• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesna Jović

26.09.2022

20:27

"BIO SAM PREPLAŠEN, JER SU BILI NAORUŽANI" Potresna ispovest Zhao Deminga kojeg su MASKIRANI NAPDAČI PRETUKLI na radnom mestu!

Informer/Vesna Jović

Vesti

"BIO SAM PREPLAŠEN, JER SU BILI NAORUŽANI" Potresna ispovest Zhao Deminga kojeg su MASKIRANI NAPDAČI PRETUKLI na radnom mestu!

Podeli vest

Zhao Deming (34) radnik firme "Jinšan" podizvođača radova u Kompaniji Zi Đin, pre dve noći pretučen je na svom radnom mestu na Severnom reviru rudnika bakra

On je, sa lakšim telesnim povredama, zbrinut na odeljenju hirurgije Opšte bolnice u Majdanpeku.

Kako je za Informer rekao  hirurg dr Velimir Tomić, radnik je primljen sa povredama grudnog koša, desne šake i slabinskog dela tela, gde ima i podlive. Trenutno se nalazi u stabilnom stanju .

- Za sada je sve u redu. Radnik je zbrinut, ukazana mu je sva neophodna pomoć, oseća se dobro i ako tako ostane, biće uskoro otpušten iz bolnice - navodi dr Tomić.

Inače, Deming je tokom predhodnog vikenda u noći između 24. i 25. septembra bio na svom random mestu u kabini rudničke bušilice koju su u trenutku opkolile tri maskirane naoružane osobe.

Naslov

Bio sam preplašen, jer su bili naoružani. U rukama su imali metalene šipke, upaljene brenere i pištolj

 

- Bila je noć, možda ih je bilo i više ne znam, nije bila baš najbolja vidljivost. Video sam samo trojcu. Na glavama su imali kapuljače i maske na licu sa prorezima oko očiju. Bio sam preplašen, jer su bili naoružani. U rukama su imali metalene šipke, upaljene brenere i pištolj. Od mene su tražili da napustim kabinu što sam i učinio. Kada sam izlazio krenuli su da me udaraju . Pao sam sa visoke platforme i krenuo da bežim, kako bi spasao živu glavu. Od tada, osećam veliki strah - kaže vidno uznemiren kineski radnik, koji ne može da veruje šta ga je snašlo u prijateljskoj Srbiji. Kako kaže, nikada do sada nije imao problema, jer u Majdanpeku radi i sa radnicima srpske nacionalnosti, koji su uvek prijateljski nastrojeni prema kineskim državljanima, ali ni sa građanima Majdanpeka.

Za svoju bezbednost uplašene su i njegove kolege koji se svakodnevno raspituju za njegovo zdravlje.

- Mi smo obični radnici. Došli smo ovde da zaradimo novac za svoje porodice. Došli smo u Srbiju jer su Kina i Srbija vezane ,čeličnim prijateljstvom, zato ne verujem šta se dogodilo. Posle ovoga brinem za svoju bezbednost. Pored mene plaše se i ostale moje kolege, koji se premišljaju da li nadalje valja ići na posao. Ali, iskreno se nadam da će nadležne institucije, pre svega Vlada Republike Srbije učiniti sve da se ovo više ne ponovi - navodi povređen kineski radnik.

Kako kaže iako oseća još uvek bolove u telu od udaraca, bol koji mu je na duši zbog svega, je mnogo jači.

- Ne mogu da verujem još uvek šta mi se dogodilo. Pretučen sam , oštećena mi je i mašina kojom sam uprvljao. Sve će se to srediti. Bol će proći, mašina će se kupiti nova, međutim, osećaj koji mi je trenutno u grudima, teskoba, pomalo i panika ne znam kada će proći. Želim da što pre  ovo zaboravim, da nastavim tamo gde sam stao i vratim se na posao. Ipak, ne mogu da kažem da me nije strah. Zato se nadam da će nadležni organi pronaći one koji su to učinili i naneli mi povrede - ističe Deming.

Povređenog radnika na odeljenju hirurgije Opšte bolnice u Majdanpeku posetili su predstavnici Kompanije "Zi Đin"  i firme "Jinšan", a potom je menadžment dve kineske Kompanije organizovao sastanak sa zaposlenim radnicima u "Jinšanu",  kako bi porazgovarali sa njima i pokušali da ih koliko toliko  ohrabre i umire kako bi dalje nastavili rad.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija