• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

23.07.2022

07:00

Tetka Jelene Marjanović posle odluke suda: Verovala sam da Zoran nije kriv, ALI SADA NISAM SIGURNA!

Informer

Vesti

Tetka Jelene Marjanović posle odluke suda: Verovala sam da Zoran nije kriv, ALI SADA NISAM SIGURNA!

Podeli vest

Za ovih šest godina, otkad je Jelena ubijena, razbolela sam se i dobila šećer... I dalje ne znam šta da mislim o Jeleninom ubistvu, jedino znam da je nikakva presuda neće vratiti, kaže Ljubica, tetka ubijene pevačice

- Mnogo mi je žao što nisam mogla da dođem u sud. Ali i da sam bila, znam da nikakva presuda ne može da vrati moju Jelenu. Nje nema, niti će je biti. Verovala sam da je Zoran nevin, ali sad posle ovakve odluke suda vise nisam sigurna da li je to tako. Sve je ovo veoma tužno i volela bih da se nikada ništa nije ni dogodilo...

Raspitivala se za Janu

Bila sam u kontaktu sa Zoranom. Pitala sam ga za malu Janu, kako je i šta radi...

Ljubica Marković

Ovako priča Ljubica Marković, sestra pokojne Jelenine majke Zorice. Ljubica je bila sprečena da dođe na izricanje presude kojom je Viši sud u Beogradu Zorana Marjanovića osudio na 40 godina zatvora.

Čuvam unuke

- Morala sam da čuvam unuke i zato nisam došla u sud. Unuci su jedini mogli da me spreče. Verujte, za ovih šest godina, otkad je Jelena ubijena, razbolela sam se. Dobila sam šećer i visok pritisak... I dalje ne znam šta da mislim o njenom ubistvu - priča Jelenina tetka Ljubica i dodaje:

- U početku sam bila uverena da je Zoran nevin. Medutim, sada, kada ga je sud osudio na najtežu kaznu, ne znam šta da mislim, nisam više sigurna da je to tako.

Ona kaže da je mnogo boli što njena sestra Zorica, koja je preminula samo šest meseci nakon što je Jelena ubijena, nije sada sa njom.

- Ipak, najteže mi je od svega što je Jelenin život okončan na tako stravičan način. Znam da je ovo prvostepena presuda i ko zna šta će do kraja biti, ali... Možda je ovako zadovoljena pravda, ali moju Jelenu ništa neće vratiti. Najbolje bi bilo da se ništa od ovoga nikada nije dogodilo -  kaže Ljubica.

Foto: marko đoković

Ona priča da se sa Zoranom dopisivala SMS porukama i da ga je često pitala kako je i šta radi mala Jana.

- Uvek mi je ljubazno odgovarao na poruke i pričao o ćerki. Govorio mi je kakva je u školi, kako se druži sa drugarima, šta radi u slobodno vreme... Mnogo sam se zaželela Jane, baš je dugo nisam videla, ni čula - rekla je Jelenina tetka i dodala:

- Zoričinu kuću, u kojoj je Jelena odrasla, sada je nasledila Jana. Ali dok ona ne stasa, ja se brinem o kući, u koju, verujte ne mogu ni da uđem. Zato sam je dala na korišćenje koleginici koja je radila sa mojom sestrom. Ona se brine o kući, ne plaća kiriju, već samo račune i brine da kuća ne propadne.

Sestra bez komentara

S druge strane, advokat  Predrag Savić, koji zastupa Jeleninu sestru Teodoru Krsmanović, kaže da ona za sada neće komentarisati presudu izrečenu Zoranu Marjanoviću. 

- Sačekaćemo pravosnažnost odluke, pa ćemo tada reći šta imamo. Na ovakav potez smo se odlučili jer smo imali loša iskustva u prošlosti, kada su pojedini mediji zloupotrebljavali i spinovali izjave koje je davala Teodora. Sačekaćemo pravosnažnost, pa ćemo tada odlučiti o svemu, a kada to kažem, pre svega, mislim na to da li ćemo pokrenuti postupak o starateljstvu nad malom Janom - kaže Savić.

On je dodao da je, kao pravnik, vrlo iznenađen presudom kojom je Zoran Marjanović osuđen na 40 godina robije.

- Iznenađen sam presudom. Mislio sam da advokati odbrane imaju lak posao, ali, eto, ispostavilo se da to baš nije tako. Naravno, ovo ništa ne znači, jer je presuda prvostepena. Mislim da će proces trajati još godinama, možda i čitavu deceniju, jer sada će uslediti žalbe i verovatno će suđenje krenuti iz početka - objasnio je advokat.

Foto: Insajder/Marko Đoković

Komšije u Borči zaratile da li je Marjanović kriv ili nije

Komšije porodice Marjanović ubeđene su da Zoran nema nikakve veze sa ubistvom supruge Jelene. Međutim, meštani Borce koji žive nedaleko od Jelenine porodične kuće ipak smatraju da je njen muž dobio ono što je zaslužio!

M. D., čija se kuća nalazi u neposrednoj blizini Marjanovićevog doma, kaže da čvrsto veruje da Zoran nije ubica.

Tuga

To što će Zoran na robiju ne znači ništa ni Jeleni ni Zorici, koja je umrla od tuge za ćerkom

Jelenin komšija

- Kadija te tuži, kadija ti sudi. Sigurna sam da Zoran nije ubio Jelenu. Mogu da ga sto puta osude, ali on to nije uradio. Jelenino ubistvo i sve što se posle toga događalo uništilo je porodicu Marjanović. Majka Zorica mu je umrla, pa zatim i njegov otac Vladimir, a sada Zorana nevinog šalju na robiju, i to dok je pravi ubica negde tamo slobodan. Dobro poznajem Zorana i uverena sam da on to nije uradio. Tvrdim i da se sve odigralo onako kako je Zoran ispričao i zato ne mogu da shvatim da ga je sud osudio na 40 godina zatvora - ispričala je M. D.

I druge Zoranove komšije su uverene da on nije ubica i da mu je sve namešteno. 

- Možda su i Zoran i njegovi malo čudni, ali on nije ubica. Ovo su mu namestili policija i sud. Trebalo im je žrtveno jagnje i eto ga, osudili su Zorana na pravdi Boga - priča drugi komšija porodice Marjanović.

Foto: Informer DN

Interesantno je što, i pored toga što su svi u komšiluku uvereni u Zoranovu nevinost i otvoreno ga brane, niko od naših sagovornika nije pristao da priča pod imenom ili da se fotografiše.

- Ne plašimo se mi Zorana ili njegovih, već onoga ko je stvarno ubio Jelenu. Ako je taj mogao da ubije i ostane na slobodi, a nevinog čoveka strpa na 40 godina u zatvor, to onda nisu čista posla i što bi takvom čoveku bio problem da napravi i nama nešto - objasnio nam je jedan od sagovornika. 
S druge strane, meštani Borče koji žive u blizini kuće u kojoj je odrasla Jelena ispričali su reporterima Informera da je sud odradio dobar posao.

- Sud je doneo pravičnu presudu. Čim je Zoran osuđen na 40 godina robije, znači da sud ima čvrste dokaze i tu nema šta više da se kaže, osim da je Zoran kriv za smrt svoje žene. Međutim, to što će on na robiju ne znači ništa ni jadnoj Zorici, koja je umrla od tuge za ćerkom, a ni Jeleni, koja je ubijena. Šta da se radi, bar je ta odluka suda nekakva pravda, jer ne može Zoran da se šetka ovde kao da se ništa nije dogodilo, a one su obe pod zemljom - kaže komšija Jelenine pokojne majke Zorice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija