• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

30.06.2022

07:00

SVI DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA U SELU VELIKO TRNJANE Ubila muža, pa ga zabetonirala u štali, deca su mislila sa se čuju sa ocem, ali...

D. Marinković

Vesti

SVI DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA U SELU VELIKO TRNJANE Ubila muža, pa ga zabetonirala u štali, deca su mislila sa se čuju sa ocem, ali...

Podeli vest

Biljana Stojanović (38) iz leskovačkog sela Veliko Trnjane ubila je 2019. godine muža Ivana (40), pa leš stavila u bure i zalila ga betonom u podu stare štale na svom porodičnom imanju.

Potom je pune tri godine lagala troje dece, familiju i prijatelje da Ivan radi u Rusiji, odakle se samo njoj javlja.

Jeziv zločin otkriven je tek pošto je Biljana u nedelju počinila samoubistvo.

U utorak, posle njene sahrane, Ivanov brat Nenad, inače policajac, posumnjao je da nešto nije u redu, pa je pretražio snajino imanje i otkrio bratovljev leš!

Napali ih njeni rođaci

Ivanov otac Jovan, koga smo zatekli u porodičnoj kući u leskovačkom naselju Vučje, kaže da je njegov sin od 2017. do 2019. zaista bio na radu u Rusiji, pa mu zato nije bilo sumnjivo kad mu je snaja rekla da je i dalje tamo.

- Ivan mi je, kad je poslednji put bio ovde, rekao da planira da se vrati u Rusiju... Bilo je to pre tri godine, ne mogu da se setim datuma, ali znam da je bilo leto kada nam je kazao da će opet otići na rad. Otad kao da je u zemlju propao, nijednom nam se nije javio - priča očajni čovek i dodaje:

- Supruga i ja smo stalno pitali snaju Biljanu da li se Ivan javlja i uvek smo dobijali isti odgovor: 'Dobro je, javio se'... Međutim, primetio sam da izbegava razgovor o mom sinu, bilo mi je to čudno, pa sam pitao unuke da li se oni čuju sa tatom. Oni bi mi uvek govorili: 'Tata se javlja samo mami, nas ne zove... ' Pa nije mučenik ni mogao da im se javi kada je bio sahranjen u betonu...

Foto: printscreen

 

Ivanov otac kaže da su on i supruga bili veoma potreseni u nedelju, kad su čuli da im se snaja otrovala.

- U utorak smo otišli na sahranu, bilo je stvarno potresno... Biljanine sestre su nas klele i napadale zbog Ivana, govorile su da je on kriv za Biljaninu smrt, da se ona ubila zato što ju je Ivan ostavio... Pitale su nas gde je on, što ga nema na groblju. Ja sam se pravdao, govorio da ne znam ni da li je Ivan živ tamo u Rusiji, a nisam tada ni slutio da on trune u Biljaninoj štali, u betonu... - priča Jovan.

Biljanin rođak

umro na sahrani


Dok je trajala Biljanina sahrana, jednom njenom starijem rođaku, koji ima više od 70 godina, pozlilo je na groblju. Brzo je stigla i Hitna pomoć, ali je nesrećni čovek preminuo. Reč je, navodno, o bivšem rukovodiocu leskovačke policije.

Prema njegovim rečima, za Ivanovu sudbinu saznalo se gotovo slučajno, kada je njegov brat Nenad, inače policajac, otišao do Biljanine kuće posle sahrane.

- Sve mu je bilo sumnjivo, i to što nema Ivana, i to što se Biljana iznenada otrovala... Nenad je otišao do njene kuće, pokušao je da nađe Ivanov 'karabin' i njegova dokumenta. Dok je pretraživao imanje, ušao je u stari objekat koji je ranije služio kao štala, tamo je i Biljana nađena mrtva. Video je neku čudnu, sumnjivu gomilu betona, prekrivenu klipovima kukuruza. Kad je razbio beton, ugledao je lobanju, a onda i bure, u kom je bio ostatak tela. Odmah je proverio u policiji i utvrdio da Ivan 2019. nije ni izašao iz zemlje... Posle je najstarija Ivanova ćerka u kući pronašla i očev pasoš i torbicu - ispričao je Jovan.

Foto: D.K.

Roditelji ubijenog Ivana

Ivanova majka Ruža jedva je stajala na nogama dok nam je njen muž prepričavao agoniju koju su proživeli poslednjih dana.

- Tri godine je moj sin bio u zabetoniranom buretu, a snaja nas lagala da se redovno čuje s njim?! Kako ja da živim s tim?! U utorak smo joj išli na sahranu, žalili je, a ona nam ubila sina - kazala je uplakana žena, držeći se za glavu od muke.

Ivanov brat Nenad juče nam je kratko potvrdio da je on pronašao bratovljev leš:

- Ja sam lično razbio beton i pronašao telo mog brata. Strašno je bilo videti šta je sa njim urađeno...

Koleginicu molila da piše poruke umesto Ivana


Biljana je radila u fabrici "Aptiv", gde su i njene kolege ostale zgranute kada su čule da se ubila i šta je još pre tri godine uradila mužu.
- Uvek nam je pričala da joj je muž u Rusiji, ali nije delovalo da joj nedostaje. Sećam se da mi je jednom tražila da njenoj najstarijoj ćerki napišem poruku i predstavim se kao Ivan. Trebalo je da napišem: 'Tata je dobro, polomio mi se telefon, nemam mnogo vremena da vas nazovem... ', a sve pod izgovorom da malo utešim njenu decu, da pomisle da njihov otac misli na njih... Sad, kad se sve otkrilo, u šoku sam - priča koleginica.
Inače, interesantno je i što Biljana na svom Fejsbuk profilu, pored fotografija sa bratom, decom i koleginicama, nema nijednu sliku sa mužem.

Vadila se na koronu

I Biljanina komšinica Jasmina Stefanović iz Velikog Trnjana užasnuta je otkad je saznala za neverovatan zločin.

- Ivan i Biljana su se mladi venčali, mnogo su se voleli. Živeli su u njenoj kući i dobili troje dece: dve ćerke, koje sad imaju 19 i 16 godina, i sina, koji sad ima deset. Kada mi je Biljana rekla da je Ivan otišao u Rusiju i da ne može da se vrati, bilo mi je malo čudno, ali sam joj verovala. Govorila je prvo da Ivan ne može da dođe zbog korone, da ih ne puštaju da se vrate u Srbiju dok se ne vakcinišu, pominjala je i neke požare... - kaže Jasmina i dodaje:

- Kad sam čula da se ona ubila, a da je on nađen mrtav u njenoj štali, oduzela sam se, dva leka sam popila da bih se smirila. Kako sam čula od njenih rođaka, Biljana je pred samoubistvo rekla deci da ide u manastir Tumane jer se Ivan vratio u Srbiju, te da će nakon toga svi zajedno otići u Beograd da kupe stan i kola, pošto je najstarija ćerka planirala da tamo upiše fakultet. Ubrzo zatim su je našli mrtvu... Nemam reči, ovo je kao horor film, još ne verujem da se ovako nešto desilo!

Leskovačka policija potvrdila je da je pronađeno telo upućeno na obdukciju radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti. 

Priveden Biljanin ljubavnik - advokat

Advokat Aleksandar L. iz leskovačkog sela Slavujevce, koji je bio u ljubavnoj vezi sa Biljanom, juče je dao iskaz u policiji i ispričao sve što zna o njoj. Prethodno se oglasio u medijima, tvrdeći da nema nikakve veze sa Ivanovom smrću i da nije imao pojma da je Biljana ubila muža.
Aleksandrov otac Momčilo kazao nam je da je znao da se njegov sin viđa sa Biljanom, ali mislio je da to nije neka ozbiljna veza.
- Ona je bila deset godina starija od mog sina. I Aleksandar je mislio da je Ivan u Rusiji, pa je pomagao Biljani na različite načine, s obzirom na to da je imala troje dece. Znam da joj je i finansijski pomagao, ali iz čisto humanih pobuda... Kad sam čuo šta se desilo i Biljani i Ivanu, otvoreno sam pitao sina da li on ima neke veze sa zločinom. Kategoričan je bio da apsolutno ni na koji način nije bio uključen u Ivanovu i Biljaninu smrt i da nije ni znao šta se dešavalo sa to dvoje ljudi. Teško su mu pali navodi u medijima koji su bacali sumnju na njega... Mi smo ugledna porodica, ja sam profesor mašinstva, nikada nismo imali nikakve probleme sa zakonom - istakao je Lazarević.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17