• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.07.2022

17:31

VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO: Slobodan Milenković oslobođen obaveze čuvanja tajnosti podataka!

Marko Đoković

Vesti

VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO: Slobodan Milenković oslobođen obaveze čuvanja tajnosti podataka!

Podeli vest

Razgovor sa Milenkovićem obavlja u cilju provera zakonitosti njegovog rada

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu dostavljena je odluka ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina kojom se Slobodan Milenković oslobadja čuvanja tajnosti podataka za potrebe davanja iskaza pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Ova odluka se odnosi na svega nekoliko pitanja koja su Milenkoviću postavljena u okviru predistražnog postupka i nose oznaku “strogo poverljivo”, dok sva ostala pitanja nisu označena stepenom tajnosti.

Odluka je doneta na zahtev Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u skladu sa Zakonom o tajnosti podataka, koji propisuje da rukovodilac organa javne vlasti može na zahtev nadležnog organa da oslobodi lice dužnosti čuvanja tajnosti podataka posebnom odlukom kojom se predvidjaju i mere zaštite tajnosti podataka, ali samo za namene i u obimu u kojem je podnet zahtev nadležnih organa.

Takođe, odluka je doneta i u skladu sa Uredbom o posebnim merama fizičko-tehničke zaštite tajnih podataka.

Po prijemu ove odluke, Više javno tužilaštvo u Beogradu je uputilo novi poziv Milenkoviću za razgovor u svojstvu gradjanina za utorak, 19. jul.

Podsećamo da se razgovor sa Milenkovićem obavlja u cilju provera zakonitosti njegovog rada, kao načelnika Odeljenja za borbu protiv droga UKP Beograd, a nakon navoda pojedinih medija i bivših visokih funkcionera MUP-a iznetih u javnosti prethodnih sedmica .


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
drug Marko

pre 2 godine

meni ovo liči da može da bude možda čak i zloupotreba to što njegove kolege nisu na poslu nego sa njim luduju po palati pravde gde je bezbedno za svakog građanina

pera rogonja

pre 2 godine

Sta je ovo u Srbiji i tuzilastvu?Nacelnik ulazi u tuzilastvo kao narko bos okruzen sa korumpiranim inspektorima.Da li je moguce da takvi lkjudi rade u MUP-a.Sve se rusi u Drbiji pa ce da vidimo ko ce biti ministri resora.Do sada su bili serifi ali da li ce biti postenja u Srbiji.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame! (VIDEO)
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame! (VIDEO)

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija