• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

07.10.2022

15:59

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DARKA ŠARIĆA! Tužilaštvo se hitno oglasilo

Tanjug

Vesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DARKA ŠARIĆA! Tužilaštvo se hitno oglasilo

Podeli vest

Nakon sprovedene istrage, Tužilaštvo za organizovani kriminal je danas podiglo optužnicu protiv 15-oro okrivljenih lica i to Darka Šarića, Dejana Lazarevića, Bojana Stanojkovića, Danila Odovića, Aleksandra Boškovića, Nikole Spasojevića, Danila Stojanovića, Milutina Radovanovića, Duška Mirkovića, Stefana Andrejića, Marka Vukica, Uroša Radovanovića, Milana Vučinica, Arsa Šarića i Duška Šarića.

Predmetnom optužnicom okrivljenima se stavlja na teret da su u vremenskom periodu od početka 2020. godine, pa sve do 14.04.2022. godine, na teritoriji Republike Srbije, delujući kao organizovana kriminalna grupa izvršili više krivičnih dela organizovanog kriminala. Naime, iz prikupljenih dokaza proizlazi opravdana sumnja da su organizator ove organizovane kriminalne grupe, okrivljeni Darko Šarić i okrivljeni pripadnici njegovog klana: Dejan Lazarević, Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanovic, Milan Vučinić, Arso Šarić i Duško Šarić izvršili krivična dela, i to:

Foto: Tanjug

Darko Šarić

Udruživanje radi vršenja krivičnih dela; teško ubistvo iz člana, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namenjenih za izvršenje krivičnog dela, izazivanje opšte opasnosti, lažno prijavljivanje, zloupotreba službenog položaja.

Ovom optužnicom Tužilaštvo je predložilo izvođenje dokaza na osnovu kojih tvrdi da postoji opravdana sumnja da je organizator organizovane kriminalne grupe okrivljeni Darko Šarić stvorio plan delovanja da se iz bezobzirne osvete liši života Nebojša Joksović, svedok saradnik u krivičnom postupku koji se protiv okrivljenog Darka Šarica, Bojana Stanojkovića i drugih lica vodi pred Višim sudom u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal, a kada u tome nisu uspeli okrivljeni Darko Šarić je izdao nalog da se preduzmu radnje koje su bile usmerene na diskreditaciju i eventualni gubitak statusa svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Foto: printscreen

Duško Šarić

Tužilaštvo dalje u optužnici navodi da postoji opravdana sumnja da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, okrivljeni Duško Mirković, Danilo Stojanović i Milutin Radovanović, koji su policijski službenici MUP RS, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, kao i Službe za kriminalističko obaveštajne poslove, po nalogu okrivljenog Darka Šarića preduzimali radnje sa ciljem da istrage koje su se vodile protiv pripadnika ove organizovane kriminalne grupe usmere na način da se ne otkriju pravi izvršioci krivičnih dela, tako što su prikupljali strogo poverljive i poverljive podatke o otvorenim operativnim obradama protiv pripadnika ove organizovane kriminalne grupe i saopštavali ih organizatoru, okrivljenom Darku Šariću, a koji je pripadnicima ove organizovane kriminalne grupe naloge o kriminalnom delovanju izdavao iz pritvorske jedinice Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu i to korišcenjem kriptovanih telefona sa instaliranom aplikacijom SKY ecc.

U toku sprovedenog predistražnog i istražnog postupka, Tužilaštvo za organizovani kriminal je intenzivno sarađivalo sa nadležnim policijskim i pravosudnim organima više evropskih zemalja uz podršku EUROJUST-a i EUROPOL-a, a sve u koordinaciji sa pripadnicima MUP RS i BIA, na koji način su prikupljeni brojni materijalni dokazi vezani za kriminalne aktivnosti ove organizovane kriminalne grupe.

Istovremeno, Tužilaštvo za organizovani kriminal nastavlja istragu protiv okrivljenog Darka Šarića zbog osnovane sumnje da je izvršio i krivično delo teško ubistvo  na štetu Milana Milovca u Ekvadoru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Vesti

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija