• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

22.09.2022

23:34

SERIJSKI SILOVATELJ PUŠTEN IZ ZATVORA! Devojke, oprez! Opasni manijak se posle 15 godina našao na slobodi, prvi put silovao sa samo 14 godina...

Društvene mreže

Vesti

SERIJSKI SILOVATELJ PUŠTEN IZ ZATVORA! Devojke, oprez! Opasni manijak se posle 15 godina našao na slobodi, prvi put silovao sa samo 14 godina...

Podeli vest

Igor Milošević (44) iz Beograda odslužio je kaznu za seriju silovanja i razbojništava i sad je na slobodi. Reč je o višestrukom povratniku i sasvim je izvesno da će opet napadati žene, zbog čega je pod nadzorom policije

Serijski silovatelj Igor Milošević (44) iz Beograda izašao je na slobodu nakon što je odslužio 15 godina robije zbog silovanja i razbojništava koje je izvršio u septembru 2007! Ovaj nepopravljivi manijak prvi put je silovao kad je imao samo 14 godina i do sada je proveo ukupno tri decenije iza rešetaka!

Pošto je sasvim izvesno da će na slobodi opet napasti neku ženu, sud je obavestio beogradsku policiju da je Milošević na slobodi kako bi ga držali pod nadzorom!

Fizički se promenio

Zbog zakona o zaštiti podataka o ličnosti i povrede privatnosti nadležni sudski i policijski organi ne žele da objave Miloševićevu sliku, a jedina poznata javnosti je ona iz 2007, kad je silovatelj poslednji put uhapšen.

Međutim, dobro upućen izvor Informera otkriva da se Milošević u međuvremenu fizički mnogo promenio i teško bi ga neko prepoznao sa fotografije od pre 15 godina.

- Reč je o tamnoputom muškarcu, visokom oko 175 centimetara, snažnije građe. Poslednju kaznu je odslužio u zatvoru "Nova skela" i, koliko mi je poznato, tamo nije pravio probleme i pridržavao se kućnog reda. Međutim, svi smo svesni da će vrlo brzo ponovo napasti neku ženu i krenuće u pljačku, pogotovo zbog toga što nema posao, porodica ga se odrekla i nema kome ni da se obrati za pomoć i podršku. Ubeđen sam da će se vrlo brzo vratiti u zatvor, samo se plašim da će pre toga uništiti život nekoj devojci, ženi... - rekao je naš izvor.

Radovanović: Napašće ponovo 100 odsto!

Kriminolog Dobrivoje Radovanović slaže se sa nalogom suda da se Igor Milošević drži pod nadzorom, jer će sasvim sigurno ponovo napasti neku ženu dok je na slobodi.

- On je više puta to uradio i siguran sam da će pokušati opet. To kažem jer istraživanja pokazuju da 100 odsto silovatelja ponovi delo čim se nađe na slobodi. Zbog toga svaki silovatelj treba da dobije što dužu kaznu, a i kad izađe na slobodu, mora biti pod nadzorom policije - ističe Radovanović, i dodaje:

- Ako postoji registar pedofila, koji su pod stalnim nadzorom, onda takav isti registar treba da postoji i za silovatelje. Kažu: "On je odslužio kaznu i slobodan je čovek." Da, ali taj čovek će sutra ponovo napasti neku ženu i uništiti joj život. Potrebno je da svi mediji objave njegovu fotografiju da bi se znalo kako sada izgleda. Žene moraju biti upozorene, a policija treba da ga konstantno drži pod nadzorom. Nažalost, takvim ljudima nema leka!

Inače, Milošević je 1992, kad je imao samo 14 godina, za samo tri dana napao čak devet devojaka, od kojih je tri silovao, zbog čega je osuđen na popravni dom. Na slobodi se našao 2001, ali zatvor ga nije opametio, pa je za samo mesec dana izvršio osam razbojništava i silovao jednu devojku, M. A., u kozmetičkom salonu u kom je radila.

Naime, Milošević je tada ušao u salon i tražio kremu, ali čim je video da se ključ lokala nalazi u bravi, zaključao je vrata i odvukao devojku u prostoriju sa solarijumom, gde ju je silovao. Zbog toga je osuđen na deset godina zatvora, ali mu je šokantnom odlukom suda dozvoljen uslovni otpust i iz "Zabele" je izašao posle nepunih šest godina, u avgustu 2007.

Kao što se i očekivalo, manijak je odmah krenuo u nove pljačke i silovanja. Napadao je žene naoružan nožem, pljačkao ih, a jednu radnicu butika u Ulici Maksima Gorkog u centru Beograda odvukao je u kabinu za presvlačenje i brutalno je silovao, sve vreme joj držeći nož pod grlom. Već narednog dana je ušao u optičarsku radnju u Ulici vojvode Stepe na opštini Voždovac i uz pretnju nožem ukrao pare, zlatan lanac i naočare.

Obećao da više neće!?

Zlikovac je uhapšen 20. septembra 2007. na Adi Huji na Karaburmi i tada je policajcima do detalja opisao kako se iživljavao nad nesrećnom devojkom koju je silovao u butiku.

Usledilo je suđenje, pa je Milošević u martu 2008. osuđen na 15 godina zatvora, pri čemu mu je vreme provedeno u pritvoru nakon hapšenja uračunato u kaznu.

Sudija je prilikom izricanja presude naglasio da je Igor "društveno opasan". Kada je monstrumu predočeno da ima pravo na žalbu Vrhovnom sudu, Milošević je rekao da se neće žaliti na kaznu i dodao: "Sigurno neću ponoviti delo za koje sam osuđen." 

Robijao sa zloglasnim Sašom Megom

Foto: Informer

U zatvoru "Nova skela", u kome je služio kaznu Igor Milošević, trenutno je i zloglasni serijski silovatelj Saša Mega (42). On je prvi put silovao kad je imao samo 17 godina, zbog čega je poslat u KP dom u Kruševcu. Čim je izašao na slobodu, 2004. godine, ponovo je silovao više žena, zbog čega je opet osuđen na zatvorsku kaznu, ali se, navodno, zbog dobrog vladanja našao na slobodi već 9. septembra 2009.

Ni ovoga puta nije dugo bio na slobodi, pošto je do novog hapšenja u decembru iste godine silovao još četiri žene.

Potom je osuđen na 20 godina i kaznu je najpre služio u "Zabeli", ali tamo je tokom 2013. i 2014. u više navrata silovao cimera iz ćelije. Zato je 2015. prebačen u zatvor "Nova skela". Na slobodi bi trebalo da se nađe krajem 2029.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 1 godinu

Takvim, višestrukim povratnicima, po bilo kom osnovu, treba uvesti da se na svaki sat vremena javljaju dežurnom u najbližoj policijskoj stanici. A ne pustiti ih da idu gde hoće i da čine šta hoće...

srbinbre

pre 1 godinu

zivim na karaburmi gde je i uhapsen poslednji put. da li zakon misli da ga ne bih ubio ovako ili onako posto imam tri cerke i kada bi dotakao ijednu...?? takvima je dozivotna samica jedina kazna.

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Jedino u državi Srbiji serijski silovatelj može dobiti samo 15 godina zatvora i posle može da slobodno nastavi da siluje.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija