• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.Rafailović

09.07.2022

14:24

VATROGASCI MUP I SPASIOCI GSS U AKCIJI SPASAVANJA! Drama još uvek traje, NIJE POZNATO DA LI JE ŽENA ŽIVA!

GSS

Vesti

VATROGASCI MUP I SPASIOCI GSS U AKCIJI SPASAVANJA! Drama još uvek traje, NIJE POZNATO DA LI JE ŽENA ŽIVA!

Podeli vest

Spasiocima GSS priključili su se i vatrogasci iz Novog Sada kako bi spasili ženu koja je pala niz liticu Ledinačkog jezera, još uvek nije poznato u kakvom je žena stanju

Kako nezvanično saznajemo akciji spasavanja žene koja je pala niz liticu Ledinačkog jezera priključili su se i vatrogasci spasioci iz Novog Sada. 

- Procenili su da je najbolje da se litici priđe jezerom te su krenuli tim putem. Inače, litica je izuzetno strma. Nažalost još uvek nisu uspeli da dođu do nje te se ne zna u kakvom je stanju. Navodno reč je o ženi koja ima oko 60 godina i planinar je. Sa spasiocima je i ekipa hitne pomoći - rekao je izvor Informera upoznat sa slučajem. 

Foto: GSS

Litica

Prema njegovim rečima spasioci su čamcem zajedno sa vatrogascima prišli do mesta gde će uz liticu pokušati da dođu do nesrećne žene.  

Podsetimo, nesreća se dogodila oko 12 sati, a sedam spasioca Gorske službe spasavanja odmah su po pozivu krenuli u akciju spasavanja, a priključili su im se i vatrogasci spasioci MUP.

Inače, prema pisanju portala "Srbijapodlupom" Ledinačko jezero ili jezero Srebro je malo veštačko jezero na Fruškoj gori, koje se nalazi u blizini naselja Stari Ledinci kod Novog Sada. Nastalo je za vreme NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine, kada su oštećene pumpe u napuštenom kamenolomu Srebro prestale su da pumpaju vodu iz kamenoloma. Podzemne vode, kao i vode iz dve rečice, Lukinog sveca i Srebrnog potoka, tada su napunile kamenolom i stvorilo se prelepo jezero. 

Ledinačko jezero zauzima površinu od oko 4 hektara i sa svih strana je okruženo strmim liticama.  Dugačko je 400 metara i dostiže maksimalnu širinu od 100 metara, dok je prosečna dubina jezera oko 15 metara, a najveća 50 metara. U junu 2006. godine, desio se odron sa strmih litica iznad jezera, pri čemu je povređeno nekoliko kupača. Javni pristup jezeru je od tada zabranjen i moguće ga je videti sa vidikovca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija