• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

07.10.2022

07:00

SOCIJALNI RADNICI OCENILI, NASILNIK NIJE OPASAN PO DETE?! Katastrofalni potez Centra za socijalni rad u Vršcu doveo do tragedije!

printscreen

Vesti

SOCIJALNI RADNICI OCENILI, NASILNIK NIJE OPASAN PO DETE?! Katastrofalni potez Centra za socijalni rad u Vršcu doveo do tragedije!

Podeli vest

U Centru za socijalni rad u Vršcu procenili da je Marko Budimirović (35) opasan za suprugu, a ne i za ćerku Petru (3), a on je udavio u kofi vode, pa se obesio

Centar za socijalni rad u Vršcu doneo je katastrofalnu procenu u slučaju monstruma Marka Budimirovića (35), koja je rezultirala stravičnim zločinom! Socijalni radnici su, naime, u ponedeljak procenili da je Marko opasan samo za suprugu Suzanu, ali ne i za njihovu ćerku Petru (3), a on ju je već sutradan, u utorak, odveo u iznajmljeni stan u Vršcu, gde ju je udavio u kofi vode, a zatim se obesio!

Uslovna kazna

Budimirović je, inače, samo šest dana pre zločina osuđen za nasilje u porodici jer je godinama psihički i fizički maltretirao suprugu Suzanu.

- Dobio je uslovnu kaznu od godinu dana zatvora, sa rokom provere od tri godine, nakon čega su "stručnjaci" iz Centra za socijalni rad procenili da je opasan za suprugu, ali ne i za ćerku, jer nju navodno nikad nije maltretirao - kaže dobro upućen izvor Informera, i dodaje:

- U ponedeljak su socijalni radnici dozvolili Budimiroviću da viđa ćerku jednom nedeljno, a on je odmah narednog dana uzeo slobodan dan na poslu i odveo dete u stan. Potom je poslao poruku supruzi da će ubiti i ćerku i sebe, pa je malu Petru udavio u kofi punoj vode, a onda se obesio. Suzana je u panici pozvala policiju, a patrola je pojurila do Markovog stana i tamo zatekla užasan prizor.  

U vršačkom Centru za socijalni rad juče niko nije želeo da se oglašava povodom jezivog propusta, a na svaki poziv novinara Informera zaposleni iz te ustanove bi prekidali vezu. Nezvanično saznajemo da je nekoliko socijalnih radnika suspendovano i da je u toku kontrola nadležnog Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku.

Suspenzije

Nekoliko socijalnih radnika u Vršcu je suspendovano, a u toku je kontrola nadležnog pokrajinskog sekretarijata
Izvor iz istrage

Zbog tragične procene socijalnih radnika u Vršcu reagovao je i zaštitnik građana Zoran Pašalić, koji je pokrenuo postupak kontrole rada u Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, ali i u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.
Naloženo im je da se u roku od 15 dana obavi nadzor i dostavi izveštaj o radu Centra za socijalni rad u Vršcu.  

Podsetimo, Marko i njegova supruga Suzana su u trenutku zločina bili u fazi razvoda, a nesrećna žena je svih sedam godina, koliko su bili u braku, trpela jezivu psihičku i fizičku torturu od muža.

Foto: Telegraf.rs

 

Nije htela da ga prijavi policiji sve do 29. aprila ove godine, kada ju je Marko pretukao nakon banalne svađe oko keksa koji je dala ćerki. 

- Marku je tada odmah izrečena mera zabrane prilaska supruzi i ćerki i udaljen je iz kuće u Vršcu u kojoj su do tada stanovali. On je posle toga iznajmio stan i ćerku je narednih pet meseci viđao u kontrolisanim uslovima u Centru za socijalni rad u Vršcu - objašnjava izvor Informera.

Prema njegovim rečima, Osnovni sud u Vršcu ga je 27. septembra osudio na uslovnu kaznu zbog nasilja u porodici. Njemu je tom presudom izrečena i mera obaveznog psihijatrijskog lečenja jer je utvrđeno da ima takozvani mešoviti poremećaj ličnosti i da pati od anksiozne depresije.
Zatim je usledila skandalozna odluka Centra za socijalni rad, što se završilo tragično.

Nisu hteli da je slušaju

Ujak male Petre ispričao je medijima da je njegova sestra Suzana molila socijalne radnike da ne daju dete njenom mužu, ali ovi nisu poslušali njene vapaje.  

- Suzana je rekla socijalnim radnicima da je Marko opasan, a oni su mislili da ona to priča jer je u lošim odnosima s njim. Stav Centra za socijalni rad je bio da je Marko nasilan samo prema njoj, ali  ne i prema detetu, jer je on imao neke papire da mu je zdravstveno stanje dovoljno dobro da može da bude sam sa Petrom. Nisu hteli da čuju Suzanu i evo šta se desilo - rekao je očajni ujak ubijene Petre. 

Markove komšije: I otac mu je u ludnici

Komšije Markovog oca i maćehe ispričale su nam da je on uvek bio miran, a možda i previše povučen.

- On je bio doktor ekonomskih nauka, intelektualac, sportista. Bio je povučen, ali stvarno niko nikada o njemu nije mogao da kaže lošu reč u komšiluku. Svi smo u šoku. Čula sam da je bio depresivan i da se nije lečio... Otac mu je pre izvesnog vremena oboleo od raka, pa mu se i psihičko zdravlje pogoršalo i sad je na lečenju na psihijatrijskoj klinici - kaže komšinica, i dodaje:

- U njihovoj kući sada živi samo Markova maćeha. Ona žena samo ćuti, vrti glavom, očajna je. Videla sam mu i strica i ujaka, doneli su njegove stvari iz iznajmljenog stana gde je ubio ćerku. I oni ljudi samo gledaju u zemlju od šoka i tuge...

Foto: Telegraf.rs

 

Petra sahranjena u belom kovčegu

Mala Petra sahranjena je u Vršcu u malom belom kovčegu. Neutešna majka Suzana je u suzama ljubila kovčeg, dok su rođaci i prijatelji uzalud pokušavali da je uteše.
Petrin otac, kako je najavljeno, biće sahranjen danas na vršačkom groblju.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija