• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Infofmer/blic

09.08.2022

21:34

PROPEVAO NASMEJANI KOLJAČ TREĆI ČOVEK NEVOLJINOG KLANA! Evo ko je Srđan Lalić novi svedok okrivljeni!

printscreen

Vesti

PROPEVAO NASMEJANI KOLJAČ TREĆI ČOVEK NEVOLJINOG KLANA! Evo ko je Srđan Lalić novi svedok okrivljeni!

Podeli vest

Srđan Lalić je bio član svirepog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, optužen za šest ubistava za šta mu je pretio doživotni zatvor, zaključio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i postao svedok okrivljeni. Statuse svedoka okrivljenih imaju i Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević

Pre nego što je postao deo najsurovije kriminalne grupe u zemlji, Lalić se, porema pisanju beogradskih medija, bavio poslovima u oblasti IT-a.

Iako se u početku mislio da je njegova uloga isključivo bila da za Belivuka i njegove ljude nabavlja kriptovane telefone i da im obezbeđuje komunikaciju putem aplikacije Skaj, slike koje su prikazane javnosti na televiziji Pink, a na kojima se vidi kako on sa širokim osmehom na licu drži glavu krvavog i izmučenog mladića, koji je kasnije, kako su rekli čelnici MUP, ubijen, posvedočile su da je njegova bila daleko veća.

Foto: Printscreen Pink

 

- Lalić je uhapšen 4. februara. U početku se sumnjalo da je njegova uloga bila samo da obezbeđuje telefone sa aplikacijom Skaj za šifrovanu komunikaciju, registruje hosting i pere novac, jer je trgovao bitkoinima. Međutim, istražitelji su ostali šokirani kada su shvatili da stručnjak za kompjutere sa zadovoljstvom drži glavu izmučene žrtve - rekao je izvor iz istrage.

U telefonima osumnjičenih pronađene su i druge fotografije na kojima se vide odsečene glave, stopala, leđa u koja su zabodeni noževi, a koje su oni razmenjivali preko aplikacije za koju je Lalić bio zadužen.

Prema navodima istog izvora, forografije nisu jedini dokaz, mada značajni dokaz koji je istražiteljima olakšao pripremu optužnice.

 Fotografije nisu jedini dokazi koji su prikupljeni u istrazi. Dokaza ima mnogo i optužnica će uskoro biti podignuta. Upravo su slike koje su razmenjivali među sobom dokaz surovosti koji su sami obezbedili istražiteljima - ispričao je izvor.

Foto: Novosti

 
Zarađuje od bitkoina, završio privatni fakultet

Sam Lalić rekao je prema navodima medija posle hapšenja da je po zanimanju IT inženjer i da je završio privatni fakultet. Tada je rekao i da zarađuje od bitkoina i da su mu mesečna primanja oko 1.300 evra.

Odbranu nije iznosio, ali je negirao bilo kakvu povezanost sa zločinima.

Uprkos pokušajima da se predstavi kao stručnjak za računare, brojnim dokazima, kako su naveli čelnici MUP, potvrđena je njegova povezanost sa ubistvima Aleksandra Gligorijevića, Lazara Vukićevića i Milana Ljepoje.

Lalić je, kako pišu, uhapšen u stanu u prigradskom naselju, a kod njega su tokom pretresa pronađeni sat "roleks", brojač novca, GPS uređaj za praćenje, telefoni i računari dok je ispred vrata i na terasi svog stana imao brojne kamere za video-nadzor.

Foto: Marko Đoković

 
Sve će odati za 18 godina zatvora

Tužilaštvo za organiovani kriminal sklopilo je sporazum sa Srđanom Lalićem, koljačem Velje Nevolje za svedoka okrivljenog u zamenu za zatvorsku kaznu od 18 godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija