• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

02.09.2022

11:57

NIKOLA RISTOVIĆ OTKAZAO PUNOMOĆJE BELIVUKU I MARKU MILJKOVIĆU! Dobili advokate po službenoj dužnosti

Tanjug - Jadranka Ilić, Public MUP

Vesti

NIKOLA RISTOVIĆ OTKAZAO PUNOMOĆJE BELIVUKU I MARKU MILJKOVIĆU! Dobili advokate po službenoj dužnosti

Podeli vest

Advokat Nikola Ristović otkazao je punomoćje Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, koje je Tužilaštvo za organizovani kriminal optužilo za najteža krivična dela

Belivuku i Miljkoviću su, posle povlačenja njihovog advokata, određeni branioci po službenoj dužnosti. Ova zamena neće dovesti do odlaganja nastavka pripremnog ročišta, koje je zakazano za ponedeljak, 5. septembra u Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu.

Ristović je zastupao Belivuka i Miljkovića još od trenutka hapšenja 4. februara prošle godine. Bio je njihov branilac zajedno sa advokatom Dejanom Lazarevićem, koji je uhapšen aprila ove godine zbog sumnje da je deo kriminalne grupe Darka Šarića, kojeg je takođe branio u dva sudska procesa za trgovinu kokainom i pranje para, pišu Novosti.

Šarić se, inače, tereti da je organizovao trgovinu kokainom iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu, da je organizovao likvidaciju Milana Milovca, pokušao da ubije svedoka-saradnika Nebojšu Joksovića, ali i da je preduzimao postupke kojima bi ga diskreditovao ne bi li izgubio taj status.

- Posle hapšenja Lazarevića, u nebranom grožđu su se našli optuženi Belivuk, Miljković, kao i pojedini članovi njihove kriminalne grupe - navodi sagovornik. - Gotovo niko nije hteo da preuzme njihovu odbranu. Na kraju je Lazarevićeva sestra pristala da na izvesno vreme zameni brata, a onda je ceo predmet preuzeo Ristović.

Prema rečima izvora, dok su Belivuk i Miljković bili šokirani i besni zbog hapšenja svog advokata, neki od njihovih takođe optuženih saradnika su slavili Lazarevićev "pad".

- Optuženi Vlade Draganić od trenutka hapšenja je bio u depresiji - navodi naš izvor. - Nije hteo da izlazi iz ćelije, oslabio je 30 kilograma. Iz nekog razloga, on se totalno promenio kada je uhapšen Lazarević. Počeo je da jede, šeta...

Pripremno ročište je već nekoliko puta odlagano, kako bi optuženi Belivuk i Miljković angažovali nove advokate i kako bi se novi branioci upoznali sa predmetom.

Na prvom pripremnom ročištu, održanom u junu, optuženima je pročitana optužnica, koja ima više od 300 stranica. Miljkoviću i Belivuku u jednom trenutku čak je bilo razdvojeno suđenje od ostalih članova grupe, jer prvom nije došao advokat i tražio je odlaganje, dok je posle toga Belivuku pozlilo i izmeren mu je povišeni pritisak.

Optuženi članovi Belivukove i Miljkovićeve ekipe: Nikola Spasojević, Bojan Hrvatin i Srđan Lalić rešili  su da pred sudom iznesu sve detalje o zločinima u kojima su učestvovali u zamenu za manju kaznu, o čemu su sa Tužilaštvom sklopili sporazume o dobijanju statusu svedoka-okrivljenog.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija