• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

12.10.2022

07:00

UHAPŠEN ZBOG SILOVANJA, PA PUŠTEN UZ NANOGICU?! Zapela istraga zlostavljanja starice kod Svilajnca

printscreen

Vesti

UHAPŠEN ZBOG SILOVANJA, PA PUŠTEN UZ NANOGICU?! Zapela istraga zlostavljanja starice kod Svilajnca

Podeli vest

Aca M. (33) iz sela Radošin, koji je uhapšen u avgustu zbog sumnje da je silovao staricu (78) iz komšiluka, prebačen je iz zatvorskog u kućni pritvor. Veštačenja pokazala da nema njegovih DNK tragova na telu starice ni u njenoj kući

Aca M. (33) iz sela Radošin kod Svilajnca, koji je krajem avgusta uhapšen zbog sumnje da je silovao staricu (78) iz komšiluka, prebačen je iz zatvorskog pritvora u kućni, uz elektronski nadzor, i do daljeg će nositi "nanogicu"!

Istraga je, kako smo nezvanično saznali, zapala u ćorsokak pošto su veštačenja pokazala da na telu starice niti u njenoj kući nisu pronađeni Acini DNK tragovi, pa ga za sada tereti samo njen iskaz.

Nema valjanih dokaza

Izvor iz istrage kaže da je nadležni sud početkom septembra odlučio da osumnjičeni do daljeg bude u kućnom pritvoru jer, za sada, "nema valjanih dokaza na osnovu kojih bi trebalo da ostane u zatvorskom pritvoru".

- Prema obavljenim veštačenjima, DNK osumnjičenog nije pronađen na telu ni na stvarima starice, ali jesu otkriveni biološki tragovi za sada nepoznate osobe - kazao je naš izvor.

Branila se

Gurala sam ga i nogama i rukama, vikala sam, a on me je ućutkivao, samo je šištao: "Psst!"... Silovao me je...
Zlostavljana starica

Na drugoj strani, nesrećna starica je posle napada istražiteljima, ali i reporteru Informera, ispričala da je potpuno sigurna da joj je upravo komšija Aca M. 20. avgusta upao u kuću i silovao je.

- Ležala sam u krevetu i gledala televizor, kad mi je Aca upao u kuću i skočio na mene. Dobro sam ga videla i prepoznala! Gurala sam ga i nogama i rukama, vikala sam, jadna, da me čuju komšije, a on me je ućutkivao, samo je šištao: "Psst!"... Silovao me je... - jedva je izgovorila nesrećna starica i dodala:

- Vikala sam, molila ga da me pusti, ali to nije dopiralo do njega. Zapušio mi je usta rukom, u jednom trenutku sam ga i ugrizla... Sve to je trajalo dvadesetak minuta, kad se odjednom čulo da je nešto lupilo u dvorištu, to ga je uplašilo, pa je pobegao...

Zlostavljana žena je odmah zatim pozvala ćerku koja živi u Svilajncu.
- Samo moja duša zna kako mi je bilo dok sam detetu prepričavala šta mi se desilo. Sramota, šta sam doživela... Ćerka je brzo došla kod mene, kao i policija. Svi su krenuli da ga traže i na kraju su ga uhvatili sutradan u Zrenjaninu. Sada samo želim da taj monstrum belog dana ne vidi zbog ovog što mi je uradio - žalila se nesrećna žena.

Meštani podeljeni

Inače, meštani Radošina različito su reagovali na Acino hapšenje i jezive optužbe da je silovao staricu. Dok su jedni s nevericom primili tu vest, tvrdeći da je Aca porodičan, zgodan i dobar mladić koji nikada ne bi napao staricu, drugi su tvrdili da je on i ranije napadao žene u Radošinu i okolini i da je prgav i nasilan.

Podsetimo, Aca je pre hapšenja kombijem prevozio putnike uglavnom na relaciji Srbija - Austrija. Ranije nije bio hapšen, niti je bio osuđivan za bilo koje krivično delo, a kada ga je starica u avgustu optužila za silovanje, tvrdio je da ona laže. 

Foto: N. Šević

 

Rođaka Acine bivše: On je nasilnik!

 

Rođaka Acine bivše supruge ispričala nam je da je on godinama maltretirao i tukao ženu, čak i dok je bila trudna.

- Od silnih batina umalo nije izgubila prvu trudnoću... Živeli su u Austriji, a odlučila je da ga napusti ove godine posle Uskrsa, kada su zajedno bili u Srbiji. U povratku u Austriju on je pijan vozio kombi, pa ju je izbacio na autoput i izudarao je. Posle ju je naterao da ona vozi kombi do Austrije da bi on odspavao - priča zabrinuta rođaka i dodaje da se Acina bivša žena i dalje plaši muža nasilnika, iako više ne žive zajedno:

- Kad je čula da je Aca silovao onu nesrećnu staricu, zaplakala je od muke... Setila se kako je i onaž trpela torturu, jer je Aca umeo i njoj rukom da zapuši usta dok je bije... A što je najgore, nasilnik ima ogromnu podršku svojih roditelja i babe i dede, koji sad gledaju na sve načine da im sin ne završi u zatvoru. Čak su pokušavali da nagovore nesrećnu staricu da ga ne tereti...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija