• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

15.07.2022

15:58

PRODAO TUĐU VILU NA DEDINJU ZA MILION EVRA! Produžen pritvor prevarantu, još se traga za saučesnicom KOJA JE ODGLUMILA VLASNICU!

Vesti

PRODAO TUĐU VILU NA DEDINJU ZA MILION EVRA! Produžen pritvor prevarantu, još se traga za saučesnicom KOJA JE ODGLUMILA VLASNICU!

Podeli vest

Darko B. (39) iz okoline Požege, osumnjičen da je sredinom juna, lažno se predstavljajući kao agent za nekretnine, prodao tuđu vilu u centru Beograda za 1,1 milion evra, po nalogu suda ostaće u pritvoru još 30 dana!

Policija traga i za ženom koja je Darku pomogla da kod notara falsifikuje ovlašćenja za prodaju kuće, glumeći vlasnicu te vile.

Prvo osnovno tužilaštvo je u međuvremenu saslušalo pravu vlasnicu vile, koja je izjavila da nije dala nikavo ovlašćenje Darku, kao i da nikada nije išla sa njim kod notara.

- Tvrdnje vlasnice vile su se ispostavile kao tačne, jer je grafološko veštačenje potpisa na dokumentima overenim kod notara pokazalo da ona zaista nije potpisala nijedan od tih papira. To će na sudu sigurno biti jedan od važnih dokaza za utvrđivanje Darkove krivice, koji i dalje tvrdi da je sav novac od prodaje kuće dao vlasnici i da mu je ona odobrila da obavi kupoprodaju te nekretnine - kazao je naš izvor iz istrage. 

Foto: informer.rs

 

Kako saznajemo, tužilaštvo je pokrenulo i finansijsku istragu koja bi trebala da utvrdi gde je završio novac od prodaje kuće, budući da je kod Darka pronađeno samo 10.000 evra.

Podsetimo, osumnjičeni je slučajno saznao da jedna žena koja živi u Americi želi da proda svoju vilu u centru Beograda. On ju je kontaktirao preko Vajbera i lažno joj se predstavio kao agent specijalizovan za prodaju kuća i placeva na ekskluzivnim lokacijama u Beogradu. Kada je zadobio poverenje vlasnice kuće, kazao joj je da već ima nekoliko ozbiljnih kupaca.

Darko je bio veoma ubedljiv i vlasnica nije ni posumnjala da se radi o prevari, kad joj je tražio ličnu kartu. Ona mu je poslala svoj dokument, misleći da mu treba zbog podataka i sastavljanja ugovora o zastupanju.

Medutim, Darko je sačinio lažna punomoćja, pa mu je još uvek nepoznata saučesnica, koja liči na vlasnicu vile i s njenom ličnom kartom pomogla da prevari notara i da overe lažna ovlašćenja. Prevarant je zatim prodao vilu jednoj firmi iz Beograda i sakrio novac. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija