• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.09.2022

09:05

VELJA NEVOLJA STIGAO U SPECIJALNI SUD! DANAS PRVI PUT OČI U OČI SA NASMEJANIM KOLJAČEM SRĐANOM LALIĆEM!

Tanjug/Miloš Milivojević

Vesti

VELJA NEVOLJA STIGAO U SPECIJALNI SUD! DANAS PRVI PUT OČI U OČI SA NASMEJANIM KOLJAČEM SRĐANOM LALIĆEM!

Podeli vest

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, stigao je u Specijalni sud u Beogradu

 

Advokati i optuženi koji dolaze sa slobode su takođe došli u sud.

Foto: e-stock/Časlav Vukojičić

Na današnjem ročištu će se Belivuk prvi put susresti oči u oči sa Srđanom Lalićem, zvanim "nasmejani koljač", koji je s njim pozirao pored brutalno mučenog Gorana Veličkovića.

Lalić je između dva ročišta posao svedok-saradnik.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Očekuje se da će se Lalić pojaviti oko 9.30 časova prvi put u sudnici Specijalnog suda u Beogradu kao svedok-saradnik, a u sud će biti doveden sa sigurne lokacije, baš kao i druga dvojica svedoka-saradnika, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević.

Foto: e-stock/Časlav Vukojičić

Kao i tokom prethodnih suđenja, mere obezbeđenja ispred suda su ogromne, kao i celom trasom puta kojom su dovezeni optuženi koji borave u Centralnom zatvoru.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Podsetimo, u Specijalnom sudu u Beogradu danas se očekuje nastavak pripremnog ročišta u procesu protiv organizovane grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Advokati otkazali punomoćja

Advokati Nikola Ristović i Miloš Malidžan, koji su branili Belivuka i nekolicinu pripadnika njegove grupe, otkazali su punomoćje svim pripadnicima ove kriminalne grupe i saopštili su da izlaze iz ovog predmeta.

Ristović je za Tanjug rekao da će biti prisutan na ovonedeljnim ročištima jer su ga zamolili kako ne bi došlo do odlaganja.

Belivuk i Miljković su u julu angažovali nove advokate Vladimira Petrovića i Gordanu Božilović Petrović, koji će ih zastupati u daljem postupku.

Srđan Lalić

Optuženi član ove kriminalne grupe Srđan Lalić zaključio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i postao svedok okrivljeni, tako da će svedočiti protiv ove kriminalne grupe i biti osuđen na kaznu zatvora od 18 godina, koja će mu biti izrečena na kraju suđenja.

Lalić je optužen za šest ubistava, oružje i otmicu, za šta mu je pretio doživotni zatvor.

Pored Lalića, u ovom postupku status svedoka saradnika imaju i Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su za kazne zatvora od 14 i 15 godina pristali da svedoče protiv svojih nekadašnjih prijatelja, članova ove kriminalne grupe.

Druga optužnica protiv ovog klana za još dva ubistva je potvrđena i sredinom jula sud je na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal doneo rešenje o spajanju dve optužnice.

Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika njihove organizovane grupe prvom optužnicom se terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje, kao i za oružje, drogu, otmicu i silovanje.

Drugom optužnicom se pripadnici terete za ubistva Gorana Mihjalovića i Nikole Mitića.

Na današnje ročište Belivuk, Miljković i ostali optuženi biće dovedeni iz pritvora Okružnog zatvora, dok će četvoro doći sa slobode, a troje svedoka okrivljenih biće dovedeni sa tajnih lokacija.

Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori je podiglo optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Jankovića i Ratka Živkovića zbog otmice MIleta Radulovića zvanog Kapetan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postaje počasni građanin Prijepolja
Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postaje počasni građanin Prijepolja

Odbornici Skupštine opštine Prijepolje doneli su odluku da za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji Opštine Prijepolje u oblasti ekonomskog razvoja, infrastrukturnih projekata, podrške lokalnoj zajednici i unapređenju političkog dijaloga da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli priznanje „Počasni građanin“ Opštine Prijepolje.

03.07.2024

22:24

Vesić i Čubrilović obišli radove na putu Bijeljina-Rača: Gradimo jače saobraćajne veze za bolji život svih građana
Politika

Vesić i Čubrilović obišli radove na putu Bijeljina-Rača: Gradimo jače saobraćajne veze za bolji život svih građana

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić, sastao se danas u Banjaluci sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Čubrilović, a zatim su zajedno obišli radove na deonici Bijeljina-Rača, budućeg auto-puta Beograd - Sarajevo, jednog od dva koja će povezati Srbiju i Srpsku, odnosno Bosnu i Hercegovinu.

03.07.2024

21:48

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Opasna igra Erdogana, Putin preko ovog neće tak tako preći! Turska, Rumunija i Bugarska okružuju brodove ruske Crnomorske flote!
Šta se dešava

Opasna igra Erdogana, Putin preko ovog neće tak tako preći! Turska, Rumunija i Bugarska okružuju brodove ruske Crnomorske flote!

Redžep Tajip Erdogan još jednom je demonstrirao svoje majstorstvo političke fleksibilnosti. Na susretu sa Vladimirom Putinom na marginama samita ŠOS u Astani, Erdogan je pozvao ruskog lidera u Tursku. On je obećao da će Turska naručiti izgradnju nove nuklearne elektrane od Rusije, da će kupovati više prirodnog gasa i da će generalno povećati bilateralni trgovinski promet na 100 milijardi dolara.

03.07.2024

22:58

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija