• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/novosti

17.08.2022

10:16

SVESKA NASMEJANOG KOLJAČA KRUNSKI DOKAZ TUŽILAŠTVA! Na više od 100 stranica Srđan Lalić opisao ZLOČINE BELIVUKOVOG KLANA!

printscreen

Vesti

SVESKA NASMEJANOG KOLJAČA KRUNSKI DOKAZ TUŽILAŠTVA! Na više od 100 stranica Srđan Lalić opisao ZLOČINE BELIVUKOVOG KLANA!

Podeli vest

Opisi novih zločina, imena ubica koja do sada nisu obuhvaćena optužnicom, poslovi sa drogom i oružjem, likvidacije u regionu, saradnja sa "kavčanima", posebno navodnim vođom Radojem Zvicerom...

Sve ovo, pored ostalog, detaljno se navodi, u svesci koju je sada svedok-okrivljeni Srđan Lalić, pripadnik kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, priložio prilikom potpisivanja sporazuma sa Tužilaštvom za organizovani kriminal (TOK).

Prvi put je jedna sveska, i to optuženog za najteža dela, koji je priznao krivicu i nagodio se za blažu kaznu, sastavni deo tužilačkih spisa. Po svemu sudeći, Lalićevo priznanje i saznanja o gnusnim zlodelima prelomili su Tužilaštvo za organizovani kriminal da sa njim, u zamenu za kaznu od 18 godina robije, sklopi sporazum.

- Javnost je podeljena oko toga da li je Laliću trebalo dati ovaj status, ali nadležni organi nisu imali dilemu posle svih njegovih kazivanja - navodi izvor "Novosti" blizak istrazi.

- Jer, odgovor na pitanje da li Laliću dati doživotnu, a da druge ubice nastave da slobodno šetaju ili mu dati 18, pa da se iza rešetaka nađu i oni koji do sada nisu, više je nego jasan. Svaka porodica koja je ostala bez najmilijeg ima pravo na istinu i pravdu.

Foto: MUP

 
Zahvaljujući svesci otkrivena kodna imena na aplikaciji skaj

Pored novih ubistava i imena počinilaca, Lalić je, prema nezvaničnim saznanjima, detaljno opisao šemu funkcionisanja organizovane kriminalne grupe, puteve novca, pranje para, ali i "tesnu saradnju" sa Zvicerom. Takođe, dodao je nove podatke o krivičnim delima navedenim u dosadašnjim optužnicama i naredbama za proširenje istrage protiv grupe Belivuka i Miljkovića.

- Zahvaljujući toj famoznoj svesci, razotkrivena su i neka kodna imena na aplikacijama "Skaj", koje su koristili članovi grupe, pa su sada jasnije neke poruke, a rastumačene su i fotografije - navodi naš sagovornik.

- Mnogo toga je Lalić opisao i napisao, a sada se povodom toga sprovode istražne radnje, što će rezultirati novim optužnicama.

U javnosti se uglavnom nagađa šta je to novo ponudio Lalić tužiocima za organizovani kriminal pa je dobio status svedoka-okrivljenog, poput Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića. Hrvatin je u zamenu za priznanje dobio 15, a ovaj drugi 14 godina zatvora.

U svesci opisane i likvidacije Škaljaraca, "ubistvo na šinama"

Pored rasvetljavanja likvidacije Miljkovićevog kuma Mirka Kojića Koje, investitora sa Zvezdare, u medijima se pominje da je Lalić opisao i ubistvo i nestanak dvojice vlasnika "Pink taksija" Teodora Gaćeše i Miroslava Rankovića. Ipak, kako saznajemo, glavna njegova saznanja odnose se na period od i posle likvidacije Vlastimira Miloševića, poznatije kao "ubistvo na šinama".

Foto: Informer

 

- Postoje indicije da je grupa ubijala za novac, i to po nalogu "kavčana" - objašnjava naš izvor.

- Ima novih detalja vezano za četiri likvidacije navodnih "škaljaraca" u Atini i na Krfu. Pored toga, razjasnio je i sudbinu mladića koji se navode kao počinioci tih krvavih zlodela, od kojih se neki vode kao nestali. Dao je i pregršt dokaza o Zviceru.

Lalić još nije govorio u sudnici. Kratko se, tokom pripremnog ročišta, izjasnio da je kriv i da će potanko iznositi svoja saznanja na glavnom pretresu. Nastavak suđenja zakazan je za početak septembra.

Zadužen za aplikaciju "Skaj"

Srđan Lalić (37) uhapšen je u svom stanu u Rakovici 4. februara 2021. godine, u isto vreme kada i Veljko Belivuk, Marko Miljković i ostali najbitniji članovi ove kriminalne grupe. Nezaposlen, ali je po sopstvenom priznanju trgovao bitkoinima na berzi i mesečno zarađivao 1.300 evra.

Završio je fakultet i po struci je IT inženjer. Za potrebe grupe, kako se navodi, brinuo je o aplikaciji "Skaj". Jedno vreme radio je i u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, i to do 2017. godine, kada zapravo i počinje uspon Belivukove i Miljkovićeve ekipe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rastko

pre 1 godinu

Nasmejanog krimi koljača PRVI put u istoriji Srbije imamo na pravjoj strani tj.na strani Zakonsko legalnih koljača koji im treba SAMO radi razotkrivanja kriptovanih ziliona dolara koje krimi kompanjoni štekovali od Zakonsko legalnih a ko je koga klao koga bre pa boli plajvaz ...!?

Rastko

pre 1 godinu

Mora mu sveska nije na kocke no na babine mu linije ...!?

Rastko

pre 1 godinu

Iole trezvenima dovoljno je reći nasmejani koljač tako da vam je ono PLUS krunski dokaz je sasvim suvišno.

Rastko

pre 1 godinu

Iskreno se nadam da će vrlo brzo izaći i njegova knjiga serija film pozorište .......

Rastko

pre 1 godinu

Original KRUNSKI samo mu još kruna na glavi fali !!!

Rastko

pre 1 godinu

Putin SVE nasmejane koljače kruniše svekolikim mu njime POZLATILO MU SE IME !!!

koki

pre 1 godinu

E stvarno svasta. I kanibali sad imaju neka prava. Odvedite ga onda na kupanje na Dunav u januaru kao nagradu, pa da vidimo da li ce da propeva.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija