• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

13.10.2022

07:00

UBIO ŽENU SA 52 UBODA NOŽEM, DOBIO 35 GODINA! Vranjancu presuđeno za stravičan zločin u Beogradu

Informer

Vesti

UBIO ŽENU SA 52 UBODA NOŽEM, DOBIO 35 GODINA! Vranjancu presuđeno za stravičan zločin u Beogradu

Podeli vest

Miroljub Petrović (69), bivši komercijalni direktor "Simpa", osuđen jer je u maju 2016. zverski iskasapio suprugu Snežanu (57), a zatim pokušao da se ubije u stanu njihove ćerke u Beogradu

Miroljub Petrović (69) iz Vranja, bivši komercijalni direktor "Simpa", osuđen je juče u Višem sudu u Beogradu na 35 godina zatvora zbog brutalnog ubistva supruge Snežane Radosavljević Petrović (57) u maju 2016. u stanu njihove ćerke u beogradskom naselju Šumice.

Pomahnitali Petrović je kobnog dana iskasapio suprugu sa čak 52 uboda nožem, a onda je pokušao i sebi da presudi tako što je popio šaku lekova i izbo se nožem po stomaku, ali je preživeo.

Imao zakazan pregled

Svirepo ubistvo odigralo se 16. maja 2016. u stanu Miroljubove i Snežanine ćerke u Ustaničkoj ulici u Šumicama. Nakon zločina sve je ukazivalo na to da Petrović nije bio svestan svojih postupaka, ali naknadno psihijatrijsko veštačenje pokazalo je da okrivljeni jeste bio u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno, i da je znao šta čini.

Foto: Informer

 

Inače, Petrović je diplomirani pravnik i ima položen pravosudni ispit. On je 15. maja 2016. sa suprugom Snežanom doputovao iz Vranja u Beograd, u stan njihove ćerke u Ustaničkoj ulici, kako bi dan kasnije otišao na pregled zbog psihičkih problema.

Izvor iz istrage kaže da je kobnog jutra ćerka otišla do apoteke, a supružnici su ostali sami u stanu. Kad se ćerka vratila, nije mogla da uđe u stan jer su vrata bila zaključana iznutra, a ključ je ostao u bravi.

- Niko nije odgovarao na uporno kucanje i ćerka je pozvala policiju. Policajci su uspeli da izbiju ključ i otvore vrata, a u kuhinji su zatekli stravičan prizor. Miroljub je ležao preko Snežane, oboje su bili obliveni krvlju. Pored tela bio je kuhinjski nož kojim je Miroljub izbo suprugu u stomak i donji deo grudi. Onda je popio šaku lekova, a potom je i sebe isekao po telu - objasnio nam je izvor iz istrage nakon zločina.

Foto: Informer

 

Prema rečima našeg sagovornika, Miroljub je odmah prebačen u Urgentni centar i lekari su uspeli da ga stabilizuju i spasu mu život.

Izgubio posao

Podsetimo Miroljub je bio komercijalni direktor "Simpa", a Snežana je bila upravnica Galerije Narodnog muzeja u Vranju i važili su za uglednu porodicu u ovom gradu.

Međutim, on je psihički oboleo nakon što je ostao bez posla u "Simpu", zbog čega ga je supruga dovela kod specijaliste u Beograd, ali on je potegao nož pre nego što su uopšte stigli na zakazani pregled.

Miroljub je od hapšenja u pritvoru, koji će mu se uračunati u kaznu. Ovo je, inače, prvostepena presuda, na koju i Petrović i tužilaštvo imaju pravo žalbe. 

Foto: Informer

 

Bili su uspešan i ugledan bračni par

Miroljub Petrović je godinu i po dana pre zločina smenjen sa mesta komercijalnog direktora kompanije "Simpo" iz Vranja i tada je postao direktor jednog preduzeća u Bujanovcu.

- Bio je vrlo blizak sa Draganom Tomićem, dugogodišnjim generalnim direktorom "Simpa". Miroljub je važio za izuzetno strogog i odgovornog direktora, a mislim da je imao i neki privatni biznis van "Simpa" - ispričao nam je komšija bračnog para iz Vranja posle zločina.

I Miroljubova supruga Snežana bila je vrlo uspešna, jer je bila dugogodišnja direktorka Narodnog muzeja u Vranju, a neposredno pre zločina bila je upravnik galerije. Ona je bila i recenzent i glavni i odgovorni urednik mnogih stručnih i naučnih izdanja i dobitnica više nagrada za doprinos kulturi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 1 godinu

ЗА СИЛОВАЊЕ ЖЕНЕ ДОЖИВОТНА,ЗА УБИСТВО 35 ГОДИНА.ЕТО ЖЕНЕ ДОКЛЕ СТЕ ДОГУРАЛЕ СА СВОЈИМДЕБИЛИЗМОМ.ДА ВАМ ПИ.КА ВРЕДИ ВИШЕ ОД ГЛАВЕ.ОВО САМО У СВРБИЈИ ИМА

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija