• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

16.07.2022

07:00

ŠIPTAR JE PRED ATENTAT KUPIO TONU KOKAINA! Sretko Kalinić objavio knjigu u kojoj otkriva SVE TAJNE "ZEMUNACA"!

Vesti

ŠIPTAR JE PRED ATENTAT KUPIO TONU KOKAINA! Sretko Kalinić objavio knjigu u kojoj otkriva SVE TAJNE "ZEMUNACA"!

Podeli vest

Dušan Spasojević je malo pre ubistva Đinđića iz Južne Amerike naručio tonu droge, ali i novi crveni 'ferari enco' * Ne znam šta je bilo s kokainom, a crveni 'ferari' je kasnije viđan po Beogradu * Zvezdan Jovanović je izdajnik i lažni patriota

Dušan Spasojević je 2003. godine, neposredno pred ubistvo premijera Zorana Đinđića, iz Južne Amerike naručio i platio tonu kokaina, ali i novi 'ferari enco'. Ta droga je kasnije stigla kod jednog njegovog druga, ali se ispostavilo da mu i nije neki drug, pošto se do danas ne zna šta se dogodilo s tim kokainom, a crveni 'ferari' je kasnije viđan po Beogradu, vozikao ga je neko...

Ovo u knjizi 'Zemunski klan, ko je ko' piše Sretko Kalinić, glavni ubica zloglasne bande.

Organizacija

Duća i Kum su dobili nalog za ubistvo premijera Đinđića od 'Organizacije sa Senjaka'
Sretko Kalinić

Misteriozni naručilac

Kalinić piše da su vođe 'zemunaca' Dušan Spasojević Šiptar (on ga zove Duća) i Mile Luković Kum pre 19 godina dobili nalog za ubistvo premijera Đinđića od 'Organizacije sa Senjaka', ne želeći da precizira o kome je reč.

- Duća i Kum u to vreme danima nisu pričali jer Luković nije bio za taj atentat, dok je Spasojević smatrao da treba ubiti Đinđića jer je on najobičnija 'kesa', koja ne može ništa da kontroliše... Neposredno pred atentat, koji je izveden 12. marta 2003. godine, Spasojević je kupio tonu kokaina i platio prvu ratu za novi crveni 'ferari enco'. Posle likvidacije Duće i Kuma, kokain je preuzeo jedan Dućin drug i droga je nestala, a 'ferari" je kasnije viđan po Beogradu - navodi Kalinić u knjizi koju je uredila novinarka lista 'Alo' Snežana Dž. Stojanović, i dodaje:

- Moram da kažem da je Organizacija sa Senjaka, koja je najpre tražila da ubijemo Najpoznatijeg Srbina (Vojislav Šešelj, prim. aut.), u februaru 2003. naručila i likvidaciju premijera. Upozoravao sam Dušana da ne potcenjuje Organizaciju, ali on je i njih smatrao običnim krpama. Duća je zaboravio šta su sve organizovali i završili, a najvažnije i šta i koga su sve uništili. Na drugoj strani, Kum je dobro znao da ih je ta organizacija stvorila i da su im oni dozvolili da rade sve što su hteli. Dušan je tu 'dozvolu' plaćao milionima evra, koje je nosio na Senjak. Bio sam prisutan na nekim primopredajama novca - piše Kalinić.

Šljuka oteo Breninog sina

Sretko Kalinić u poglavlju knjige 'Likvidacija Šljuke' piše da je Sredoje Šljukić Šljuka sa izvesnim Crnogorcima, koje je nazvao 'vojvodama' i 'serdarima', u novembru 2000. oteo sina Lepe Brene.

- Niko u 'zemunskom klanu' ne bi učestvovao u otmici deteta. Ja ga ne bih čuvao ni za 100 miliona evra. Niti bih pomogao nekom da otme dete. Dušan mi je rekao da je to uradio Šljuka sa njegovim Crnogorcima... Onda je Duća dao nalog da se Šljuka likvidira... - napisao je Sretko.

Ovaj glavni ubica 'zemunaca', koji je za brojne zločine osuđen na 40 godina zatvora, do detalja je opisao i kako je propao prvi pokušaj atentata na Đinđića 21. februara 2003. kod hale 'Limes' na Novom Beogradu.

- Prvobitni plan bio je da se automobil premijera pregazi šleperom, kao muva. Međutim, šleper nije mogao tako brzo da se nabavi, pa su kupljena dva kamiona kipera, koje su vozili Dejan Milenković Bagzi i Derpe glavati Simović (Miloš Simović, prim. aut.) Oni su vozili autoputem jedan pored drugog i trebalo je da uspore Đinđićevu kolonu, a Zvezdan Jovanović tada da ga 'sašije' zoljom sa obližnjeg brda. Željko Tojaga je posle lažno optužen da je on trebalo da ispali zolju, to nije tačno, pa je ni kriv ni dužan odrobijao 15 godina - napisao je Kalinić.

Prema njegovim rečima, atentat kod Limesa je propao zato što se Simović uplašio i usporio kamion, pa je vozač iz Đinđićeve pratnje prošao pored njega. Bagzi, kad je to video, udario je svojim kamionom jedno Đinđićevo vozilo, misleći da će ga tako ubiti, ali je premijer prošao nepovređen, a Milenković je uhapšen.

- Derpe glavati Simović se tada isključio sa autoputa, pa je iz straha ostavio kamion na parkingu, sa upaljenim motorom, i pobegao u 'štek' stan. Kum je pobesneo, kad ga je video počeo je odmah da ga bije... Posle toga usledio je strašan pritisak sa Senjaka da se Đinđić hitno 'reši'. Dušan je svako veče obilazio lokacije po gradu tražeći mesto za snajperistu. Sve što je pronađeno, Zvezdan Jovanović je odbio. Zatim su u Ulici admirala Geprata u stan neke babe upali Zvezdan, Milan Jurišić, Ninoslav Konstantinović i Dušan Krsmanović, glumili su majstore za kablovsku, ali ni ta pozicija nije bila dobra. Onda je pronađena ta prostorija iz koje je Zvezdan i ubio Đinđića. Taj stan je Aca Simović trebalo da zapali posle atentata, ali se uplašio i nije to uradio, odmah je pobegao - napisao je Kalinić.

Sretkova majka proklinjala ubicu

Sretko Kalinić je opisao i bizaran događaj u kući svojih roditelja, gde je njegova majka, gledajući izveštaj na TV sa jednog ubistva, proklinjala ubicu, ne znajući da je ubica njen sin!?!

- Posle jedne 'šljake' (ubistava prim. aut.), otišao sam kod roditelja kući. Majka je gledala vesti, a ovi na TV-u objašnjavaju ko je ubijen, pa drame kao da je ubijen ministar, a ne najobičnija bitanga... Kada bi voditelj završio čitanje vesti, nastupala je moja majka sa svojim kletvama: 'Vrag im sreću odnio! Čiji li su? Zubima se dabogda pojeli!'

Govorio sam joj: 'Ćuti, mate, šta ti znaš ko to radi? I šta tebe uopšte briga za to?'
Kada bi završila s grdnjom, potpuno bi se preobratila, pa me je blagim i umilnim tonom pitala:
'Hoćeš li da večeras, srećo majkina?'

Da je znala moja majka da njen sin često pravi predstave po ulicama Beograda, sigurno ne bi tako proklinjala.

Nije hteo legalno

On je potom Zvezdana Jovanovića na više mesta nazvao 'lažnim patriotom' i 'izdajnikom'.

- Zvezdan je za ubistvo Đinđića tražio garsonjeru u Beogradu... Znam ga od 1993. godine, bili smo zajedno u jedinici, tada je bio dobar vojnik, poštovao sam ga, ali sad znam da je prevarant, obična slina, pi*ka... 'Skromni patriota', nije hteo od Dušana da traži kuću na Dedinju, a dobio bi je, nego samo garsonjeru. Odmah posle ubistva Đinđića, 12. marta 2003. godine, išao sam na Novi Beograd da pokupim Zvezdana i Kuma, pa sam ih dovezao u stan na Voždovcu... Kum se plašio da je Đinđić preživeo, a Zvezdan ga je uveravao da je mrtav. Onda je otišao na Institut na Senjaku da raportira, a pola sata kasnije pojavile su se sve naše slike na poternici. Zvezdan nas je sve izdao! Duća je trebalo da posluša Đinđića i da, kao Ljubiša Buha Čume, počne da radi nešto legalno. Međutim, Spasojević nije hteo da napusti posao sa drogom... - piše Kalinić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17