• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/VJT

05.10.2022

13:46

REFERENT VMA OD STAŽISTA TRAŽILA OD 30.000 I 125.000 DINARA ZA OBUKU! Sebi pribavila korist više od milion dinara

Informer.rs

Vesti

REFERENT VMA OD STAŽISTA TRAŽILA OD 30.000 I 125.000 DINARA ZA OBUKU! Sebi pribavila korist više od milion dinara

Podeli vest

J.B. referent u Odseku za opšte i zajedničke poslove Vojno medicinske akademije u Beogradu uhapšena je zbog sumnje da je stažistima uzimala novac za obuku,te sebi pribavila korist od 1.565.000 dinara

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapšena je J.B, referent u Odseku za opšte i zajedničke poslove Vojno medicinske akademije u Beogradu zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj i sebi pribavila korist od 1.565.000 dinara.

- J. B. se sumnjiči da je od oktobra 2019. do marta 2022. godine, od 10 specijalista Medicinskog fakulteta u Prištini sa sedištem u Kosovoskoj Mitrovici, koji su dolazili na VMA radi specijalističkog staža, zahtevala i od njih na ruke dobijala novac u iznosima od 30.000 i 125.000 dinara, ukupno 1.565.000, predstavljajući studentima da toliko košta obuka, iako oni nisu imali obavezu daplaćaju specijalistički staž - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Foto: Informer/Pixabay

 

Osumnjičena je danas saslušana u tužilaštvu, pa je na saslušanju negirala krivično delo i iznela svoju odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da joj odredi pritvor da ne bi uticala na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovila krivično delo.

J. B. Se tereti za produženo krivično delo Zloupotreba službenog položaja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija