• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf/Informer

25.07.2022

17:52

OSAM GODINA OD UBISTVA TIJANE JURIĆ! Nakon zločina, Đurić se otarasio leša i 12 dana ponašao kao da se ništa nije desilo, a evo kako sada živi u zatvoru

Vesti

OSAM GODINA OD UBISTVA TIJANE JURIĆ! Nakon zločina, Đurić se otarasio leša i 12 dana ponašao kao da se ništa nije desilo, a evo kako sada živi u zatvoru

Podeli vest

Kako nazvati čoveka koji se više od 3 sata izživljavao nad devojčicom Tijanom Jurić, pa je na kraju ubio i 12 dana živeo normalnim životom. Malo je reći monstrum

Ovaj zločin 8 godina ledi krv u žilama svakome ko pročita detalje iz optužnice protiv Dragana Đurića iz Surčina.

Niko nikada nije otkrio motiv ubistva devojčice, a na pitanje sudije zašto je to uradio optuženi je rekao: "Ne znam". Osuđen je na 40 godina robije. 

Znao je Dragan posle ubistva kako da se otarasi leša, da dođe kući, da 12 dana živi svoj život.

Policija ga je uhapsila u na poslu. Sekao je meso. Sve je o zločinu ispričao, ali ne i zašto ga je počinio.

Danas osam godina kasnije nalazi se u zatvoru. Niko ga ne posećuje već mesecima. Do tada mu je bila jedino majka.

Foto: Informer

Tijana Jurić

Nema zahteve, radi ono što mu se kaže. Jednom rečju miran.

Tokom suđenja nije izjavio saučešće porodici niti je iskazao bilo koji vid kajanja.

Tijanina smrt Srbiji je donela kaznu Doživotnog zatvora za ubice dece usvajanjem "Tijaninog zahteva".

Tog 25. jula 2014. godine u Bajmoku nestala je Tijana Jurić.

Vest

Do Tijaninih najmilijih užavajuća vest da je njeno telo pronađeno na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja u opštini Sombor stigla je 7. avgusta.

Tijana je, u petak veče, tog kobnog 25. jula, vozom otišla u Bajmok gde joj žive baba i deda sa majčine starne. Stigavši u selo, javila se majci a zatim otišla na turnir u malom fudbalu u Rati. Veče je provela sa svojim prijateljima.

Foto: printscreen TV Prva

Oko ponoći je krenula kući, u društvu jedne devojčice i dečaka. Na sred puta, odlučila je da krene nazad ka Rati, kako bi jednom drugu vratila duksericu koju je isto veče pozajmila. Rastali su se kod bifea udaljenog svega 200 metara od bakine kuće.

Vraćajući se sama istim putem, Tijana je išla Ulicom JNA. Na uglu ulica Tri istarske žrtve i Njegoševe srela je drugare oko pola sata posle ponoći. Na pitanje kuda se uputila, odgovorila je da ide da vrati pozajmljen duks.

Nastavila je ulicom Tri istarske žrtve, prešla prugu i krenula zemljanim putem koji vodi do sportskog terena na kojem ju je čekao drug čiju je duksericu pozajmila. Kako dugo nije došla, drug sa terena krenuo joj je u susret.

Tijane, međutim, nije bilo, a na zemljanom putu, stotinak metara dalje, nalazila se njena bela patika kao i veštački nokat.

Foto: Tanjug

Potraga 

Potraga za Tijanom počela je iste večeri oko jedan sat posle ponoći. Policija se u potragu uključila oko pola sata kasnije, a za njom i žandarmerija.

Nekoliko dana kasnije, 29. jula, tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović saopštio je da je signal Tijaninog mobilnog telefona poslednji put detektovan na udalljenosti od dva kilometra od graničnog prelaza prema Mađarskoj.

Dani su proticali bez ikakvih informacija o Tijani, a onda je 13. dana potrage, 7. avgusta oko pola jedan noću, objavljeno da je uhapšen njen otmičar, a da je telo pronađeno u blizini Sombora, 23 kilometra od mesta na kojem je oteta. Devojčicu je silovao, a zatim ubio Dragan Đurić, mesar iz Surčina.

- On je u noći između petka i subote bio u Bajmoku, udario Tijanu svojim vozilom, prišao joj, nije bila teško povređena kada je počela da traži pomoć, on ju je uhvatio za vrat, udarao, ubacio u svoje vozilo, odvezao u atar - rekao je tada ministar na konferenciji i dodao da je devojčica tu i ubijena.

Zadavio ju je duksericom, a telo pokrio zemljom koju je kupio majci za cveće.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija