• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

14.09.2022

09:08

NOVA SAZNANJA O LIKVIDACIJI JOVANA VUKOTIĆA! Zvicer naručio, rođak Radoje organizovao?!

printscreen

Vesti

NOVA SAZNANJA O LIKVIDACIJI JOVANA VUKOTIĆA! Zvicer naručio, rođak Radoje organizovao?!

Podeli vest

Ubistvo Jovana Vukotića naručio je i finansirao Radoje Zvicer, uz pomoć svog rođaka odbeglog Radoja Živkovića (36). Ovaj Nikšićanin sumnjiči se i da je glavni organizator likvidacije navodnog vođe "škaljarskog klana", kao i da je za to angažovao ekipu iz Beograda i Crne Gore. Usmrćeni Kotoranin praćen je mesecima i, praktično, nije mogao ni da izbegne smrt

Ovo su najnovija saznanja crnogorskih i srpskih bezbednosnih službi, a podaci govore i da navodni vođa "kavčana" Zvicer, i njegov rođak Živković stoje iza gotovo svih poslednjih likvidacija ljudi koji se povezuju sa "škaljarcima".

Foto: Informer

Radoje Zvicer

Tako se obojica, sa Slobodanom Kašćelanom i još nekim osobama, sumnjiče i za smrt Barana Adisa Spahića i Damira Hodžića, Mileta Radulovića Kapetana, ali i za masakr u restoranu u Atini kada su likvidirani Igor Dedović i Stevan Stamatović, kao i za smaknuće na ostrvu Krf, gde su ubijeni Alan Kožar i Užičanin Damir Hadžić.

- Za ova četiri ubistva u Grčkoj plaćeno je ukupno dva miliona evra i dokazi za to su prikupljeni posredstvom međunarodne pravne pomoći - navodi izvor "Novosti".

- Naručioci tih zločina su, kako se sumnja, Darko Šarić, Radoje Zvicer i Nikola Spasojević iz Crne Gore. Postoje pisani podaci da je Zvicer dao milion, Šarić 750.000 evra, a Spasojević 250.000.

Foto: Informer

Jovica Vukotić

Kao izvršioci svih ovih zločina pominju se ekipe sastavljene od srpskih i crnogorskih mladića. To pokazuju i poslednje likvidacije, jer su crnogorski istražitelji za ubistvo Milića Minja Šakovića 17. juna ove godine u Budvi, osumnjičili Luku Pilčevića (22) iz Beograda i Duška Tanaskovića (28) iz Kragujevca.

Tanasković je, potom, krajem avgusta uhapšen na hrvatskom ostrvu Pag i to kao direktni izvršilac likvidacije Gorana Vlaovića. Obe žrtve su dovođene u vezu sa "škaljarcima".

- I za ubistvo Vukotića, koji prema podacima bezbednosnih službi regiona predstavlja sam vrh "škaljarskog klana", vezuju se određene osobe iz Srbije, kojima su pomagali Crnogorci, a cela "akcija" koordinirana je iz Španije - ističe sagovornik.

- Ipak, pitanje je koliko tu sada ima podmetanja, a koliko je reč o realnim faktima. Te ekipe su često u sukobu i svađama i znaju da podmeću jedni drugima.

Ono što se do sada zna o ubistvu ovog Kotoranina, a turski mediji objavljuju informacije na "kašičicu", jeste da je ubijen u vozilu u kom je bio sa suprugom i ćerkicom, kao i da nije vozio on. Tokom vožnje ka obližnjem tržnom centru, automobilu su se približila dvojica napadača na motociklu. Suvozač je zapucao i ubio Vukotića. Koliko je koštala glava ovog "škaljarca" samo se nagađa, a cifra ide i do milion evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VT

pre 1 godinu

Sve je to ok dok ne dodje Luka ponovo. A prica se da i Dunav tece tamo gde Bojovic Luka rece.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija