• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

04.10.2022

07:00

VEST O UBISTVU ZVICERA STIGLA SA LAŽNOG TIK TOKA! Ovo je pozadina podmetnute informacije o likvidaciji u Panami!

MUP/printscreen

Vesti

VEST O UBISTVU ZVICERA STIGLA SA LAŽNOG TIK TOKA! Ovo je pozadina podmetnute informacije o likvidaciji u Panami!

Podeli vest

Utvrđeno da je vest o egzekuciji odbeglog šefa "kavčana" Radoja Zvicera potekla s lažnog naloga koji navodno koristi jedan strani novinar . Sumnja se da iza ovog spina stoji neki crnogorski klan

Vest da je vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer (39) iz Kotora u petak uveče ubijen u Panami krenula je sa Tik-tok naloga koji navodno koristi jedan strani novinar, utvrđeno je dosadašnjom istragom. Sumnja se da je u pitanju lažni nalog i da iza svega stoje neki od crnogorskih mafijaških klanova.

Opipavanje pulsa

Prema nekim nagađanjima, taj spin u javnosti je kreiran od strane "škaljarskog" klana. Nije, međutim, isključeno ni da iza svega stoje čak i "kavčani", koji su na taj način hteli da "ispipaju puls" u redovima suparničke bande, koja je brže-bolje krenula da slavi Zvicerovo ubistvo. Time su se "škaljarci", navodno, razotkrili, jer nemaju pojma gde se Zvicer zaista nalazi.

Prema nekim informacijama, vođa "kavačkog klana" od marta prošle godina menja destinaciju na svakih mesec dana i pri tome koristi lažne identitete. Spekulisalo se da je poslednji put primećen u Turskoj kada je 8. septembra likvidiran vođa "škaljaraca" Jovan Vukotić (42), te da je posle toga prebegao u Iran, pa potom u Abu Dabi i Dubai.

Porodica

Verujem da se on nalazi u radijusu od 20 kilometara od supruge Tamare i porodice i ja bih ga tu tražio Božidar Spasić

Bivši bezbednjak Božidar Spasić smatra da je sasvim moguća opcija i da se Zvicer zapravo u ovom trenutku nalazi u Crnoj Gori i da ga čuvaju tamošnje parapolicijske i obaveštajne službe.

- Za njega se zna da je veoma vezan za suprugu, koja ga je u maju 2020. spasla u Ukrajini prilikom pokušaja atentata koji su organizovali "škaljarci", tako što je zapucala na napadače i rasterala ih.

Verujem da se on nalazi u radijusu od 20 kilometara od supruge Tamare i porodice i ja bih ga tu i tražio - napominje Spasić.

Foto: informer.rs

Božidar Spasić

To je vrlo izvesno, imajući u vidu da je Radojeva ćerka Vanja Zvicer iste noći, kada se "pročula" vest o njegovom ubistvu, na svom Instagram profilu kačila pesme i time jasno poslala poruku da zna da joj je otac živ. Posebno je naglasila strofu Nikolijine pesme "Bez nakita": "U mraku da te izgubim, ne dam, ne dam, ne dam te, brzo bi te ukrali dušmani".

Već sutradan Vanja je objavila i video-snimak s nasmejanom majkom Tamarom, koja je grli i ljubi u obraz, dok se u pozadini čuje stih: "A noćas mi samoća došla je u posetu, a miris tvoj mi se uvuko u postelju, ove noći prete, hoće da me opeku"...

Pretnje kroz pesme

Pesmom je uzvratio i Vukotićev kum Mateja Đuranović, koji je u subotu okačio na Instagramu pesmu "Vojna pošta" grupe Zana, kojom je očigledno uputio poruku Zviceru da nije bezbedan i da će kad tad platiti za ubistvo njegovog kuma - "U kog pucaš noćas ti dok na mrtvoj straži bdiš? Da l' te plaše vukovi, da l' te brane drugovi? Ko ti noćas drži strah dok ti vetar ledi dah?"

Odmah posle ubistva Vukotića, prvi je otvoreno najavio osvetu Đuranovićev otac Balša, kao i Jovanov stariji brat Igor, koji se takođe godinama nalazi u bekstvu.

U krvavom sukobu između "škaljaraca" i "kavčana" je, podsetimo, do sada ubijeno više od 60 osoba. Mafijaški rat je počeo krajem 2014. kada je u španskoj luci Valensija nestalo 200 kilograma kokaina. 

Zvicer koristi pasoše više zemalja

 

Radoje Zvicer je ranije koristio više lažnih identiteta i dokumenata. Poslednji poznati identitet mu je Piter Raduj Znice, koji je koristio dok je živeo u Ukrajini. Kada je 2019. izbegao hapšenje u Prištini, gde se skrivao sa jatacima, otkriveno je da je putovao u Albaniju, Istanbul, Beč i Cirih sa pasošem BiH na ime Josip Babić. Navodno je tada imao i moldavski pasoš. I ubijeni Vukotić je imao lažnu boravišnu dozvolu u Turskoj na ime Predrag Popović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija