• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.08.2022

10:19

UČESTVOVAO U UBISTVU PREMIJERA SRBIJE! Simović kažnjen na 35 godina zatvora, slobodno se šeta i broji vekne hleba SRETKO KALINIĆ PISAO O NJEGOVOM POLOŽAJU

Vesti

UČESTVOVAO U UBISTVU PREMIJERA SRBIJE! Simović kažnjen na 35 godina zatvora, slobodno se šeta i broji vekne hleba SRETKO KALINIĆ PISAO O NJEGOVOM POLOŽAJU

Podeli vest

Aleksandar Simović (46), osuđen na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića i drugih ubistava „zemunskog klana”, navodno nije više u strogom Sedmom paviljonu , popisuje hleb u „Zabeli”

Simović je bio u iz strogom delu Sedmog paviljona, ali je navodno nedavno prebačen u otvorenije delove zatvora, gde može slobodno da se šetka i uživa na svežem vazduhu.

Simović ima najbolje radno mesto u čitavoj „Zabeli”. Broji hleb koji se dostavlja zatvorenicima, šetka svuda po „krugu”, u kojem ima pet – šest paviljona i bolnica, i prilično je privilegovan. Za razliku od njega, Radomir Marković (76), bivši načelnik Službe državne bezbednosti, bio je jedno vreme na „krugu”, ali su se neki pobunuli, pa je ponovo vraćen u Sedmi paviljon. A Rade je stariji čovek i bolestan je, za razliku od Simovića. Sada u Sedmom paviljonu ponovo radi u magacinu, gde broji garderobu za 250 zatvorenika – kaže izvor Objektiva.

Foto: Informer

 

O Aleksandru Simoviću progovorio je i Sretko Кalinić, (48) osuđen na 40 godina robije zbog učešća u atentatu na premijera Đinđića i mnogobrojnih ubistava. On je optužio sada pokojnog načelnika obezbeđenja „Zabele” da je favorizovao starijeg Simovića.

- Njegovi postupci su najbolje govorili kakav je, a u prilog tome govori podatak da je Acu Simovića, direktnog učesnika u ubistvu premijera, prebacio na krug, u najpovlašćeniji deo „Zabele”, što je van svakog zakona. Pitam se da li ga je prebacio tamo da bi dilovao gudru (drogu) po „Zabeli” - naveo je Kalinić koji je u knjizi i opisao koji je navodno zadatak Simović imao. 

Bio je u prostoriji odakle je pucano na premijera i imao je zadatak da je polije flašom benzina i zapali da bi uništio sve tragove. Znam za to jer sam prisustvovao svim njihovim dogovorima. Međutim, on to od straha nije uradio- objasnio je Kalinić i dodao:

- Pobegao je i tako sve sj*bao i ostavio tragove. Eto koliki je junak, ali je sada nagrađen najpovlašćenijim mestom. Čuo sam da je za to navodno platio 15.000 evra - napisao je Kalinić u nedavno objavljenoj knjizi.

Foto: Informer DN

 

Inače, braća Miloš i Aleksandar Simović, nekadašnji pripadnici "zemunskog klana", služe višegodišnje kazne za brutalna ubistva, otmice, kao i zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića.

Aleksandar Simović, uhapšen je još 25. novembra 2006. godine u stanu na Novom Beogradu dok je bio sa suprugom Zoranom. Bio je sedam godina u bekstvu, a policija je uspela da ga locira i uhvati posle sukoba sa Sretkom Kalinićem. Osuđen je na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića, a kasnije i na 20 godina zbog ubistva svedoka-saradnika Zorana Vukojevića Vuka.

Prvu presudu braća su dobila za kidnapovanja. Zbog otmice Miroslava Miškovića, Dragoslava Vukovića i Milenka Aleksića, 2003. godine, Aleksandar je dobio osam godina zatvora.

Zajedno sa bratom, osuđen je i za napad na prostorije lista "Dan" i autoservis "Aca". Kada se sve skupi, Aleksandar Simović osuđen je na 35 godina robije zbog devet ubistava, pokušaja ubistava i tri otmice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!
ŠAH-MAT

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!

SAD, Južna Koreja i Japan najoštrije osuđuju produbljivanje vojne saradnje između Pjongjanga i Moskve, uključujući kontinuirani transfer oružja iz Severne Koreje u Rusiju, čime se produžava rat u Ukrajini, krši više rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i ugrožavaju stabilnost i u severoistočnoj Aziji i Evropi, saopštio je Stejt department.

01.07.2024

05:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija