• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.09.2022

07:00

VUKOTIĆA LIKVIDIRAO KUM VELJE NEVOLJE! Ubijali ljude bez trunke griže savesti, a onda pričali da su "humanitarci"?!

printscreen

Vesti

VUKOTIĆA LIKVIDIRAO KUM VELJE NEVOLJE! Ubijali ljude bez trunke griže savesti, a onda pričali da su "humanitarci"?!

Podeli vest

Nikšićanin Radoje Živković Žuti (36), koji je uhapšen sa još 11 osoba u Istanbulu zbog ubistva vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića (42), kum je zloglasnog Veljka Belivuka i blizak rođak odbeglog šefa "kavčana" Radoja Zvicera (39)

Turska policija sumnja da je Žuti, po nalogu Zvicera, 8. septembra bio glavni logističar likvidacije Vukotića.

I Srbi umešani?

Pored Živkovića, turska policija je privela i Zdravka Perunovića (46), takođe iz Nikšića. Obojica su označeni kao visokopozicionirani pripadnici "kavačkog klana" i za njima je odranije raspisana poternica zbog više teških krivičnih dela. Imena ostale desetorice uhapšenih u Turskoj za sada nisu poznata, mada se spekuliše da među njima ima i državljana Srbije.

- Nakon svih sprovedenih opservacija, utvrđeno je da je Živković organizovao zločin preko svojih veza u Turskoj. Prilikom privođenja svih osumnjičenih, zaplenjeno je 11 lažnih ličnih karata, šest falsifikovanih pasoša i dva komada oružja koja su korišćena u likvidaciji - saopštila je turska policija.

Pre ovog hapšenja, operativna saznanja su i ranije potvrđivala da Živković i Zvicer stoje iza gotovo svih poslednjih ubistava ljudi koji se povezuju sa "škaljarcima". Smatra se da su odgovorni za egzekucije Adisa Spahića i Damira Hodžića, kao i Mileta Radulovića Kapetana u okolini Spuža krajem 2020. godine.

Sumnja se da su Živković i Zvicer bili umešani i u masakr u Atini u januaru 2020, kada su izrešetani "škaljarci" Igor Dedović i Stevan Stamatović. Takođe se veruje da je Živković bio direktno umešan u ubistva Alana Kožara i Damira Hadžića iste godine na grčkom ostrvu Krf. Sasvim je izvesno da su Živković i Zvicer učestvovali i u likvidacijama "škaljaraca" Gorana Vlaovića na Pagu, u avgustu, i Minje Šakovića u Budvi u junu...

Što se tiče Zdravka Perunovića, on se, pored Slobodana Kašćelana, Živkovića, Zvicera i još desetak "kavčana", nalazi na optužnici zbog ubistva Nikole Stanišića 3. avgusta 2020. u Crnoj Gori. Tereti se da je sa još nekoliko saradnika oteo Stanišića i mučio ga kako bi im ovaj otkrio štekove oružja "škaljaraca". Posle tri dana torture, ubili su ga u okolini Lovćena, prethodno mu dozvolivši da se pomoli.

U ovom trenutku, ipak, nije poznato ko je 8. septembra u Istanbulu bio direktni egzekutor i pucao u Vukotića s motora, dok je ovaj bio u autu sa trudnom suprugom Mašom i dvogodišnjom ćerkicom. Autom je u tom trenutku upravljao Vukotićev prijatelj E. K. iz Bijelog Polja, koji je ranije privođen zbog šverca 800 kilograma kokaina u Holandiji.

Nudio četiri miliona

U trenutku ubistva, za Vukotićem je na snazi bila poternica posle podizanja optužnice da je organizovao grupu sa ciljem da se likvidiraju Zvicer i Kašćelan, vođe "kavačkog klana". Prema navodima te optužnice, za ubistva njih dvojice Vukotić je bio spreman da iskešira čak 4.000.000 evra!

Vukotić je verovao da su Zvicer i Kašćelan pre toga pokušali čak tri puta da ga likvidiraju. Osim toga, bio je ubeđen da su upravo njih dvojica odgovorni i za ubistvo njegovog oca Veselina Vukotića, koji je izrešetan u Dobroti 20. aprila 2019. godine.

Podsetimo, Živkovićev kum Veljko Belivuk bio je vođa Partizanove navijačke grupe "Principi" i na čelu ogranka "kavačkog klana" u Srbiji, a uhapšen je 4. februara zajedno sa desnom rukom Markom Miljkovićem Mesarom i još 28 saradnika. Terete se za najmanje sedam ubistava, a sumnja se da su pomagali Žući i Zviceru i u likvidacijama "škaljaraca" u Grčkoj i Crnoj Gori. E. I.

Žuti: Moj kum Velja je humanitarac!

Radoje Živković je posle hapšenja kuma Veljka Belivuka u februaru prošle godine za bosanski portal "Provjereno" optužio vlasti u Srbiji da su Velji Nevolji sve "namestili, jer nekome smeta jaka južna tribina na stadionu Partizana".

- Belivuk ni mrava ne bi zgazio, on je u stvari jedan humanitarac, a ne vođa kriminalnog ganga! Jaka tribina i jak Partizan smetaju centrima moći u Srbiji. Vi novinari ste napravili takav mit o tom čoveku da je kasapin koji kida jezike i igra fudbal ljudskom glavom. Strašni ste. Koliko je samo usta hranio moj kum i koliko je humanitarnih akcija pokrenula tribina. Nadam da će izaći za šest-sedam meseci, pa da krene da tuži za sve medijske naslove bez dokaza - poručio je tada Žuti.

 

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Čiča Avalski

pre 1 godinu

Sigurno je ovu humanitarnu organizaciju osnovala država i tolerisala silne krivične prijave njenim članovima, kako bi se nesmetano bavili humanitarnim radom ...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija