• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

05.07.2022

20:05

BELIVUK I MILJKOVIĆ SUTRA PROGOVARAJU O ZLOČINIMA! Završeno čitanje optužnice kriminalnom klanu, evo za šta se terete Velja Nevolja i njegovi vojnici!

printscreen

Vesti

BELIVUK I MILJKOVIĆ SUTRA PROGOVARAJU O ZLOČINIMA! Završeno čitanje optužnice kriminalnom klanu, evo za šta se terete Velja Nevolja i njegovi vojnici!

Podeli vest

Posle četiri i po sata danas popodne je završeno pripremno ročište klanu Veljka Belivuka, koje je započeto ponovnim čitanjem optužnice zbog Marka Miljkovića i novih branilaca koje je angažovao

- Završeno je čitanje optužnice i sutra će se početi sa izjašnjavanjem o krivici - rekao je izvor "Blica".

Sutra će i branioci početi sa izlaganjem.

Broj okrivljenih diktira dužinu trajanja ročišta

- Zbog velikog broja okrivljenih i branioca pretpostavlja se da se sa pripremnim ročištem neće završiti sutra, već će trajati još jedan dan - rekao je advokat Vlada Petrović, kog je angažovao za branioca Marko Miljković.

On je rekao da se i Veljko Belivuk na kraju izjasnio da angažuje branioca, kao i njegovu suprugu, advokata Gordanu Božilović, što su oni prihvatili.

- Sutra ćemo objasniti da dokazi sa skaja nisu pribavljeni po zakonu. Sutra ćemo osporiti dokaze koji nisu probavljeni po zakonu, a koji kroje sudbini i u drugim slučajevima. Čekamo da sud odluči da se izdvoje protivpravno pribavljeni dokazi - rekao je advokat Petrović.

Foto: printscreen

Marko Miljković i Veljko Belivuk

On je pojasnio da se njegova izjava ne odnosi na dokaze koji su pribavljeni po zakonu.

Ranije je pripremno ročište odlagano nekoliko puta. Prvi put je odloženo u martu zbog zahteva za izuzeće postupajućih sudija i tužilaca, a drugi put krajem aprila zbog izostanka advokata Dejana Lazarevića, koji je bio angažovan kao branilac Belivuka, Miljkovića i drugih optuženih.

Lazarević je uhapšen 14. aprila kao član kriminalne grupe Darka Šarića i on se od tada nalazi u pritvoru.

Odlagano nekoliko puta

Prethodno pripremno ročište odloženo je jer je Miljković otkazao punomoćje svom advokatu i ostao bez branioca, a kojeg mora da ima na ovom sudjenju.

Organizovana kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, i njeni pripadnici potvrdjenom optužnicom terete se za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost i njemu mogu da prisustvuju samo optuženi, njihovi branooci, punomoćnici optuženih, postupajući tužilc i sudsko veće.

Na ovom ročištu optuženi će se kratko izjasniti o krivici, odnosno da li priznaju ili negiraju krivična dela za koja se terete, a potom će tužilaštvo i odbrana predlagati svoje dokaze koji će se izvoditi tokom suđenja.

Foto: Marko Đoković

Ročište odlagano nekoliko puta

Nakon što se okonča pripremno ročište, sud će zakazati glavni pretres (suđenje) koje će biti javno, a optuženi će moći detaljno da izlože svoje odbrane.

Na današnje ročište Belivuk, Mikljović i ostali optuženi su privedeni iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu.

Osim pritvorenih, na optužnici se nalazi još pet osoba, od kojih su dve u kućnom pritvoru, a četvorica su odlučila da tužilaštvu otkriju detalje izvršenja krivičnih dela, od kojih su dvojica dobila status - svedoka okrivljenih.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija