• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/kurir

24.09.2022

22:53

OVO SU TURSKI MAFIJAŠI KOJI SU DOŠLI GLAVE JOVANU VUKOTIĆU! U podzemlju važe za opasne ličnosti odogovorne za VELIKI BROJ UBISTAVA (FOTO)

printscreen

Vesti

OVO SU TURSKI MAFIJAŠI KOJI SU DOŠLI GLAVE JOVANU VUKOTIĆU! U podzemlju važe za opasne ličnosti odogovorne za VELIKI BROJ UBISTAVA (FOTO)

Podeli vest

Binali Čamgoz (39) i Baris Bojun (38), vođe su kriminalne organizacije u Turskoj, čiji su članovi neposredni izvršioci likvidacije vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića u Istanbulu, pišu turski mediji

Kako se navodi u istrazi ubistva Vukotića, "kavčani" su platili milion i po evra turskim mafijašima i njihovim ubicama kako bi izvršili napad na "škaljarca" dok je išao sa trudnom suprugom i ćerkicom u tržni centar.

 

- Binali Čamgoz (čije je pravo ime Deniz) uhapšen je u Crnoj Gori početkom jula ove godine po poternici Interpola, a njega su turske vlasti tražile zbog umešanosti u najmanje dva ubistva - preneli su mediji posle hapšenja.

Naime, Čamgoz i Bojun se u Turskoj smatraju za izuzetno opasne ličnosti, vođe podzemlja, povezane sa raznim vrstama kriminalnih aktivnosti, a članovi njihove kriminalne organizacije, kako se sumnja, likvidirale su i Jovana Vukotića, vođu škaljarskog klana.

Foto: printscreen

Binali Čamgoz

Kako su iz crnogorske policije ranije pojasnili, uhapšeni državljanin Turske je prilikom hapšenja u julu imao kod sebe lažni pasoš na ime Mehmet Ali Bajhan, a tom prilikom sa njim je uhapšeno još petoro turskih državljana po poternici njihovih vlast.

Drugi čovek, označen takođe kao lider mafije, Baris Bojun uhapšen je 4. avgusta u Riminiju, samo 24 sata nakon što je ušao u Italiju.

- Za Bojunom je 5. aprila izdata poternica zbog raznih krivičnih dela, među kojima su ubistva, ranjavanja i nedozvoljeno držanje oružja - prenosi italijanski Imolaođi.

Kako se još navodi, njega turske vlasti smatraju odgovornim za čak 19 ubistava i pokušaja ubistava koja su počinjena u svega godinu dana, od 2019. do 2020. godine, a postao je svojevrsna Jutjub zvezda zbog svojih snimaka raskošnog života i oružja.

Prilikom hapšenja stigla je dojava da se on nalazi u hotelu sa četiri zvezdice u kom je trebalo da bude sa još tri osobe, a tada je sa njim uhapšen i državljanin Švajcarske (38).

Foto: printscreen

Baris Bojun

Navodno, u oktobru prošle godine kada je policija krenula u akciju hapšenja članova njegove kriminalne grupe, Čamgoz je već bio na sigurnom - u Gruziji. Na spisku za hapšenje pripadnici Policijske uprave pokrajine Izmir, odnosno njihovog Odseka za borbu protiv organizovanog kriminala, tog dana imali su 57 članova Čamgozove bande. Uhapsili su 35, a hapšenje su izbegli Čamgoz i još 21 član tog klana.

Čamgoz se na društvenim mrežama predstavljao kao borac protiv droge, a objavljivao je i snimke prebijanja ljudi koji se drogiraju. Ipak, utvrđeno je da je to bila farsa - pretresima koje je policija izvršila u oktobru prošle godine, kod članova njegove krimi-grupe pronađena je i oduzeta veća količina marihuane koju su uzgajali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija