• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf.rs

30.08.2022

17:42

RASKOMADANA TELA SESTRIĆA I UJAKA DANIMA PRONALAZILI! Godišnjica jezivog ubistva u Banovcima

Vesti

RASKOMADANA TELA SESTRIĆA I UJAKA DANIMA PRONALAZILI! Godišnjica jezivog ubistva u Banovcima

Podeli vest

Prošlo je 15 godina od kada je na obali Dunava pronađeno telo malog Luke Opačića (5), odnosno trup bez glave, nogu, desne ruke i leve šake. Dan kasnije, 31. avgusta, pronađeno je telo bez glave njegovog ujaka Vasilija Trbovića (26). Njih je na monstruozan način, nožem i bonsekom, ubio Danijel Jakupek (41) koji je na izdržavanju kazne u Specijalnoj zatvorskoj bolnici.

Danijel Jakupek je u svojoj kući u Beogradskoj ulici u Novim Banovcima tada prvo nožem ubio, a potom bonsekom isekao na komade malog Luku, a potom isto uradio i njegovom ujaku Vasiliju. Njihove delove tela stavio je u crne kese za smeće i bacio u Dunav.

Obzirom da se njih dvojica nisu vratili kući do večere, Vesna i Dragan Trbović krenuli su u potragu za sinom i unukom. Celo mesto se diglo na noge i učestvovalo u potrazi za njima. Pa i sam Jakupek.

Foto: Ilustaracija/Facebook/Informer

Tri dana nakon ubistva pronađena iskasapljena tela

Tri dana kasnije, 30. avgusta, pecaroš je u travi na obali reke ugledao malo Lukino telo bez glave, bez nogu i jedne ruke. Sutradan, u plićaku nađen je Vasilijev obezglavljen leš.

Policija je tada krenula pravo u Beogradsku ulicu, jer je Vasilije rekao roditeljima te večeri da ide u posetu prijatelju koji tu živi. Pretresene su sve kuće, a u Jakupekovoj su nađeni tragovi krvi i on je uhapšen. U njegovoj kući pronađeno je dosta knjiga o sektama i o najvećim zločinima, što ukazuje da je ubistvo dugo planirao.

Motiv ovog zločina nikada nine utvrđen, niti je nađen bonsek kojim ih je sekao.

Mesecima koji su usledili posle hapšenja Jakupeka, u različitim delovima Beograda isplivavali su delovi tela malog Luke i njegovog ujaka, pa su sahranjivani naknadno.

Na saslušanju Jakupek je izjavio da je uživao dok ih je slušao kako vrište.

Smešten je u Specijalnu zatvorsku bolnicu u kojoj ga je posećivala samo majka Marica. Ona je preminula pre nekoliko godina, a sahranio je drugi sin Robert koji živi u Nemačkoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija