• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

30.09.2022

12:08

PRIPADNICI MUP-a ODAVALI INFORMACIJE OVOM KRIMINALCU? Uhapšeni policajci štitili njega i njegovu porodicu

printscreen

Vesti

PRIPADNICI MUP-a ODAVALI INFORMACIJE OVOM KRIMINALCU? Uhapšeni policajci štitili njega i njegovu porodicu

Podeli vest

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole i Uprave kriminalističke policije uhapsili su četvoro kolega zbog sumnje da su obezbeđivali i dostavljali podatke Goranu Kovačeviću Gorancu iz Novog Sada

Podsetimo, lisice su stavljene dvojici pripadnika novosadskog odreda Žandarmerije R. L. (43) i R. M. (47), M. K. (37) iz PU za grad Beograd, kao i policijskoj službenici Uprave za međunarodnu operativnu saradnju S.T. (45).

- Sumnja se da je R. L. je u julu ove godine tražio od R. M. dok je obavljao redovne zadatke da izvrši proveru kroz evidencije MUP-a za jedno lice iz kriminogene sredine, da li je za njim raspisana potraga, što je R. M. prikazao kao službenu radnju u službenim aktima. Takođe, sumnja se i da su vršili fizičko obezbeđenje njega i njegove porodice - saopštio je MUP.

Sumnja se i da su iznajmili stan u Novom Sadu u blizini stana Gorana Kovačevića Goranca, u kom je pronađeno oružje i droga.

Foto: Informer

Goran Kovačević Goranac

Izvor otkriva da su i M. K. i S. T. uhapšeni zbog Goranca i to jer je u avgustu M. K. od S. T. tražio da kroz bazu Interpola proveri da li je za Gorancem i njegovim sinom raspisana međunarodna poternica. Posle provere obavestila ih je da za njima nisu raspisane nikakve poternice, piše Kurir.

Goran Kovačević Goranac, od ranije je poznat javnosti. On je prošle godine preživeo napad u Novom Sadu u kom je ubijen njegov telohranitelj Uroš Stefanović MMA borac. U napadu, Goranac je samo lakše ranjen. Zbog pucnjave na njega uhapšena su dvojica muškaraca kojima se i dalje sudi pred Višim sudom u Novom Sadu.

- Prošle godine nije bio prvi napad na njega, on je i pet godina bio meta napada. Tada je u pucnjavi kod osnovne škole ranjen njegov šurak Niko Uskoković. Goranac je bio hapšen 2017. zbog sumnje da je sa još četvoricom muškaraca učestvovao u otmici Gorana Cvijetića. Osumnjičeni su se navodno branili time da su izveli "građansko hapšenje" jer su sumnjali da je Cvijetić umešan u ubistvo Teodore Kaćanski. Među otmičarima tada je bio i Dalibor Bogdanović Boća, kom se sudi zbog sumnje da je 2. septembra prošle godine pokušao da ubije Kovačevića.

Goranac je privođen i 2010. i to zbog sumnje da je učestvovao u trgovini skankom u Novom Sadu.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija