• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

25.07.2022

11:02

UMESTO ROĐENDAN DA MU SLAVIMO, TORTU ĆU SINU  NA GROBLJE DA NOSIM! Jauci majke mladog Aleksinčanina koji se utopio na Adi

printscreen

Vesti

UMESTO ROĐENDAN DA MU SLAVIMO, TORTU ĆU SINU NA GROBLJE DA NOSIM! Jauci majke mladog Aleksinčanina koji se utopio na Adi

Podeli vest

Smrt dvadesetogodišnjeg Andrije Stanišića iz aleksinačkog sela Koprivnica zavila je u crno njegovu porodicu. Njihovom ulicom od sinoć odjekuju jauci rodbine ali i brojnih prijatelja i komšija koji pokušavaju da majci Milici i ocu Saši pruže utehu u najtežim trenucima

Foto: D. K.

Porodična kuća

Najteže je Andrijinoj majci, koja je grcajući u suzama jedva skupila snagu da kaže nekoliko rečenica o svom detetu.
- Bio je moj jedinac, rodila sam ga u šesnaestoj godini. Spremali smo se da mu 21. avgusta poroslavimo dvadeseti rođendan, sad će majka tortu na grob da mu nosi. Jao Bože, što mi uze jedinca - naricala je očajna majka Andrije čije je telo u nedelju izvučeno iz Savskog jezera.

Objašnjava da je Andrija otišao u Beograd 11. jula da bi radio kod njenog brata.
- Hteo je da zaradi za džeparac, da kupi patike, garderobu, želeo je sve što i ostali mladi. Trebao mu je novac da ostvari snove. Mnogo je želeo da postane poznat, igrao je fudbal, sanjao o profesionalnoj karijeri. Eto jadan, postao je poznat na najgori način - jaukala je Milica.

Foto: D. K.

Tuga u porodici Stanišić

Ističe da ne može da prežali što u subotu nije pošla sa mužem u Beograd da poseti sina.
- Tražio mi je da mu kupim čarape i veš, pa je Saša otišao da mu odnese te stvari. Jao, što i ja ne odoh, da vidim sina poslednji put. Bio je mnogo dobar, neiskvaren, ne ostade ništa za njim, ni žena ni dete - kazala je majka stradalog mladića.

Foto: D. K.

Andrija sa ocem

Andrijin otac Saša sa tugom se priseća poslednjeg susreta sa sinom.
- Hteo je da ide da radi kod ujaka, on tamo ima firmu, dozvolili smo mu ne sluteći da se iz Beograda nikada neće vratiti. U subotu sam ga obišao, videli smo se na dva sata. U nedelju je trebao da radi, ali je kazao da namerava da se odmori i da će ići na Adu. Nije znao da pliva, govorio je da zna, ali ja ga nikada nisam video da pliva. Da se utopio saznao sam od policije. Kako sam čuo, vozili su se pedalinom i na tridesetak metara do obale, odlučili su da doplivaju. Kako su mi rekli, odmah je propao u vodu, nije mogao da izroni. Pokušavali su da ga spasu, čujem da je i vaterpolista Filip Filipović hteo da ga izvuče, ali sve je bilo uzalud. Nije mi jasno kako se na tako malom rastojanju od obale utopio i da niko nije mogao da ga spase - jada se Saša i pokazuje poslednju sliku sa sinom.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija