• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.07.2022

11:32 >> 12:02

MALI SENTA OSTAVIO TUŽILAŠTVO BEZ ODGOVORA! Prvo je tražio da mu odobre, a sad zabrane da priča,  STRAHUJE OD DOKAZA SA SKAJA?!

Tanjug

Vesti

MALI SENTA OSTAVIO TUŽILAŠTVO BEZ ODGOVORA! Prvo je tražio da mu odobre, a sad zabrane da priča, STRAHUJE OD DOKAZA SA SKAJA?!

Podeli vest

Načelnik Odeljenja za borbu protiv droga UKP Beograd Slobodana Milenković danas je po treći put odbio da da izjavu u svojstvu građanina u Višem javnom tužilaštvu. Pozvan je da se izjasni u vezi informacije objavljene u medijima prethodnih dana, a pored ostalog i o tome da li je koristio aplikaciju "Skaj" na telefonu, pod kodnim imenom Bokan

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je obavljen razgovor sa Slobodanom Milenkovićem u svojstvu gradjanina, nakon što je odlukom ministra unutrašnjih poslova oslobodjen čuvanja službedne tajne.

Foto: Tanjug

Milenković  je medjutim ponovo odbio da odgovara na ista pitanja, navodeći da je u toku podnošenje ustavne žalbe Ustavnom sudu zbog povrede prava na život, kao i pritužbe Zaštitniku gradjana zbog nezakonitosti u radu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na dodatna pitanja tužioca koja nisu bila obhvaćena odlukom ministra kojom je oslobodjen čuvanja tajnih podataka za potrebe davanja izjave pred tužilaštvom, Milenković je rekao da ne želi da odgovori. 

  

Foto: Tanjug

Tužilaštvo je zatražilo da mu u roku od tri dana dostavi ustavnu žalbu i pritužbu Zaštitniku gradjana.

Razgovor je na molbu Milenkovića, obavljen u prisustvu njegovog punomoćnika, advokata Zdenka Tomanovića.

Predmet u ovom slučaju nosi oznaku tajnosti "strogo poverljivo", pa se u skladu sa Zakonom o tajnosti podataka, detalji neće saopštavati javnosti, posebno dok traju neophodne provere, koje će biti nastavljene radi utvrdjivanja svih okolnosti u ovom predmetu. 

Foto: Marko Đoković

Mali Senta

Ukazujemo i da su Povereniku za zaštitu samostalnosti Državnog veća tužilaca, podneta već dva zahteva za zaštitu od nedozvoljenih uticaja koji se ogledaju u netačnom, paušalnom i nestručnom izveštavanju pojedinih medija, usmerenom na vršenje medijskog pritiska, kako na postupajućeg zamenika u ovom konkretnom predmetu, tako i na Više javno tužilaštvo u Beogradu u celosti, uz jasan cilj da se ovo tužilaštvo predstavi u negativnom kontekstu.

Upravo način izvestavanja tih medija , kao i obraćanje javnosti Milenkovićevog pumonoćnika uz zamene teza, nije ništa drugo do skretanje pažnje javnosti sa osnovne teme - a to je provera zakonitosti Milenkovićevog rada.

Da li je na skaj telefonu imao kodno ime Bokan?! 

Milenković je pozvan da se izjasni na informacije objavljene u medijima prethodnih dana, a pored ostalog i o tome da li je koristio aplikaciju "Skaj" na telefonu, pod kodnim imenom Bokan", kao i na sadržaj razgovora koji su objavljeni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
drug Marko

pre 1 godinu

ovaj milenković i njegov advokat samo smišljaju razloge da se ne bi izjasnio na konkretna pitanja meni izgleda kao da on pokušava da izbegne krivicu a možda grešim svakako ako neće da se izjasni po sili zakona mora da mu odrede pritvor kao svakom drugom građaninu zašto bi on bio povlašćen

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija