• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

21.07.2022

16:01

HAOS U NOVOM SADU! Policija očuvala mir privedena dvojica lažnih ekologa!

Tanjug

Vesti

HAOS U NOVOM SADU! Policija očuvala mir privedena dvojica lažnih ekologa!

Podeli vest

Pripadnici novosadske policije sprečili su grupu huligana i lažnih eko –aktivista, među kojima su se nalazili i politički aktivisti, da nasilno sruše zaštitnu ogradu i upadnu na sednicu Skupštine grada Novog Sada.

- Demonstranti su danas, tokom protesta povodom donošenja urbanističkog plana, ispred mesta održavanja sednice Skupštine grada Novog Sada pokušali da naruše javni red i mir, gađali su pripadnike policije i obezbeđenje skupštine flašama, kamenjem i polivali ih zelenom farbom . naovde u MUP-u Srbije.

Policija je privela četrdesetsedmogodišnjeg Novosađanina i dvadesettrogodišnjeg muškarca iz Požege i protiv njih će biti podnete krivične prijave zbog napada na službeno lice.

- Uprkos iskazanom nasilju od strane demonstranata, pripadnici policije su, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, brzo i efikasno reagovali i očuvali stabilan javni red i mir – ističu u policiji.

Među vođama protesta su bili Brajan Brković, poznat po nasilnom ponašanju u sličnim akcijama, kao i radovan Lazovića i Dobrica Veselinović iz pokreta „ Ne davimo Beograd“ kao i oko 70 učesnika.

- Na proteste su došli ljudi koji nisu svi iz našeg grada, i koji tvrde da znaju šta Novom Sadu treba ili ne treba. Cilj je očigledno da izvrše prekid sednice da bi dobili medijski prostor, a slika koja ide iz našeg grada je da 70 ljudi, sve sa ljudima koji su došli sa strane, maltretira grad od 400.000 stanovnika.

Nema "igranja parlamenta". Svi imaju pravo da kažu šta žele, da se okupe i protestuju, ali ne mogu da vrše nasilje. Danas su maske potpuno pale i videlo se koliko je današnji protest iniciran brigom za ekologiju, a koliko je vođen nasiljem – izjavio je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija