• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

10.09.2022

07:00

UBICE NAŠLE VUKOTIĆA PREKO TRUDNE SUPRUGE! Ovako je u Turskoj likvidiran vođa "škaljarskog klana"

printscreen

Vesti

UBICE NAŠLE VUKOTIĆA PREKO TRUDNE SUPRUGE! Ovako je u Turskoj likvidiran vođa "škaljarskog klana"

Podeli vest

Jovan Vukotić (42) izrešetan je u Istanbulu dok je bio u taksiju sa trudnom ženom i ćerkom (2). Ubistvo najverovatnije naručio "kavački klan", a odbeglog Vukotića pronašli su prateći njegovu suprugu

Kotoranin Jovan Vukotić (42), šef crnogorskog "škaljarskog klana" koji je od prošle godine bio u bekstvu, ubijen je u četvrtak uveče u Istanbulu dok se sa trudnom nevenčanom suprugom Mašom i dvogodišnjom ćerkom vozio u taksiju.

Vukotić je, kako prenose crnogorski mediji, lociran tako što su ubice pratile njegovu suprugu. Naručilac ubistva je, po svemu sudeći, njegov krvni neprijatelj Radoje Zvicer, šef "kavačkog klana".

Pucao sa motora

Kako je utvrđeno istragom, ubica je u četvrtak oko 20 sati, u jednoj od najprometnijih ulica u Istanbulu, na motoru prišao taksiju u kom je Vukotić bio s porodicom i ispalio nekoliko hitaca u njega.

Foto: N.Šević

 

- Vukotić je na mestu ubijen, ali niko drugi u taksiju nije povređen, što ukazuje na to da je ubica profesionalac. Kod Vukotića je nađen srpski pasoš, pošto ima državljanstva i Srbije i Crne Gore - preneli su crnogorski portali, uz napomenu da je iz Turske u petak, nakon DNK analize, stigla potvrda da je Vukotić likvidiran.

Profi

Vukotić je na mestu ubijen, ali niko drugi u taksiju nije povređen, što ukazuje na to da je ubica profesionalac

 

Jovan je, inače, preživeo nekoliko pokušaja atentata i dobro je znao da mu Zvicer radi o glavi, pa se, otkad je pobegao iz Crne Gore, u avgustu prošle godine, uspešno krio u inostranstvu. Niko nije znao gde se nalazi, ali, prema pisanju crnogorskih medija, "kavčani" su mu ušli u trag prateći njegovu suprugu.

- Vukotić je bio izuzetno obazriv jer je znao da je godinama na meti plaćenih ubica iz "kavačkog klana". Međutim, kako se sumnja, njegova supruga je u poslednje vreme više puta kontaktirala sa svojom porodicom i mafijaši iz "kavačkog klana" su joj tako ušli u trag u Istanbulu, a preko nje su došli i do njenog muža - prenose portali.

Foto: printscreen/privatna arhiva

 

Vukotić je, podsetimo, samo poslednja u nizu žrtava rata između "škaljaraca" i "kavčana", koji besni od 2014. godine i u kom je ubijeno više od 60 ljudi. Mafijaški rat je započeo posle nestanka 300 kilograma kokaina u Valensiji, u Španiji, ali je s vremenom toliko uzeo maha da je sve preraslo u krvnu osvetu.

Nije bio šef ni ženi?!

Vukotić je 23. oktobra 2018. u Drugom osnovnom sudu u Beogradu, na početku suđenja zbog falsifikovanog makedonskog pasoša, negirao bilo kakvu vezu sa "škaljarcima":

- Stvoren je mit o nekakvom "škaljarskom klanu" i meni kao vođi. Nisam šef nikakvog klana, nisam šef čak ni svojoj ženi i deci... Godinama mi podmeću lažne optužbe, iza kojih stoji kriminalna organizacija odgovorna za brojna krivična dela. Spajaju me s nekim imenima i ljudima koje ne poznajem i koji, ni po društvenim, niti po moralnim normama, sa mnom ne bi mogli ni za sto da sednu.

Ti isti stoje iza ubistva mog prijatelja, advokata Miše Ognjanovića (ubijen 2018. na Novom Beogradu, prim. aut.). Moj život je ugrožen. Imao sam plavu poternicu, koju su mi stavili pojedinci iz crnogorske policije, kanalima kako to već rade. Svaki put sam na graničnim prelazima zaustavljan i skidan do gole kože. O tome su odmah obaveštavani pojedini funkcioneri iz crnogorske policije, koji su informacije o mom kretanju prodavali kriminalnim grupama.


Otac mu ubijen, brat u bekstvu


Prema izveštaju Bezbednosno-informativne agencije, Jovan Vukotić je bio blizak saradnik Luke Bojovića, koji je u zatvoru u Španiji, i Filipa Koraća, koji je trenutno na slobodi, ali na nepoznatoj lokaciji. Za telohranitelje je angažovao osobe iz Srbije, bivše pripadnike vojnih i paravojnih organizacija, i ljude sa kriminalnim dosijeom.

Foto: Informer DN

 

U dugogodišnjem ratu koji njegov klan vodi sa "kavčanima" Vukotiću su likvidirani otac Veselin i više kumova i saradnika, dok mu je brat Igor u bekstvu. Jovanov kum Dalibor Đurić ubijen je snajperom u septembru 2016, dok je bio u zatvoru u Spužu, kum Igor Dedović i prijatelj Stevan Stamatović likvidirani su u Atini 2020, a njegov advokat Dragoslav Miša Ognjanović krajem jula 2018.

Jovanov otac Veselin ubijen je ispred porodične kuće u Dobroti 20. aprila 2019, a poslednji na "crnoj listi" našli su se Milić Minja Šaković, koji je izrešetan 17. juna ove godine u Budvi, kao i Goran Vlaović, koji je ubijen 25. avgusta na hrvatskom ostrvu Pag.

Vukotićev najveći protivnik Radoje Zvicer dva puta je tokom 2020. naredio saradnicima da ubiju Vukotića dok je ovaj bio u pritvoru u Spužu. Plan je bio da ga neko ubije snajperom ili da ga napadnu dronovima s eksplozivom u zatvorskom dvorištu, tokom šetnje. To je bila osveta, jer je

Zvicer smatrao da mu je Vukotić u maju 2020. poslao plaćene ubice u Ukrajinu, kad je Radoja spasla supruga Tamara.

Osim Jovana, i njegov četiri godine stariji brat Igor označen je kao jedan od bitnih ljudi u "škaljarskom klanu". Sumnja se da su njih dvojica organizovala krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike. Od pre nekoliko godina Igoru se izgubio svaki trag.

Veselin je za života imao samo reči hvale za svoje sinove, a o Jovanu je svojevremeno rekao:

- Nije što je moj, ali je čist kao suza! Voli lep život, lepu garderobu i do sada je imao najmanje 100 najlepših žena!

Vukotić je pre nekoliko godina na Fejsbuku o sebi napisao: "Svi će reći: 'Dobio je što je tražio.' Živi  kako ti odgovara i kako voliš, dok možeš." Bio je plejboj, a mnogi po društvenim mrežama opisuju ga kao "mangupa od kalibra".


Filip Korać preuzima "škaljarce"?!

 

Filip Korać, iako se dovodio u vezu sa više krivičnih dela, pred zakonom je zvanično čist. Bio je najbliži saradnik Luke Bojovića, koji je završio u zatvoru u Španiji, a obojica su bliski "škaljarskom klanu". Zato se u javnosti spekuliše da bi, posle ubistva Jovana Vukotića, Korać mogao da preuzme vođstvo nad klanom.

Foto: printscreen

Filip Korać

Poslednji put za njega se čulo kada se iznenada krajem aprila predao zagrebačkom tužilaštvu, koje je prethodno izdalo poternicu za njim, jer je falsifikovao hrvatski pasoš i ličnu kartu. Mesec dana kasnije osuđen je uslovno i novčano u iznosu od 10.000 evra.

Pred sudom je priznao krivicu i rekao da je lažna dokumenta nabavio jer se plašio za svoju bezbednost s obzirom na to "da su mu pretili smrću", ali nije precizirao ko. Prethodno je svirepo ubijen Goran Veličković Goksi, jedan od njegovih najbližih saradnika.

Goksija su u "klanici" u Ritopeku iskasapili Veljko Belivuk i članovi njegovog klana, bliski "kavčanima". Koraću su nakon ubistva poslali fotografiju Veličkovićevog tela, na kojem su krvlju ispisali: "Korać pi*ka", kao i poruku: "Tik-tok, tik-tok, ovako ćeš i ti da završiš, na'vataćemo te." U tome nisu uspeli, a pohapšeni su početkom februara 2021.


Zvicerova supruga slavila sa društvom!

Tamara Zvicer, supruga odbeglog šefa "kavčana" Radoja Zvicera, na svom Instagram nalogu objavila je odmah nakon Vukotićevog ubistva da je u provodu sa prijateljima. Uz čaše i flaše čuje se kako slave i pevaju pesmu Miroslava Škora "Sude mi"!

Ona je takođe objavila i fotografiju Vladimira Roganovića, jednog od najdražih prijatelja njenog muža, koji je u decembru 2018. ubijen u Beču, s očiglednom aluzijom da je Vukotić odgovoran za to.

Foto: DETECTIVE-INFO.COM.UA

 

Tamara je postala poznata javnosti posle pokušaja ubistva njenog muža u maju 2020. u Kijevu. Napadači su tada pucali u Zvicera ispred zgrade u kojoj su tada živeli Radoje i Tamara, ali je ona uspela da mu spase život, jer je izletela i pucala na ubice dok je njen muž teško ranjen ležao na zemlji.

Takođe, pominjalo se da je 2016. godine Jovan Vukotić pokušao da je ubije u Kotoru, i to iz automobila u pokretu, u kojem je, navodno, bio i njegov otac Veselin. Postupak protiv obojice je kasnije obustavljen zbog nedostatka dokaza.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija