• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.07.2022

22:15

INFORMER OTKRIVA: KO ĆE POSTATI STARATELJ MALE JANE?

Informer

Vesti

INFORMER OTKRIVA: KO ĆE POSTATI STARATELJ MALE JANE?

Podeli vest

Centar za socijalni rad u najkraćem mogućem roku mora da odluči ko će dobiti starateljstvo nad Janom, maloletnom ćerkom Zorana i Jelene Marjanović

Njen otac Zoran osuđen je danas na 40 godina zatvora za ubistvo devojčicine majke Jelene Marjanović koje je počinio u aprilu 2016. godine na nasipu u Borči.

Njena sudbina je sada neizvesna, a kako Informer saznaje najviše šanse da dobije starateljstvo ima Zoranov brat Miloš:

- Kada je Zoran Marjanović prošli put bio u pritvoru Miloš je brinuo o maloj Jani i imao je starateljstvo. Po zakonu, staratelj može da bude i Zoranov sin Uroš, ali to se verovatno neće dogoditi jer ne živi u njihovoj porodičnoj kući, već je kod majke na Novom Beogradu. Centar se uvek trudi da dete ne izmešta iz poznatog okruženja, ako je to moguće. Čuli smo da će Miloš već u ponedeljak otići u Centar za socijalni rad kako bi tražio da on brine o devojčici. Ovo je sve veoma traumatično za Janu. Ona je već velika. Ima telefon, čita novine, prati sve na društvenim mrežama i mnogo se potresla zbog očevog hapšenja - kaže izvor Informera. 

Foto: Insajder/Marko Đoković

Miloš Marjanović sa Zoranom i Urošem danas ispred Palate pravde

Advokat Darko Milosajević je za Informer.rs objasnio je kakva je sada procedura o strateljstvu nad malom Janom. 

- U okolnostima konkretnog slučaja - kada maloletno dete nema majku i kada otac nije u mogućnosti da se stara o detetu, postoji zakonska obaveza nadležnog centra za socijalni rad da reaguje i obezbedi što kvalitetnije staranje i o detetu - rekao je za Informer.rs advokat Darko Milosavljević. 

On nam je malo bliže objasnio šta to znači na konkretnom primeru male Jane Marjanović. 

- U zakonski određenom postupku i propisanoj proceduri najpre se traži adekvatan staratelj iz kruga zakonski najbližih srodnika, pa ukoliko takvih nema ili njihovo staranje nije adekvatno, onda brigu o detu preuzima centar za socijalni rad smeštanjem deteta u hraniteljsku porodicu - zaključio je Milosavljević. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17