• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

06.09.2022

13:23

"PREPUŠTAM SUDU DA ODABERE BRANIOCA"! Belivuk OČAJAN, prvo ga izdali saradnici, a sada i SVI ADVOKATI!

printscreen

Vesti

"PREPUŠTAM SUDU DA ODABERE BRANIOCA"! Belivuk OČAJAN, prvo ga izdali saradnici, a sada i SVI ADVOKATI!

Podeli vest

Suđenje Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću u Višem sudu u Podgorici danas je odloženo jer su trojica Belivukovih advokata otkazali punomoćje, a advokat Slađana Kavarić je informisala Sud da se te dužnosti neće prihvatiti iz profesionalnih razloga

Tokom kontrole otptužnice povodom ubistva Milete Radulovića, zvanog Kapetan, u Višem sudu u Podgorici obezbeđeno je prisustvo okrivljenih državljana Srbije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića putem video linka. To je omugućeno zato što su Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Miljković tražili da prisustvuju kontroli otpužnice u Podgorici.

Foto: printscreen

Veljko Belivuk

Belivuku, koji se nalazi u zatvoru u Beogradu, putem zamolnice ranije ove godine uručena je optužnica, ali on nije dao saglasnost da se kontrola i predstavljanje dokaza obave bez njegovog prisustva. Isto tako je postupio i Marko Miljković.

Foto: Fotoilustracija

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Sudija Boris Savić rekao je da mu je Belivuk poslao pismo “u kome pominje more i mesec”.

- Vi imate pravo da odredite branioca, a svakako i sud po službenoj dužnosti. Ako u međuvremenu imenujete branioca mi naše rešenje o određivanju branioca po službenoj dužnosti možemo staviti van snage- rekao je Savić.

Belivuk je kazao da je tek saznao za ovu odluku branilaca i dodao da sudu prepušta da ga odredi.

- Prepuštam sudu da odredi branioca-  naveo je Belivuk.

U sudnici su bili i okrivljeni Slobodan Kašćelan, Petar Ðurović i Vladimir Vučković.

Specijalno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Nebojsa Jankovića i Ratka Živkovića koji su, prema dokaznom materijalu, pre dve godine oteli Miletu Radulovića zvanog Kapetan, a potom ga predali ostalim članovima "kavačke grupe", koji su ga likvidirali po nalogu Slobodana Kašćelana i Igora Božovića.

Miloš Radonjić i Petar Jurović označeni su kao direktni izvršioci ubistva Radulovića koji se na meti ove kriminalne organizacije našao zbog sumnje da je učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini početkom 2020. godine.

Foto: MUP

Radoje Zvicer

Na optužnici su i Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17