• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.Đ.

02.07.2022

14:16

KRVAVI OBRAČUN MIGRANATA U SUBOTIČKOJ ŠUMI! Posle žestoke pucnjave policija kontroliše situaciju, OVO SU DETALJI TRAGEDIJE

Tanjug

Vesti

KRVAVI OBRAČUN MIGRANATA U SUBOTIČKOJ ŠUMI! Posle žestoke pucnjave policija kontroliše situaciju, OVO SU DETALJI TRAGEDIJE

Podeli vest

Veća grupa migranata pištoljima se obračunala u šumi subotičkog naselju Makova sedmica Jedan migrant ubijen, šestoro povređenih u obračunu. Lekari se bore za život mlade devojke

Jutros rano grupa od 25 migranata, Pakistanaca i Avganistanaca obračunavala se vatrenim i hladnim oružjem u šumi subotičkog naselja Makova sedmica.

Posle pucnjave i tuča, jedan migrant je kako saznajemo preminuo, a pored ubijenog šestoro je bilo ranjenih, kada je policija po pozivu građana da se u šumi čuje pucnjava, došla na lice mesta.

Hitna pomoć je takođe izašla na lice mesta, svih šestoro povređenih je zbrinuto u subotičkoj bolnici, a među njima je kako nezvanično saznajemo i mlada devojka od 16 godina.

Još uvek jake policijske snage se nalaze na mestu krvavog obračuna, a policija je kako saznajemo stavila stanje pod kontrolu. Policija je još uvek na mestu događaja, a kako saznajemo nije došlo ni do kakvog sukoba sa građanima ovog naselja, iako se migranti često okupljaju u kelebijskoj i u šumi na Makovoj sedmici, koje su obe blizu graničnih prelaza.

Foto: Tanjug

 

Iako u Subotici postoji Prihvatilište za migrante, gde su obezbeđeni svi uslovi za život, migranti ne žele da borave u njemu, osim retkim porodica sa manjom decom, a odrasli migranti se najčešće sreću u centru i na autobuskoj stanici u Subotici, kao i na obodima naselja, uz granicu, tražeći kontakte da pređu granicu.

Još se ne zna šta bi mogao da bude motiv tuče i ubistva, ali često se pominju lična razračunavanja između raznih grupa migranata, pa i verske razlike i sukobi.

Na mesto incidenta stigao i ministar Vulin

Na mesto incidenta je došao i ministar Vulin, a svi povređeni migranti su zbrinuti u subotičkoj bolnici.

Foto: Tanjug

 

Subotičani su uznemireni, jer se sve veće grupe migranata kreću pa i borave po napuštenim vikendicama u naseljima, a nije prvi put da se u Subotici međusobno sukobljavaju grupe migranata, a dolazi i do pljačke hrane i lekova po kućama.

Na urgentnom odeljenju subotičke Opšte bolnice, lekari se trenutno bore za živote nekoliko migranata,a dvoje, kako saznajemo, imaju prostrelne rane. Mobilne ekipe granične policije sa subotičkom policijom su efikasno delovale, nosili su i pancire tokom akcije, stanje je pod kontrolom i niko od građana u naselju i na obodima šume, gde žive, nije ugrožen, pošto je došlo do međusobnog sukoba među migrantima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 1 godinu

Govna naprednjacka,pickousti vucic,drogirani vulin i slina lopov su odgovorni za sva sranja u drzavi pa i ovo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija