• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.09.2022

07:00

TURSKA POLICIJA RAZBILA ZLOGLASNI CRNOGORSKI KLAN Uhapšen još jedan 'kavčanin' u Turskoj

Vesti

TURSKA POLICIJA RAZBILA ZLOGLASNI CRNOGORSKI KLAN Uhapšen još jedan 'kavčanin' u Turskoj

Podeli vest

Milan Vujotić (40) iz Podgorice, označen kao visokopozicionirani član zloglasnog crnogorskog "kavačkog klana", uhapšen je u Turskoj zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Jovana Vukotića, vođe "škaljarskog klana", 8. septembra u Istanbulu

Vujotićevo hapšenje usledilo je samo nekoliko dana nakon što je turska policija uhapsila 12 osoba, povezanih sa likvidacijom Vukotića. Pretpostavlja se da je upravo Milan imao ključnu ulogu u organizaciji tog zločina.

Prepiske na Skaju

Crna Gora je još ranije raspisala crvenu poternicu za Vujotićem, koji je u toj zemlji optužen za organizovanje međunarodnog šverca narkotika i nekoliko ubistava. Prema jednoj optužnici, učestvovao je u ubistvu Nikole Stanišića, koji je 1. avgusta 2020. otet i dva dana kasnije likvidiran i spaljen u Njegušima.

Osim toga, Vujotić je optužen da je imao ulogu u otmici i ubistvu "škaljarca" Milete Radulovića Kapetana, koji je kidnapovan 14. oktobra 2020. i likvidiran dva meseca kasnije. Za otmicu Kapetana terete se i srpski državljani Veljko Belivuk, Marko Miljković Mesar, Nebojša Janković i Ratko Živković, koji je pre nekoliko dana takođe uhapšen u Turskoj zbog ubistva Vukotića.

Vujotić se, takođe, odskoro nalazi na optužnici u Crnoj Gori zbog sumnje da je 2020. sa svojim šefom Radojem Zvicerom više puta pokušavao da organizuje likvidaciju vođe "škaljaraca" Jovana Vukotića, dok se ovaj nalazio u istražnom zatvoru u Spužu. Oružje za likvidaciju, prema dokazima crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), nabavio je upravo Vujotić.

U spisima SDT-a opisuje se kako je Zvicer, sredinom marta 2020, članovima bande putem aplikacije Skaj poslao skicu na kojoj se vidi zatvorska zgrada u kojoj se nalazio Vukotić. Ta prepiska predstavlja i ključni dokaz protiv njih.

U jednoj od poruka na Skaju Vujotić kritikuje pripadnike grupe što odugovlače sa ubistvom:

- Nemate vi samopouzdanja. Vjere u sebe nemate... To je o'đe najviši problem.

Odmah zatim oglasio se i Zvicer i poručio:

- Previše je ljudi u sve ovo uključeno i vi tražite još i još... Sinoć legnete sa stolarom, budite se sa variocem, morate biti odlučni i smireni... Vi treba da pošaljete po jedan metak. Dajte, smirite se malo, kumim vas Bogom.

Treći put koban

Dva pokušaja ubistva Vukotića u zatvoru su se izjalovila, ali ne i treći, u Turskoj. Vozeći se u automobilu sa suprugom i detetom, on je pre 20 dana izrešetan u Istanbulu. U vozilo u kom se nalazio zapucala su sa motora dvojica pripadnika turske mafije i ispalila u njega četiri smrtonosna hica. Ta likvidacija je, navodno, plaćena milion i po evra, a sumnja se na to da su naručioci Vujotić i Zvicer. T. I.

Kumovski oproštaj uz živu svirku

Vođa "škaljarskog klana" Jovan Vukotić sahranjen je juče u porodičnoj grobnici na Čevu kod Cetinja, pored oca Veselina Vukotića, koji je pre tri godine takođe izrešetan u krvavom obračunu dva zaraćena klana. Sahrani je prisustvovao veliki broj pripadnika policije iz bezbednosnih razloga. Veče uoči Jovanove sahrane njegov kum Balša Đuranović organizovao je neuobičajen oproštaj u jednoj kafani u kotorskom naselju Škaljari, uz "živu" muziku. Đuranović je odmah posle ubistva Vukotića poslao preko društvenih poruka preteću poruku: "Đe si, ubice, kuća ti se iskopala, kukavički čin!"

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija