• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

11.08.2022

10:29

DETALJI SPORAZUMA "NASMEJANOG UBICE" I TUŽILAŠTVA! Belivukov koljač Srđan Lalić otkriva milione štekovane u kriptovalutama!

printscreen

Vesti

DETALJI SPORAZUMA "NASMEJANOG UBICE" I TUŽILAŠTVA! Belivukov koljač Srđan Lalić otkriva milione štekovane u kriptovalutama!

Podeli vest

Srđan Lalić (37), blizak saradnik Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Mesara, spreman je da preda istražiteljima desetine miliona evra u kriptovalutama, koje je sakrila ova koljačka banda * Zauzvrat će, navodno, dobiti samo 18 godina robije

Srđan Lalić (37), najbliži saradnik Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Mesara, spreman je da preda istražiteljima celokupno blago ovog zloglasnog klana, koje je sakriveno u kriptovalutama! Reč je, navodno, o nekoliko desetina miliona evra, mahom u bitkoinima, ali i drugim kriptovalutama.

Zauzvrat, Lalić bi izbegao doživotnu robiju i dobio samo 18 godina zatvora! Srđan je, inače, poznat javnosti po nadimku "nasmejani koljač", jer se pre dve godine sa Belivukom slikao dok je, cereći se, mučio i ubijao jednu od žrtava njihove bande.

Svedok okrivljeni

Lalić je, prema nezvaničnim saznanjima, odnedavno postao svedok okrivljeni, nakon što je postigao sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal (TOK) i obavezao se da ponudi nova saznanja protiv pripadnika klana. Prvenstveno, da dostavi sve šifre preko kojih bi istražiteljima omogućio pristup ogromnom bogatstvu u kriptovalutama, koje je sakriveno pre hapšenja koljačke bande, 4. februara prošle godine.

Nedostupne
Kriptovalute se mogu kupiti i prodati na lažno ime i nisu pod nadzorom nijedne centralne banke

 

Informerov izvor blizak istrazi otkrio nam je da su Belivuk, Miljković i Lalić proteklih godina kupili veliki broj bitkoina.

- Za sada je nemoguće reći koliko su tačno novca uložili u kriptovalute, ali sasvim je moguće da je reč o nekoliko desetina miliona evra. Ovaj ogroman novac, stečen uglavnom preprodajom droge, reketiranjem i plaćenim ubistvima, do sada je bilo gotovo nemoguće pronaći i zapleniti ga, jer se kriptovalute, kao elektronski novac, mogu kupiti i prodati na lažno ime i nisu pod nadzorom nijedne centralne banke. Moguće im je pristupiti jedino preko šifara koje, osim Belivuka i Miljkovića, zna još samo Lalić - objasnio je naš izvor.

Foto: printscreen

 

Inače, kao IT stručnjak i programer, Lalić je bio zadužen i za nabavku i održavanje kriptovanih telefona za aplikaciju Skaj, preko koje su pripadnici klana komunicirali i slali jezive slike mučenja i kasapljenja žrtava.

Podsetimo, Srđan je, kao član Belivukove i Miljkovićeve bande, optužen za čak šest ubistava, otmicu i nelegalno držanje oružja. Na Skaju je imao nadimak Beri Mils, po vođi surove bande "Arijevsko bratstvo" u SAD.

Svoju rešenost da ogoli zlodela surove koljačke bande i sebi isposluje što manju kaznu iskazao je javno još na pripremnom ročištu u julu, kada je, na iznenađenje svih prisutnih u sudnici, priznao krivicu. Do sada su, osim njega, status svedoka okrivljenih dobili još Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević.

Još dvojica svedoka

Pomenuta dvojica su ranije do detalja ispričali istražiteljima sve što znaju o svirepim ubistvima klana i o tome kako su se iživljavali nad žrtvama u "klanici" u Ritopeku, nakon čega su tela, samlevena u mašini za mlevenje, bacali u Dunav. Hrvatin se nagodio za kaznu od 15 godina robije, a Spasojević na 14.

Svima njima će sud potvrditi te kazne tek na kraju procesa, ali samo ukoliko u potpunosti ispune sve dogovorene obaveze. U suprotnom, sporazum može da bude i odbačen (pogledajte okvir). 

Foto: informer.rs

 

Pare od "kavčana" za snajpere?!

Postoje obaveštajni podaci da je Veljko Belivuk nekoliko meseci pre hapšenja u februaru 2021. dobio veliku količinu keša iz Crne Gore, najverovatnije "kavačkog klana", za koji je radio. Navodno, radilo se o čak deset miliona evra, koje su verovatno uloženi u bitkoine.

S obzirom na to da su pretresom "štek" kuća i "bunkera" na Partizanovom stadionu pronađeni najsavremeniji snajperi i puškomitraljezi velikog kalibra, koji uglavnom služe za likvidaciju štićenih ličnosti, može se zaključiti da je meta Belivukovog klana bio neko iz samog vrha naše države, a da su za to plaćeni novcem iz Crne Gore.

 

Cukavac: Presuda Laliću nije garantovana

 

Advokat Dragoš Cukavac objašnjava da to što se Srđan Lalić nagodio sa tužiocem na 18 godina zatvora ne mora da znači da će on zaista biti osuđen na tu kaznu na kraju sudskog procesa.

- Zakonik o krivičnom postupku propisuje tri vrste sporazuma - o priznanju krivičnog dela, o svedočenju okrivljenog i o svedočenju osuđenog. Sporazumi predstavljaju ugovore između okrivljenog, tužioca i branioca i ratifikuje ih sud. Kada je u pitanju sporazum o svedočenju okrivljenog, on mora pred sudom da iznese sva svoja saznanja o krivičnim delima i ništa ne sme da prećuti. Sa organizatorom kriminalne grupe ne može se zaključiti ovakav sporazum - napominje Cukavac, i dodaje:

- Što se Lalića tiče, za sada je preuranjeno govoriti da li će on zaista biti osuđen na 18 godina. Ako je zaključio sporazum o svedočenju okrivljenog, što su preneli mediji, on će biti osuđen tek kada ispuni svoju obavezu o svedočenju pred sudskim većem na glavnom pretresu. Ako ne ispuni svoju obavezu, postupak protiv njega teče kao i protiv svih ostalih, jer on ni u jednom trenutku ne gubi status okrivljenog.

Foto: informer.rs

 

Ristović: Tužilaštvo u problemu sa dokazima

Advokat Nikola Ristović, branilac Veljka Belivuka, smatra da sporazum tužilaštva sa Srđanom Lalićem ukazuje na činjenicu da zapravo nema dovoljno dokaza protiv zloglasne bande (?!?)

- Ne mogu da govorim u ime tužilaštva, ali moje mišljenje je da će dokazi dostavljeni iz Francuske (prepiske i slike zločina sa "skaja", prim. aut.) kad tad pasti. U pitanju su presretnute poruke preko 'skaja' koje su nezakonito dostavljene, odnosno, nisu u skladu sa našim zakonom. O tome, kao i o drugim nedostacima dokaza, govorio sam na pripremnom ročištu. Moguće je da je i tužilaštvo toga svesno, pa im je potreban još jedan svedok-okrivljeni - kaže Ristović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija