• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer

09.08.2022

21:12

LALIĆ POSTAO SVEDOK-OKRIVLJENI! Rešio da progovori o svim krvavim zločinima Belivukovog klana! Evo koju je kaznu je dobio

Printscreen Pink

Vesti

LALIĆ POSTAO SVEDOK-OKRIVLJENI! Rešio da progovori o svim krvavim zločinima Belivukovog klana! Evo koju je kaznu je dobio

Podeli vest

Srđan Lalić, pripadnik klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, sklopio je sporazum sa Tužilastvom za organizovani kriminal da za kaznu od 18 godina zatvora svedoči o svim zločinima klana, potvrđeno je iz tužilaštva. Podsetimo, pre Lalića sporazumima su statuse svedoka okrivljenih dobili i Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević

Lalić je, podsetimo IT stručnjak, koji je učestvovao u brutalnim ubistvima u kući strave u Ritopeku. Uhapšen je 4. februara prošle godine i do juna, kada je odlučio da prizna krivicu, branio se cutanjem.

Podsetimo, Lalić je jedini od pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka koji je na pripremnom ročištu priznao krivicu.

Lalić (36) postao je poznat pošto se pojavila slika na kojoj se on zajedno sa Veljom Nevoljom kezi iznad tela jedne od svojih žrtava.

Lalić je po zanimanju IT stručnjak koji je u Belivukovom klanu bio zadužen za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa aplikacijom Skaj, putem koje su kumunicirali i razmenjivali fotografije jezivih zločina pripadnici ozloglašenog klana.

Srđan Lalić je, kako se sumnja, bio član svirepog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, za koji je počinio najmanje tri surova ubistva. Pre nego što je postao deo najsurovije kriminalne grupe u zemlji, Lalić se, porema pisanju beogradskih medija, bavio poslovima u oblasti IT-a.

Iako se u početku mislio da je njegova uloga isključivo bila da za Belivuka i njegove ljude nabavlja kriptovane telefone i da im obezbeđuje komunikaciju putem aplikacije Skaj, slike koje su prikazane javnosti na televiziji Pink, a na kojima se vidi kako on sa širokim osmehom na licu drži glavu krvavog i izmučenog mladića, koji je kasnije, kako su rekli čelnici MUP, ubijen, posvedočile su da je njegova bila daleko veća.

- Lalić je uhapšen 4. februara. U početku se sumnjalo da je njegova uloga bila samo da obezbeđuje telefone sa aplikacijom Skaj za šifrovanu komunikaciju, registruje hosting i pere novac, jer je trgovao bitkoinima. Međutim, istražitelji su ostali šokirani kada su shvatili da stručnjak za kompjutere sa zadovoljstvom drži glavu izmučene žrtve - rekao je izvor iz istrage.

U telefonima osumnjičenih pronađene su i druge fotografije na kojima se vide odsečene glave, stopala, leđa u koja su zabodeni noževi, a koje su oni razmenjivali preko aplikacije za koju je Lalić bio zadužen.

Prema navodima istog izvora, fotografije nisu jedini dokaz, mada značajni dokaz koji je istražiteljima olakšao pripremu optužnice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Šalja jeste osuđen, ali ostaje ključno pitanje! Vulin: Ko je dozvolio logor OVK u Albaniji?
Politika

Šalja jeste osuđen, ali ostaje ključno pitanje! Vulin: Ko je dozvolio logor OVK u Albaniji?

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin, komentarišući današnju presudu Suda za OVK kojom je pripadnik te terorističke šiptarske organizacije Pjetr Šelja osuđen na 18 godina zatvora zbog ratnih zločina, kaže da bez odgovora ostaje pitanje odakle na teritoriji Republike Albanije u Kukešu logor OVK i da li je neko iz države Albanije i NATO snaga odgovoran za to i da li će odgovarati

16.07.2024

18:53

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Sport

Planeta

Kako je "momak koji nikad neće biti za Trampa" postao njegov potpredsednik?
Planeta

Kako je "momak koji nikad neće biti za Trampa" postao njegov potpredsednik?

Google je u ponedeljak širom sveta zabeležio rekordno pretraživanje imena „J. D. Vance“, na raznim jezicima, posle objave Donalda Trampa da će upravo ovaj senator iz Ohaja biti potpredsednički kandidat Republikanaca na predstojećim izborima. Ovakav Donaldov izbor može se smatrati neočekivanim, kontroverznim, ali i sasvim logičnim i pragmatičnim potezom. Vens (39) je je nekad bio oštar kritičar bivšeg predsednika, ali je zato u poslednje vreme poznat kao mlada zvezda Republikanske partije i jedan od najvernijih saveznika Trampa.

16.07.2024

17:36

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija