• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.07.2022

19:26

PRONEVERILE VIŠE OD 26 MILIONA! Saslušane bivše bankarske službenice... Radile u tandemu, jedna imala ključ od sefa, a druga šifru?!

Uprava Carina

Vesti

PRONEVERILE VIŠE OD 26 MILIONA! Saslušane bivše bankarske službenice... Radile u tandemu, jedna imala ključ od sefa, a druga šifru?!

Podeli vest

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas su saslušane dve bivše radnice banke, koje su dobile otkaz, zbog sumnje da su proneverile novac te banke i pribavile protivpravnu imovinsku korist od 201.000 evra, 15.000 švajcarskih franaka i 10.000 američkih dolara, u kojim iznosima je oštećena banka

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticale na svedoke. 

Sumnja se da su one koristeći svoja ovlašćenja u banci proneverile novac u pomenutim valutama i iznosima, tako što je M.B. bila zadužena ključem od sefa, a D.M. šifrom za otvaranje sefa, koji je mogao da se otvori samo kombinacijom ključa i šifre.

Kontrolom je utvrdjeno da u sefu nedostaje pomenuti iznos novca. M.B. je na saslušanju u potpunosti priznala izvršenje krivičnog dela, navodeći da je D.M. držala u zabludi u vezi sa radnjama koje je preduzimala, dok je D.M. negirala krivično delo.  

One se terete za krivično delo pronevera u privrednom poslovanju iz člana 224. stav 3 Krivičnog zakonika u saozvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija