• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

25.07.2022

12:15

ISPALIO 12 HITACA U MLADIĆA, OSUĐEN NA 20 GODINA ZATVORA

Vesti

ISPALIO 12 HITACA U MLADIĆA, OSUĐEN NA 20 GODINA ZATVORA

Podeli vest

Nišlija Darko Mitić (35) osuđen je danas na 20 godina zatvora zbog teškog ubistva svog sugrađanina Miloša Radojkovića (25)

Mitić se teretio da je 20. novembra 2019. godine sačekao Radojkovića ispred njegove kuće u niškom naselju Beverli Hils i u njega ispalio dvanaest hitaca od kojih ga je pogodilo deset. Motiv zločina, kako tvrdi tužilaštvo je bezobzirna osveta jer mu je Radojković nekoliko meseci pre ubistva zapalio vozilo i to na dan svadbe. Iz tog razloga Darko teretio  za teško ubistvo za koje je zaprećena maksimalna kazna zatvora od deset godina do doživotne robije u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija.

Ključni dokaz protiv optuženog bio je DNK pronađen na jednoj od čaura na mestu zločina koji je Mitićeva odbrana isporila, izrazivši sumnju u validnost nalaza s obzirom da je, kako su istakli, polimeru korišćenom u analizi bioloških tragova, istakao rok. Drugi veoma važan dokaz je video zapis sa objekata u blizini mesta zločina koji, kako tvrdi tužilaštvo, nesporno dokazuju da je Mitić tu bio  u vreme kada je Radojković likvidiran. I ovaj dokaz odbrana je dovodila u pitanje ističući da na snimku nije njihov branjenik.    

Presuda niškog Višeg suda je prvostepena, na nju pravo žalbe imaju i odbrana i Više javno tužilaštvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!
NEVEROVATNO

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!

Kada govori o tome da su Amerikanci "nezamenljiva nacija, jedina supersila na svetu i glavna demokratija", predsednik SAD Džozef Bajden iz nekog razloga ne spominje američki državni dug i nekontrolisano štampanje novca, ukazala je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u nedavnoj objavi na Telegramu, ocenivši da je to "krindž godine".

26.05.2024

20:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija