• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.07.2022

07:00

HAOS U SUDNICI! Advokati se posvađali oko toga ko će govoriti, morao da interveniše Velja Nevolja!

printscreen kurir

Vesti

HAOS U SUDNICI! Advokati se posvađali oko toga ko će govoriti, morao da interveniše Velja Nevolja!

Podeli vest

Kako saznajemo, u sudnici je došlo do rasprave starog i novog advokata Veljka Belivuka, pa je on morao da se umeša u njihovu raspravu i odluči ko će prvi govoriti!

Veljko Belivuk i Marko Miljković juče su na pripremnom ročištu u Specijalnom sudu negirali seriju svirepih ubistava, otmica, trgovinu drogom i druge jezive zločine! Osim njih dvojice, krivicu je negiralo i 25 članova njihove koljačke bande.

Samo troje optuženih je priznalo zločine, a među njima je Srđan Lalić, koji je juče pred sudom kazao da će u nastavku postupka sve detaljno ispričati o svojoj ulozi u toj bandi.

Svađa advokata

Kako saznajemo, u sudnici je juče došlo do manjeg incidenta među advokatima Veljka Belivuka - Nikole Ristovića i novog branioca Vladimira Petrovića. Ristović, koji je od početka u procesu, ustao je da govori, ali mu se Petrović grubim tonom obratio da sedne i da on hoće da govori prvi.

Nakon kratkog izjašnjavanja o krivici, pošto je Lalić priznao zločine, sudska straža ga je premestila na drugi kraj sudnice i odvojila ga od ostalih optuženih. Lalić je, inače, poznat javnosti sa jezive fotografije na kojoj, zajedno sa Belivukom, nasmejan drži za glavu jednu od žrtava klana, malo pre ubistva. Ova i slične fotografije mučenja i kasapljenja, koje su pripadnici klana razmenjivali preko šifrovane aplikacije "Skaj", glavni su dokaz protiv Belivukove koljačke bande.

Međutim, branilac Vladimir Petrović najavio je da će pokušati da ospori te dokaze pod izgovorom da su "nezakonito pribavljeni".

- Mi ćemo profesionalno, stručno i naučno osporavati dokaze koji su pribavljani suprotno zakonu, a radi se pre svega o "Skaj" aplikaciji, koja nije pribavljena u skladu sa ustavom i to ćemo malo detaljnije objasniti - rekao je Petrović, nakon čitanja optužnice protiv klana Velje Nevolje i Marka Mesara.

Podsetimo, klan Velje Nevolje i Marka Mesara je pod paravanom Partizanove navijačke grupe "Principi" radio direktno za crnogorski "kavački klan" i mahom su ubijali, kasapili i mleli u mašini za meso protivnike iz suprotstavljenog "škaljarskog klana".

Pored Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, na optužnici koja ih tereti za sedam ubistava, otmice, mučenja, trgovinu drogom, nelegalno oružje i silovanje, nalazi se još 28 članova bande. Među njima su Bojan Hrvatin, koji se ranije nagodio sa sudom da dobije status svedoka saradnika, u zamenu za 15-godišnju robiju, kao i Željko Kodžić, koji je takođe sklopio dogovor o priznanju krivice za manju kaznu.

Crni bilans jezivih zločina

Veljko Belivuk se tereti za sedam teških ubistava, a Marko Miljković za šest. Za krivično delo teško ubistvo još su optuženi Miloš Budimir, Marko Budimir, Srđan Lalić, Nebojša Janković, Vlade Draganić, Dejan Tešić, Nemanja Đurić, Nemanja Lakićević i Marko Andrić, za šta im svima preti doživotna robija.

Tokom obračuna sa suparnicima, Velja Nevolja i njegova banda ubili su Zdravka Radojevića, Milana Ljepoju, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Gorana Mihajlovića i Nikolu Mitića.

Hteo kao Hrvatin

Lalić je, pokušavajući da izbegne doživotnu robiju, zatražio od suda istovetan tretman kao Hrvatin, pa je u istrazi do detalja opisao kako je ubijao po naređenju Belivuka i Miljkovića, pravdajući se da je naređenja izvršavao iz straha. Međutim, sud ga je odbio.

Podsetimo, tokom hapšenja pripadnika ovog klana u februaru prošle godine zaplenjeno je 44 mobilna telefona sa aplikacijom "Skaj". Pripadnici bande su verovali da je aplikacija sigurna i da ne može da se "provali", ali je ubrzo posle njihovog hapšenja Evropol zaplenio servere ove aplikacije u Francuskoj, Belgiji i Holandiji i naše tužilaštvo je došlo do zastrašujućeg dokaznog materijala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Vesti

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije
Politika

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije

Politika u dobroj meri oblikuje nacionalni interes i usmerava snage i kapaciteta ka njegovom ostvarenju. Istovremeno nacionalni interes mora biti nad politička kategorija, a naročito mora biti izvan dnevne politike. Dnevna politika je suština političkog delovanja i na njoj se pravi razlika između političara i državnika. Državnik je po prilici odličan političar, ali političar ne mora biti ujedno i državnik. Razlika se pravi na teškim, složenim i dugoročnim odlukama koje ne moraju uvek biti jednostavne ali su u korist nacionalnih interesa.

16.07.2024

21:45

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Sport

Planeta

Imamo pet godina, ili će nas uništiti! Henri Kisindžer pred smrt poslao stravično upozorenje! Ostala su nam još četiri leta?!
Mislite o ovome

Imamo pet godina, ili će nas uništiti! Henri Kisindžer pred smrt poslao stravično upozorenje! Ostala su nam još četiri leta?!

Henri Kisindžer, bivši američki državni sekretar koji je umro prošlog novembra, proveo je većinu svoje karijere razmišljajući o opasnostima od nuklearnog oružja. Ali u 99. godini, Kisindžer je počeo da upozorava na veštačku inteligenciju (AI), za koju je verovao da bi mogla biti daleko smrtonosnija od najmoćnije bombe.

16.07.2024

20:34

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija