• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.Gligorijević

13.09.2022

15:33

JAUCI TERALI NA SUZE I NAJTVRĐA SRCA! Tragično stradali mladići ispraćeni na večni počinak, UŽICE JE PLAKALO ZA NJIMA (VIDEO/FOTO)

Z.G.

Vesti

JAUCI TERALI NA SUZE I NAJTVRĐA SRCA! Tragično stradali mladići ispraćeni na večni počinak, UŽICE JE PLAKALO ZA NJIMA (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Danas se Užice oprošta od četiri mladića, koji su tragično stradali u nedelju ujutru u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Užice-Zlatibor - Stefana Džavovića (21), Nikole Daničića (19), Vladimira Miloševića (27) i Uroša Drčelića (22).

Prva sahrana na groblju Sarića Osoje bila je mladom Stefanu. Duga kolona za izjave saučešće za neutešnu porodicu, a tuga beskonačna. I mlado, i staro, i žensko, i muško, plakalo je, jecalo.

Uzdasi među prijateljima, kolegama roditelja, drugova, rodbine, komšije odjekivali su grobljem. Kuknjava i jauci su terali na suze i najtvrđa srca.

- Vest u nedelju ujutru da su četiri mladića poginula, pogodila je ne samo porodice, već celo Užice i Srbiju – rekao je sveštenik posle opela, upućujući reči podrške porodici Džavović.

Foto: Z.G.

 

Duga kolona pošla je do poslednjeg konačišta mladog Stefana. Na samom grobu od Stefana su se oprostili najbliži i prijatelji.

- Sestriću, očekivao sam da nas okupiš na tvoju svadbu. A ti nas danas, Stefane, okupljaš da te ispratimo ovako prerano, u najlepšem cvetu mladosti, do tvoje večne kuće, gde čestite i pravedne duše počivaju. Ne tuguje danas samo Užice, nego i država Srbija.

Tuguje i tvoja Sopotnica i tvoji Sopoćani… Voleo si automobile, poznavao si sve o njima i kobnog jutra si izgubio svoj život u autu. Putuj sa anđelima, anđele naš dobri. Stefane, ostavio si nam ranu za koju nema leka, jer ni poslednje zbogom nisi nam rekao… - rečeno je u jednom govoru.

Foto: Z.G.

 

I ostali koji su se govorom oproštali od Stefana govorili su o njegovoj dobroti, vrednoći, vedrini, osmehu, radosti… Podsetili su na dane koje je kao dete provodio u Sopotnici kod babe, dede i tetke.

Dok se više stotina ljudi opraštalo od Stefana, u kapeli na groblju Sarića Osoje počelo je opelo najmlađem poginulom Nikoli Daničiću. Tuga i bol neopisivi. Suze, uzdasi, jecaji. Nikola je bio vredni mladić.

Tek što je završio srednju školu i kročio u pravi život, njegov život se ugasio. Još kao srednjoškolac pomagao je ocu Bojanu na stovarištu ogrevnog materijala, išao sa njim i utovarao i istovarao tone peleta i briketa.

Foto: Z.G.

 

U isto vreme, u 13 časova je sahranjen Uroš Drčećić na groblju Dovarje. Sahranjen je u grobnici babe i dede, koji su pre 21 godinu stradali u saobraćajnoj nesreći nedaleko od mesta gde su izgubljena četiri mlada života. I on, vredan i dobar mladić, radio je u fabrici nameštaja kod Užica. Mnogo je voleo automobile i reli trke. Ali, nikad niko nije mogao pomisliti da na ovakav način može da odjednom prestane njegov mladi život.

Vladimiru Milošević je sahrana u 15 časova na groblju Sarića Osoje. Kao profesionalni vozač kamiona, niko nije slutio da će stradati u nesreći u automobilu. Bio je ponosan na svoj džip BMW X5, u kome je ostavio svoj život. I on je bio vredan i častan, kao svi njegovi najbliži.

Danas u 17 časova mladi Užičani su organizovali da se poslednji put oproste od svojih nastradilih prijetelja. Planirano je da krenu sa teretne železničke stanice u koloni do mesta nesreće da zapale sveće.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija