• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.08.2022

20:41

JEZIVI DETALJI BRUTALNOG SILOVANJA DEVOJČICE IZ PRIŠTINE! Petorica se sedam sati iživljavala na nemoćnom detetu!

printscreen

Vesti

JEZIVI DETALJI BRUTALNOG SILOVANJA DEVOJČICE IZ PRIŠTINE! Petorica se sedam sati iživljavala na nemoćnom detetu!

Podeli vest

Jezivi detalji brutalnog sedmočasovnog silovanja devojčice (11) u Prištini ne prestaju da se pojavlju, a postoje razne verzije događaja. U utorak je uhapšen i peti osumnjičeni za silovanje, trojica su maloletnici

Kako smo ranije izveštavali zbog sumnje da su sedam sati silovali devojčicu (11) u Prištini uhapšeni su Ekrem R. (26) , njegov brat G.R. (16) , G.J. i Dž.S, kao i Š.K, a nakon hapšenja njima je određen pritvor.

Za ovih nekoliko dana pojavilo se više verzija događaja, a na Instagram stranici" feminsm.ks" do detalja je opisan horor koji je nesrećna devojčica preživela. 

Kako se navodi na pomenutoj stranici, horor je počeo u parku kada je najstariji među silovateljima prišao devojčici. 

- Jedanaestogodišnja devojčica bila je u parku u Prištini kada joj je prišao  E.R. (26) i rekao joj: "Dušo, sviđaš mi se", ubrzo nakon toga joj je dodirnuo stomak i leđa. Doveo ju je u neprijatnu situaciju, ali ona nije mogla da reaguje jer joj je nasilnik stavio ruku na usta kako bi ćutala - navode na instagram stranici i dodaju: 

- Tu je bio i njegov mlađi brat. Skinuli su devojčicu, a E.R. bio je prvi. On ju je prvi silovao, brutalno iživljavanje nastavio je njegov mlađi brat G.R. Međutim, ni to im nije bilo dovoljno, pa su im se ubrzo pridružila trojica drugara i silovali je jedan po jedan - navode na pomenutoj Instagram stranici i dodaju da je brutalno iživljavanje trajalo sedam sati.

Direktor policije dao ostavku 

U međuvremenu Samedin Mehmeti, direktor policije u Prištini podneo je ostavku na tu dužnost zbog slučaja silovanja, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja.

- Premijer privremnih prištinskih institucija Aljbin Кurti prihvatio je smenu Mehmetija, te za vršioca dužnosti novog direktora imenovao Fehmi Hotija, dosadašnjeg zamenik direktora policije - preneli su mediji na albanskom

Dan ranije albanski mediji objavili su drugu verziju slučaja pozivajući se na nezvanična saznanja izvora iz policije. 

- Silovanje devojčice počela su trojica maloletnika u parku jednom naselju u Prištini, a potom je jedan od njih pozvao i svog brata Ekrema R. (26).On se sumnjiči da je tamo otišao svojim automobilom "pikap". Sa tog mesta su krenuli ​​na drugu lokaciju gde je Ekrem R. nakon kraćeg vremena navodno zaustavio automobil i silovao maloletnu devojčicu. Posle toga je pozvao i petog osumnjičenog da im se pridruži napastvovanju - naveli su juče lokalni mediji.

U svakom slučaju sva petorica su uhapšena i određen im je pritvor do mesec dana.

Podsetimo, slučaj policiji je prijavila majka nesrećne devojčice. 

Majka je izjavila da je devojčica napustila kuću u subotu popodne i da ju je pronašla tek posle ponoći u lošem emotivnom stanju nakon čega joj je dete priznalo šta joj se dogodilo- izveštavali su ranije albanski mediji. 

Određen pritvor silovateljima

Odeljenje za teška krivična dela Osnovnog suda u Prištini odredilo je meru pritvora u trajanju od 30 dana za peteoricu osumnjičenih za silovanje 11-godišnje devojčice, prenosi Koha.

Iz tog suda navode da je sudija za prethodni postupak usvojio zahtev Osnovnog tužilaštva za određivanje mere pritvora.

Prilikom određivanja pritvora, sud je uzeo u obzir težinu krivičnog dela, način i okolnosti pod kojima je krivično delo izvršeno, za koje se sumnja da je učinjeno prema oštećenom, koji je maloletnik - navodi se u saopštenju.

Inače, slučaj silovanja devojčice pre tri dana izazavao je veliku pažnju javnosti. Policija je uspela da identifikuje i uhapsi petoricu osumnjičenih mladića, i saopštila da i dalje istražuje slučaj seksualnog zlostavljanja u Prištini.

Ekrem R. (26) ima kriminalnu prošlost i protiv njega postoji ukupno devet optužnica, među njima su krađe ali i nasilje u porodici.

Od 2019. do januara ove godine protiv tog osumnjičenog za silovanje devojčice donete su odluke o kazni, a u nekim slučajevima i propisani postupci protiv njega. U maju 2019. godine je osuđen na godinu dana zatvora i novčanu kaznu od 400 evra za krivično delo krađe.

Samo četiri meseca kasnije, sud je odbacio optužnicu za krađu u šumi zbog apsolutne zastarelosti predmeta. U decembru 2020. godine isti sud je osumnjičenog proglasio krivim za nasilje u porodici osudivši ga na šest meseci zatvora i novčanu kaznu od 300 evra. U zatvor nije išao jer je kazna bila uslovna. Prema odluci suda rešenje bi se izvršilo samo ako bi osumnjičeni počinio drugo ili slično krivično delo u roku od godinu dana. 

Samo mesec dana kasnije pokrenut je još jedan postupak protiv tog osumnjičenog za silovanje devojčice. U januaru ove godine pokrenut je još jedan postupak protiv njega zbog krađe, a i u tom slučaju je optužba protiv njega odbačena zbog zastarelosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragana

pre 1 godinu

Kako i koliko kazniti maloletnike kojima će to biti olakšavajuća okolnost jer, navodno, nisu mogli da shvate ozbiljnost počinjenog dela usled nedovoljne zrelosti, i ako su sasvim dobro znali šta rade i hili svesni postupka? O punoletnom kriminalcu da ne pričamo. Sve ih treba baš, baš strogo kazniti jer, kako su oni upropastili život nevine devojčice, tako treba i njihov da bude uništen.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija