• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.Rafailović

07.08.2022

15:27

45 GODINA JE TUKAO, a sada TVRDI DA MU JE ŽAO! Milka žrtva brutalnog porodičnog nasilja poručila ženama: NE TRPITE BATINE!

informer.rs

Vesti

45 GODINA JE TUKAO, a sada TVRDI DA MU JE ŽAO! Milka žrtva brutalnog porodičnog nasilja poručila ženama: NE TRPITE BATINE!

Podeli vest

Milka Nikolić (63) iz Pančeva koja je bila godinama žrtva nasilja, a o kojoj je Informer pisao, smeštena je u Gerantološki centar u Pančevu, dok je njenom suprugu Zoranu (67) produžen pritvor. Nesrećna žena kaže da je čula da je rekao na saslušanju da mu je žao, ali je te reči ne dotiču jer je upropastio i od nje napravio invalida

Krajem prošlog meseca objavili smu jezivu ispovest žene koja je godinama bila žrtva nasilja. U periodu kada smo razgovarali sa njom bila je jedva pokretna i sva u modricama.  Zvala nas je iz straha da će čovek sa kojim je skoro pola veka živela ubiti tog dana kada ga budu pustili iz pritvora. 

Milku smo zatekli u jezivim uslovima u trošnoj kući u kojoj nema ni vode i jedva pokretnu. Nesrećna žena nije mogla samostalno da stoji na nogama. 

- Kada su ga drugi put hapsili rekao mi je da će me ubiti kada se bude vratio. Neposredno pre toga nožem tukao me je satima, čime je stigao. Psenicama, nogama, mokrim farmerkama a u jednom trenutku je krenuo nožem da mi izvadi oči. Rekao je kada su ga psolednji put hapsili da će me ubiti kada se vrati - ispričala je ranije u svojoj ispovesti za Informer Milka. 

Nakon njene jezive priče kontaktirali smo Gerantološki centar koji je, kako pretpostavljamo donekle bio upoznat sa ovim slučajem, te je Milka u narednih nekoliko dana primljena. 

Foto: informer.rs

Modrice na rukama svedoče 

Milka je i danas u Gerantološkom centru u Pančevu, kako kaže oseća se bezbedno, ali ne može na noge, već hoda uz pomoć pomagala. 

- Da mi je da mogu da stanem na svoje noge sve bi bilo drugačije. Zanm da je Zoran u pritvoru iako me ništa vezano za njega više ne zanima. Rekli su mi da je rekao da mu je žao... Uništio mi je život. Usled njegovih batina sumnjam da ću se ikada oporaviti. Maltretirao me je i tukao 45 godina sad mu je žao! Kajem se što nisam ništa preduzela ranije dok sam bila zdrava - priča Milka i dodaje: 

. Nikada nisma smela da ga prijavim jer mi je pretio da će me ubiti. Ni sada ga nisam prijavilila iz straha iako sam skoro bila na samrti. Prijavio ga je komšija koji je video da sam gotova. Vas sam zvala jer nisam imalo kome da se obratim za pomoć, a nisam imala kud - priča očajna žena svesna da joj je život upropašćen. 

Kako kaže da joj je da stane na svoje noge da može bar o sebi da brine. 

- Sada sam svesna kakvu sam grešku naparavila u životu. Nijedna žena ne treba da dozvoli da joj se ovako nešto desi. Radila sam, zarađivala za sebe, mogla sam samu sebe da izdržavama niko mi nije trebao. Ne mogu sebi da oprostim što je strah od Zorana i njegovih pretnji bio jači od želje da nešto promenim u svom životu - kaže Milka i dodaje:

- Imam dovoljno godina, i previše lošeg iskustva verujem da mogu da kao majka posavetujem sve devojke i žene da se sklone od naislnika na vreme. Da ne čekaju da se dovedu u ovakvo stanje - savetuje naša sagovornica. 

Foto: informer.rs

Modre noge od batina

Inače, komentarišući situaciju u Gerantološkom centru kaže da je prezadovoljna sa svinma. 

- Svi brinu o meni ovde. Volela bih da mogu da im se svima ovim putem zahvalim. Tu je servirka Sneža, negovateljica Biljana... zaboraviću neko ime iz tog razloga hvala im svima i dobro je da ih imamo - kaže Milka kojoj smo napokon u glasu mogli da osetimo blagu sreću

 

Foto: informer.rs

Kuća u kojoj je preživela horor

Milka, kako smo se i sami uverili sada ima svu neophodnu negu i daleko je od bilo koje opsanosti, a Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je Osnovnom sudu u Pančevu optužni predlog protiv Z.S. iz Pančeva zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

Tužilaštvo je predložilo da se pritvor prethodno određen produži do završetka glavnog pretresa jer postoje okolnosti koje ukazuju da bi ponovio krivično delo, da se osudi na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 6 meseci, kao i da mu se izrekne mera bezbednosti obavezno lečenje alkoholičara - navedeno je u saopštenju Tužilaštva. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija