• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

25.08.2022

07:00

VOĐU ŠKALJARACA HTELI DA UBIJU DRONOVIMA U ZATVORU! Šokantni detalji pripreme mafijaškog ubistva u Spužu!

printscreen

Vesti

VOĐU ŠKALJARACA HTELI DA UBIJU DRONOVIMA U ZATVORU! Šokantni detalji pripreme mafijaškog ubistva u Spužu!

Podeli vest

Vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer naredio saradnicima 2020. da vođu "škaljaraca" Jovicu Vukotića ubiju snajperom u zatvoru, a ako ne uspeju, da ga u zatvorskom krugu napadnu dronovima s eksplozivom

 

Vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer naredio je saradnicima početkom 2020. da vođu "škaljaraca" Jovicu Vukotića ubiju snajperom ili dronovima dok se ovaj nalazio u pritvoru u Spužu, piše u dokumentu crnogorskog Specijalnog tužilaštva.

Prvobitni plan je bio da se Vukotić likvidira snajperom u njegovoj ćeliji, a ako to ne bi uspelo, da se napadne dronovima s eksplozivom u zatvorskom krugu tokom šetnje! Srećom po Vukotića, nijedan od ovih planova nije sproveden u delo.

Prepiske sa Skaja

Ovi šokantni planovi za egzekuciju otkriveni su u prepiskama sa šifrovane Skaj aplikacije koje je Zvicer vodio sa bliskim saradnikom Milanom Vujotićem i ostalim pripadnicima "kavčana". Vukotić je u to vreme, početkom 2020, bio u pritvoru u Spužu, pod sumnjom da je 6. marta 2019. pucao na Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, i pripadnike "kavačkog klana" Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

Foto: MUP

Radoje Zvicer

Vukotić je stigao u Spuž početkom februara 2020, nakon što je izručen iz Srbije, gde je bio uhapšen zbog falsifikovanog pasoša.

U bekstvu

Zvicer i Vukotić su trenutno u bekstvu i za njima je raspisana crvena Interpolova poternica

- Vukotićevo dovođenje u Crnu Goru "kavčani" su videli kao šansu za eliminaciju zakletog protivnika, pa su u kratkom roku napravili plan likvidacije i oformili grupu koja je taj plan trebalo da sprovede u delo. Navodno, u Vukotićevoj likvidaciji trebalo je da učestvuje nekoliko pritvorenika u Spužu, uz pomoć zatvorskog čuvara Vladana Lučića, kao i nekoliko pripadnika "kavačkog klana" koji su tad bili na slobodi - navode crnogorski mediji, i dodaju:

- Zvicer i Vujotić su naredili trojici saradnika, koji su bili na slobodi, da se približe zidinama zatvora kod odvodnog kanala. Njihov zadatak je bio da sa te pozicije osmatraju ćeliju u kojoj se nalazio Vukotić i da, ukoliko se pojavi na prozoru, pucaju na njega iz snajpera koji je prethodno nabavio Vujotić. Zadatak ostalih osumnjičenih bio je pružanje logističke podrške.

Iz međusobne komunikacije pripadnika ovog klana vidi se da je postojao i rezervni plan za ubistvo Vukotića.

Foto: Informer

Jovan Vukotić

- "Plan B" je podrazumevao da zatvorski čuvar Vladan Lučić zaključa kapiju dvorišta za šetnju unutar zatvora, i to u trenutku dok se tamo nalazi Vukotić. Tada bi ga "kavčani" napali dronovima na koje bi bile prikačene eksplozivne naprave - navodi se u dokumentu crnogorskog tužilaštva.

Umalo ga otrovali

Podsetimo, početkom decembra 2019. beogradska policija uhapsila je tri muškarca zbog sumnje da su pokušali cijanidom da otruju Vukotića, koji je u to vreme bio u ekstradicionom pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu. Međutim Viši sud je kasnije odbacio taj deo optužnice protiv osumnjičenih, ističući da nema dovoljno dokaza za to.

Rat "kavačkog" i "škaljarskog" klana traje od 2014, nakon nestanka 200 kilograma kokaina iz Valensije. Od tada je u međusobnim obračunima ubijeno više od 50 pripadnika oba klana.
Zvicer i Vukotić su trenutno u bekstvu i za njima je raspisana crvena Interpolova poternica. E. I.

Zvicer: 'Budite odlučni, nemate samopouzdanja'

Iz prepiske sa Skaja uočava se nervoza vođa "kavačkog klana" jer se odugovlačilo sa likvidacijom Jovice Vukotića. Zvicer je u porukama kritikovao saradnike: "Vere u sebe nemate, to je ovde najveći problem, nemate samopouzdanja..."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija