magašu u serijalu „Dosije“ na TV Prva, u kojima mu je pripala glavna rola, imale neverovatnih 10 miliona pregleda i da je posle toga zaigrao u poznatim TV serijama „Crna svadba“, „Vreme zla“, „Dinastija“ i „Srce zločina“, kao i u popularnim spotovima. 

Glumac je otkrio kako je izabran da glumi Ljubu Zemunca, čoveka o kome se i 36 godina posle smrti ispredaju neverovatne priče. 

- Kada je objavljen kasting za tu ulogu, Vladan Vignjević je u svojoj bazi podataka za glumce i statiste našao moju fotografiju i prijavio me, navodeći da mogu da iznesem tu ulogu. Tražen je neko ko fizički liči na Ljubu Zemunca, ali pod uslovom da može se transformiše i da uverljivo odigra mafijaša koji je bio strah i trepet širom Evrope. Ozbiljno sam se pripremao za tu ulogu, trenirao sam boks, čitao o Ljubi, razgovarao s ljudima koji su ga poznavali da bi što bolje mogao da se uživim u ulogu i proniknem u njegov karakter. Uspešno sam prošao prvi i drugi krug kastinga i ušao u najuži izbor. Konkurencija je bila jaka, ali je ekipa koja je snimala na kraju izabrala mene, govoreći: „To je taj čovek, snimamo ga“. Zahvalan sam im jer da nije bilo njih, ne bi mi se ukazala nova uloga - priča Željko Kundović, i navodi da su se posle toga samo nizale ponude. 

- Igrao sam inspektora u popularnoj seriji „Crna svadba“. Uliks Fehmiu, koji tumači jednu od glavnih uloga, mi je mnogo pomogao, kao i ostali glumci sa kojima sam sarađivao. U seriji „Vreme zla“ sam igrao nemačkog generala, u „Dinastiji“ sam bio recepcionar, dok sam u „Srcu zločina“ imao ulogu poznatog advokata Filota File. Spot „Defence of Moscow“, švedske hevi-metal grupe „Sabaton“, u kojem igram nemačkog oficira, ima neverovatnih 30 miliona pregleda. Sarađivao sam i sa srpskim reperom Predragom Miljkovićem, poznatijim pod umetničkim imenom Corona, pa sam u spotu za pesmu „Legende“ ponovo igrao Ljubu Zemunca, koja mi je izgleda suđena - kaže u šali glumac, i navodi da je posle dobrih reakcija publike došao na ideju da snimi igrani film o gospodaru jugoslovenskog podzemlja, koji je kod nemačkih policajaca označen kao državni neprijatelj broj jedan i Al Kapone broj 2.

Foto: prinstcreen

Željko Kundović i Uliks Fehmiu u seriji "Crna svadba"

 

- Pripreme za snimanje filma su uveliko u toku. Biće uključena produkcija Aleša Pavlina iz Slovenije, koja je radila film „Bićemo prvaci sveta“ i „Mali Budo“. U filmu će biti puno novih detalja o Ljubi Zemuncu i nemačkom inspektoru Otu Lederu, koji je ceo svoj život podredio tome da ga uhapsi. Otkriću samo da je Ljuba organizovao upad u policijsku stanicu u Frankfurtu iz koje je usred noći sa svojom ekipom odneo bunde koje su im prethodno bile zaplenjene. Ne znam gde će biti snimane ove atraktivne scene, još tražimo lokaciju. Jedna spektakularna pljačka će biti snimana u Trstu, dok će pojedini kadrovi biti zabeleženi u Vrnjačkoj Banji, Kopru, Mariboru, Beogradu… Pregovaram sa glumačkom ekipom i ozbiljno se pripremam za glavnu ulogu. Već sam na specijalnom režimu ishrane, treniram boks, uvežbavam Ljubin specifičan stil borbe, pokrete, reakcije. Priprema me čovek koji je boksovao s Ljubom. On ga je odlično poznavao jer je jedno vreme čak delio i ćeliju požarevačke „Zabele“ s njim. Od njega sam saznao da je Ljuba Zemunac voleo da se šali, ali da se gotovo nikad nije smejao, kao i da je imao običaj da udara rukama o sto kad nešto priča. Film ne propagira kriminal, već ga prikazuje kao deo naše stvarnosti i ukazuje na loše posledice - poručuje glumac na kraju razgovora.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija