• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T.I.

27.08.2022

07:00

PLAĆENI UBICA SA PAGA SE VADI NA LUDILO?! Tanaskovićeva porodica ponudila 100.000 evra za uslovnu slobodu, ADVOKAT PRIPEMA IZLAZNU TAKTIKU?!

printskrin/fejsbuk/zadarski.hr

Vesti

PLAĆENI UBICA SA PAGA SE VADI NA LUDILO?! Tanaskovićeva porodica ponudila 100.000 evra za uslovnu slobodu, ADVOKAT PRIPEMA IZLAZNU TAKTIKU?!

Podeli vest

Duško Tanasković (28), osumnjičen za ubistvo "škaljarca" Gorana Vlaovića (38) na plaži u Hrvatskoj, jadao se da ima psihičkih problema * Njegova porodica ponudila 100.000 evra jemstva da se brani sa slobode

Duško Tanasković (28) iz Kragujevca, koji je u četvrtak ubio "škaljarca" Gorana Vlaovića (38) na ostrvu Pag u Hrvatskoj, po svoj prilici pokušava da se izvuče na "ludilo"! On u petak nije želeo da odgovara na pitanja tužioca, tvrdeći da ima "mentalne probleme"!

Njegova porodica iz Kragujevca ponudila je čak 100.000 evra jemstva da se Duško brani sa slobode, ali sud u Zadru je to odbio, pa mu je određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva!

Veštačenje uračunljivosti

Tanaskovićev branilac Vinko Gulišija iz Splita precizirao je za hrvatske medije da se, posle saslušanja u zadarskom Županijskom tužilaštvu, Tanasković više ne tereti za svirepo ubistvo, za koje je zaprećen zatvor od deset do 50 godina, već samo "obično", za šta bi mogao da dobije do 20 godina. Međutim, ukoliko se utvrdi da je u trenutku zločina bio neuračunljiv, neće ići u zatvor, već će biti upućen na obavezno psihijatrijsko lečenje.

Narkoman

Duško je u Srbiji registrovan kao dugogodišnji narkoman i do sada je odležao pet godina zatvora

 

- Moj branjenik ostaje u istražnom pritvoru do daljeg. Ne znam ništa o tome da ga odranije potražuje Crna Gora. Nisam čak ni razgovarao s njim. Psihički je loše, ima tegoba psihičke prirode, zato i nije izneo odbranu. Sada je bitno da se sprovedu veštačenja, prvenstveno medicinska. Kad dobijemo rezultate, videćemo kakvu ćemo taktiku složiti - izjavio je advokat i potvrdio da ga je kao branioca angažovala porodica Tanaskovića, neposredno posle Duškovog hapšenja.

Osumnjičeni je, inače, u petak sa lisicama na rukama sproveden iz policije u zgradu Tužilaštva, u pratnji tri "marice" i pod jakim merama obezbeđenja pripadnika Interventne policije, koji su bili naoružani dugim cevima. Na sebi je imao beli kombinezon i nije nosio obuću, već je izašao iz "marice" samo u čarapama.

Foto: printskrin/fejsbuk/zadarski.hr

 

Bez ikakve grimase, skoro skamenjenog lica, za svega nekoliko sekundi je prošao pored brojnih novinarskih ekipa.

Prema saznanjima Informera, Tanasković je u Srbiji registrovan kao dugogodišnji narkoman! Takođe, potvrđeno je da je do sada proveo u zatvoru ukupno pet godina zbog lakših krivičnih dela, uglavnom razbojništava i krađa.

Sve to upućuje na zaključak da je Tanaskovića angažovao neko da za novac u Hrvatskoj likvidira Vlaovića, koji je važio za mnogo krupniju "zverku" i dovodi se u vezu sa crnogorskim "škaljarskim klanom". Da u pitanju nije profesionalni ubica, kako se najpre spekulisalo, postalo je očigledno posle pregleda snimaka sa video-kamera u blizini mesta zločina, na paškoj plaži Katarelac.

Amaterski potezi?

Naime, na jednom snimku se vidi kako Tanasković, sa belim kačketom na glavi, prilazi žrtvi s leđa ispred kluba "Noa" i iz pištolja mu ispaljuje hitac u vrat, pa odmah potom kreće da beži. Međutim, što je najčudnije od svega, posle svega 13-14 sekundi on se ponovo vraća do mesta gde je Vlaović ostao da leži u lokvi krvi!

Najverovatnije da bi proverio da li je likvidacija uspela. To ga je skupo koštalo, jer je ubrzo posle toga uleteo pravo u ruke Interventne policije. Vrlo brzo je pronađen i pištolj "glok" koji je usput odbacio, kao ključni dokaz.

Međutim, ostalo je nejasno kako je Tanasković ušao u Hrvatsku, odnosno, da li je koristio lažna dokumenta i odakle mu oružje.

Za pokojnog Vlaovića mediji navode da je u strahu od ubistva zbog rata sa suprotstavljenim "kavačkim klanom" samo jednom godišnje napuštao Crnu Goru, te da je uz sebe uvek imao telohranitelja. On je na Pagu bio u društvu srpske manekenke Dragane Banić i još nekih ljudi, a veče pre ubistva je viđen u više noćnih klubova. 


Negirao učešće u ubistvu Šakovića

Duško Tanasković je, prema pisanju hrvatskih medija, u policiji rekao da zna da za njim traga crnogorska policija, jer ga sumnjiče za pomaganje u ubistvu istaknutog "škaljarca" Milića Minje Šakovića. Milić je ubijen 17. juna ove godine u Budvi, tako što mu je za sada nepoznati muškarac prišao s leđa u jednom restoranu i ispalio mu nekoliko hitaca u glavu.

Crnogorska policija našla je pištolj ubice i torbicu. Tanasković je, navodno, inspektorima zadarske policije rekao da on nema nikakve veze sa tim slučajem, jer je tada bio u Kragujevcu, gde je vadio nova dokumenta.

Foto: tanjug/ap/printscreen

 


Manekenka će biti "ključni svedok"

Dragana Banić, bivša manekenka i učesnica rijalitija "Parovi", potvrdila je za Informer da se i dalje nalazi u Hrvatskoj. Ona ima status ključnog svedoka u ovom postupku, s obzirom na to da je bila uz Vlaovića u trenutku ubistva:
- Više puta sam saslušavana u policiji, kojoj sam mogla reći samo to da nemam nikakva saznanja o ovom događaju. I dalje se osećam veoma loše i ne znam kada ću moći da dođem u Beograd.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku
Društvo

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku

Crkvena opština Vračevska u Lešku je nakon Vaskršnje Liturgije u crkvi Uspenja presvete Bogorodice, organizovala Vaskršnju Olimpijadu gde su se deca takmičila u više kategorija najjače i najlepše jaje, najlepši crtež, a takmičili su se i u trčanju u kome su učestvovali osnovci, ali i bebe, puzeći do cilja.

05.05.2024

17:27

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija